Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Forbrukslån

Sammenlign forbrukslån

Med lånekalkulatoren kan du sammenligne forbrukslån og finne ut hvilket forbrukslån som er best for deg. Lånekalkulatoren sammenligner de mest populære samt forbrukslåna med lavest rente hos ulike lånegiverne på denne nettsiden. Både priser, vilkår og låneeksempel er listet nedenfor.

  • Lånebeløp: Sett lånebeløpet fra 5 000 kr og opptil 500 000 kr og mer.
  • Din alder: Fyll inn alderen din fra 18 år og til 30 år eller mer.
  • Sorter: Velg å sorter på enten de mest populære forbrukslåna eller de med lavest rente.
  • Les mer eller søk lån: Ved å trykke på blå knapp hvor det står ¨Søk her¨ kommer du til banken/lånegiver sin hjemmeside og du kan lese mer om låneproduktet og søke lån.

* Informasjon:

  • Nettsiden er drevet med kommersielt formål.
  • Informasjon på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.
  • Kontakt Finansportalen for ytterlige informasjon om hvilke produkter som finnes på markedet.

Hva er forbrukslån?

Wikipedi[1] definerer forbrukslån som følgende:

Forbrukslån (forbrukerlån) er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i personlige eiendeler.

Med andre ord stilles det ikke krav om at du må ta pant i for eksempel din bolig, utleieleiligheten, bil eller båt for å kunne få et forbrukslån.

Foretak som formidler forbrukslån kan være banker og låneformidlere. Kjente banktilbydere som tilbyr forbrukslån er er Sbanken, Bank Norwegian, BB Bank og Santander Consumer Bank. Hos banker kan du også ha sparekonto og sette inn penger.

Låneformidlere, også definert som lånemeglere hos Finanstilsynet[2], koordinerer lån mellom banken og deg som søker lån. De er ikke en bank, så du kan hverken ta opp lån direkte hos dem eller sette inn penger.

Som andre typer meglere er lånemegleren sin rolle å ivareta begge partneres interesser. Låneformidleren får provisjon fra banken for denne type formidling. Axo Finans, Sambla, Lendo, og Uno Finans er veletablerte lånemeglere. Via dem kan du søke på lån. Du fyller ut en søknad og de videresender søknaden din til de sine samarbeidspartnere. Du blir presentert resultatet og kan selv velge om du vil ta i mot lånet eller ikke. Det koster deg ingenting uansett om du takker ja eller nei til tilbudet.

Referanser

[1] «Forbrukslån». no.wikipedia.org. Besøkt 05.10.2020.
[2] «Bank og Finans». www.finanstilsynet.no. Besøkt 05.10.2020.

Del på sosiale medier:

¨Money is not the only answer, but it makes a difference.¨

Barack Obama

Kilde: Forbes

Hei

Mitt navn er Yvette Boye og jeg er webredaktøren på nettstedet Låneoversikten.

I denne artikkelen er forbrukslån omtalt. De fleste banker og forbrukslånformidlere tilbyr tilbyr forbrukslån uten krav om sikkerhet mellom 10 000 opptil 500 000 kr. Søker du via en bank får du tilbud fra banken du søker hos.

Derimot får du tilbud fra flere banker om du søker via en finansagent slik at du kan sammenligne lånetilbudene og velge det lånet uten sikkerhet som har lavest rente og er best for deg.

Har du erfaring med forbrukslån?

Har du erfaring med forbrukslån? Del gjerne din opplevelse i kommentarfeltet under.

Bildet av Webredaktør Yvette Boye på Låneoversikten
Webredaktør på Låneoversikten Yvette Boye
© OMACO AS

Del din erfaring med andre

Legg igjen en kommentar