Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Forbrukslån

Sammenlign forbrukslån

Med lånekalkulatoren kan du sammenligne forbrukslån og finne ut hvilket forbrukslån som er best for deg. Lånekalkulatoren sammenligner de mest populære samt forbrukslåna med lavest rente hos ulike långiverne på denne nettsiden. Både priser, vilkår og låneeksempel er listet nedenfor.

 • Lånebeløp: Sett lånebeløpet fra 5 000 kr og opptil 600 000 kr og mer.
 • Din alder: Fyll inn alderen din fra 18 år og til 30 år eller mer.
 • Sorter: Velg å sorter på enten de mest populære forbrukslåna eller de med lavest rente.
 • Les mer eller søk lån: Ved å trykke på blå knapp hvor det står ¨Søk her¨ kommer du til banken/långiver sin hjemmeside og du kan lese mer om låneproduktet og søke lån.

* Informasjon:

 • Nettsiden er drevet med kommersielt formål.
 • Informasjon på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.
 • Kontakt Finansportalen for ytterlige informasjon om hvilke produkter som finnes på markedet.


Hva er forbrukslån?

Wikipedia[1] definerer forbrukslån som følgende:

Forbrukslån (forbrukerlån) er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i personlige eiendeler.

Med andre ord stilles det ikke krav om at du må ta pant i for eksempel din bolig, utleieleiligheten, bil eller båt for å kunne få et forbrukerlån.

Foretak som formidler forbrukslån kan være banker og låneformidlere. Kjente banktilbydere som tilbyr lån til forbruk er Sbanken, Bank Norwegian, TF Bank (tidligere BB Bank) med TF bank lån og Santander Consumer Bank. Hos banker kan du også ha sparekonto og sette inn penger.

Låneformidlere, også definert som lånemeglere hos Finanstilsynet[2], koordinerer lån mellom banken og deg som søker lån. De er ikke en bank, så du kan hverken ta opp lån direkte hos dem eller sette inn penger.

Som andre typer meglere er lånemegleren sin rolle å ivareta begge partneres interesser. Låneformidleren får provisjon fra banken for denne type formidling. Axo Finans, Sambla, Lendo, og Uno Finans er veletablerte lånemeglere. Via dem kan du søke på lån. Du fyller ut en søknad og de videresender søknaden din til de sine samarbeidspartnere.

Du blir presentert ¨forbrukslån best rente¨ resultat og kan selv velge om du vil ta i mot lånet eller ikke. Det koster deg ingenting uansett om du takker ja eller nei til tilbudet.

Forbrukslån oversikt

For du søker forbrukerlån, kan det være smart å få en oversikt over forbrukslånene på markedet. Du har kanskje ikke mulighet for å søke på alle.

For eksempel de fleste lånetilbydere aksepterer ikke betalingsanmerkning. Derfor vil det være færre alternativer for deg som har slitt med å betale regningene i tide. Likevel finnes det også långivere som aksepterer deg som har betalingsanmerkninger. For eksempel hjelper Uno Finans deg med å finne best rente på forbrukslån blant de sine samarbeidspartnere.

Oversikt forbrukslån og best forbrukslån

Når du har oversikt over forbrukslån som i for eksempel i forbrukslån sammenlign øverst på siden, er det lettere å finne forbrukslånet med de beste betingelsene.

Og i tillegg oppgir ofte låneformidlere fra og til rente. Og du vet ikke hvilken rente du blir tilbudt. I tillegg trenger du gjerne penger raskt.

Å finne ¨best rente forbrukslån¨ dreier seg om å finne det tilbudet som gir deg de beste betingelsene.

Forbrukslån lavest rente

Det dreier seg ofte om å finne lavest rente på forbrukslånet. Dette er viktig fordi når du tar opp et forbrukslån får du pengene utbetalt til din konto. Du får utbetalt hele summen du har søkt på og fått innvilget.

Har du søkt om 50 000 kr. får du denne summen inn på din konto. Har du søkt om 100 000, får du 100 0000 kr. innbetalt på kontoen din. Er lånebeløpet 200 000 kr. så er det 200 000 kr. som vil stå på kontoen din innen kort tid. Har du fått innvilget maks grensen som for noen forbrukerlån er på 500 000 kr., får du faktisk en halv million inn på kontoen din på en gang. Og noen tilbyr faktisk 600 000 kr som for eksempel Uno Finans.

Disse pengene må betales tilbake. Hele summen må betales tilbake. I tillegg kommer det rente på dette lånebeløpet. Og jo lavere denne renten er, jo mindre penger må du betale ekstra tilbake.

Av den grunn er det om å gjøre å finne forbrukerlån med lavest mulig rente, slik at ekstrakostnadene ved lånet ikke blir større enn de trenger å være.

¨Lavest rente forbrukslån¨ finner du ved å sammenligne effektiv rente. Du kan sammenligne Ferratum med andre lån uten sikkerhet i sammenligningtabellen. Foretrekker du kredittkort, kan du sammenligne renta til Ferratum i kredittkortoversikten.

Forbrukslån banker, låneformidlere og nettsider liste

En bank låner blant annet ut penger. En av måtene å gjøre dette på er via forbrukslån. Eksempler på banker som tilbyr forbrukerlån er Morrow Bank (tidligere Komplett Bank) som tilbyr Morrow Bank forbrukslån (tidligere Komplett Bank forbrukslån).

Også hos låneformidlere, som er en megler mellom banken og kundene, kan du søke om forbrukslån. Dette kan være låneagenter. Motty er et eksempel på en låneagent. Via sine samarbeidspartnere tilbyr låneagenten Motty forbrukslån.

I tillegg finnes det nettsider som hverken er banker eller er låneagenter. Også hos dem kan du starte å søke om forbrukslån.

Selve finansieringen foregår via de sine samarbeidspartnere. Et eksempel på dette er ViiGA forbrukslån som samarbeider med finansselskapet Thorn Finans.

Nedenfor finner du en oversikt over banker, låneformidlere inkludert låneagenter og lånenettsider som formidler forbrukslån (alfabetisk listet):

Forbrukslån bank

Forbrukslån låneformidler/låneagent

I tillegg finne det nettsider som hverken er bank eller l

Forbrukslån nettside

Referanser

[1] «Forbrukslån». no.wikipedia.org. Besøkt 05.10.2020.
[2] «Bank og Finans». www.finanstilsynet.no. Besøkt 05.10.2020.

Oppdatert

 • 17.6.2021 Oppdatert artikkelen med oppdaterte link (status kode 301, status moved permanently).
 • 27.10.2021 Oppdatert innholdet i artikkelen.
 • 03.12.2021 Oppdatert artikkelen med at Uno Finans har økt lånebeløpet fra 500 000 kr. til 600 00 kr.
 • 09.02.2023 Fjernet referanse til Centum Finans da Låneoversikten ikke lenger har et samarbeid med dem.
 • 08.07.2023 Lagt til liste over forbrukslån.

Del på sosiale medier:

¨Money is not the only answer, but it makes a difference.¨

Barack Obama

Kilde: Forbes

Hei

Mitt navn er Yvette Boye og jeg er webredaktøren på nettstedet Låneoversikten.

I denne artikkelen er forbrukslån omtalt. De fleste banker og forbrukslånformidlere tilbyr forbrukerlån uten krav om sikkerhet mellom 10 000 opptil 600 000 kr. Søker du via en bank får du tilbud fra banken du søker hos.

Derimot får du tilbud fra flere banker om du søker via en finansagent slik at du kan sammenligne lånetilbudene og velge det lånet uten sikkerhet som har lavest rente og er best for deg.

Har du erfaring med forbrukslån?

Har du erfaring med forbrukslån? Del gjerne din opplevelse i kommentarfeltet under.

Bildet av Webredaktør Yvette Boye på Låneoversikten
Webredaktør på Låneoversikten Yvette Boye
© OMACO AS

Del din erfaring med andre

Legg igjen en kommentar