Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Morrow Bank forbrukslån

Morrow Bank forbrukslån er et lån fra kr 10 000 og opptil kr 500 000 du kan søke digitalt på den norske nettsiden morrowbank.no. Tidligere het Morrow Bank Komplett Bank.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan beregne kostnadene på et Morrow lån med Morrow lånekalkulatoren.

I tillegg skal vi ta for oss hvilke betingelser du må oppfylle for å kunne få godkjent lånesøknaden, hva andres erfaringer med banken er, fordeler og ulemper med forbrukslånet, samt se på alternative lånetilbud.

For å gå rett til Morrow Bank forbrukslån, trykk på den grønne knappen under det står ¨Søk her¨ på.

Beløp:
Nedbetalingstid:
Vis flere resultat

For deg i farta, trykk på punktet under du vil lese mer om:

Morrow Bank forbrukslån no
Datamaskin med skjermdump fra morrowbanklån no nettsiden[1}.

Morrow Bank forbrukslån kort fortalt: Morrow Bank er en norsk bank hvor du på deres nettside kan søke om forbrukslån fra kr 10 000 – kr 500 000. For å søke må du være minst 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Du kan søke online på nettsiden morrowbank.no. Det er gratis og uforpliktende å søke. Som navnet sier så er Morrow Bank selv en bank og ikke en låneagent. Det vil si at om du tar opp et lån, er det Morrow du blir lånekunde hos.

Når du søker, velger du hvilket beløp du vil søke om og hvor lang tid du ønsker å ha på nedbetalingen av lånet. Hvilken rente du faktisk får, vet du først når du får lånetilbudet.

Morrow Bank forbrukslån lånekalkulator

Med Morrow Banks forbrukslånskalkulator kan du beregne hvor mye du vil bli belastet med et lån før du søker.

Du kan beregne hvor mye lånekostnaden vil variere årlig og månedlig ved å velge ulike lånebeløp, tilbakebetalingsbetingelser og rentesatser. Du kan gjøre dette ved å dra den blå boblen til venstre eller høyre.

Du kan også se en visuell nedbetalingsoversikt over lånebeløpet (grønt) og rentekostnad (rødt) i prosent av totalen.

Kalkulatoren er også interaktivt for nedbetalingsoversikten. Det vil si at når du drar de blå boblene og endrer noe på lånebeløpet, lånetiden eller renten, endres grafen.

Morrow Bank forbrukslån lånekalkulator

Hvor mye vil du låne?

[qis loanmin=10000 loanmax=500000 loaninitial=150000 loanstep=1000 periodmin=1 periodmax=5 periodinitial=4 interestmin=8 interestmax=33 interestinitial=25]

Låneeksempel: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr.

Lånekalkulatoren er basert på betingelsene til Morrow Bank forbrukslåns for lånesum, nedbetalingsperiode, og minimum/maks rente.

Hos Morrow kan du også samle forbrukslån og kredittkort i et nytt lån med å søke om å refinansiere forbruksgjelden inn i et nytt lån. Lånesummen er den samme, men du kan få lengre tid å betale tilbake på og lavere rente.

Hva kostnadene blir i måneden og totalt, finner du ut ved å bruke Morrow Bank refinansieringskalkulatoren.

For å kunne sjekke hvordan lånevilkår varierer for andre beløp, lånevilkår eller renter, kan du gå inn på den generelle lånekalkulatoren.

Morrow Bank forbrukslån betingelser logo

Morrow Bank forbrukslån betingelser

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til det du ønsker. For eksempel kan du bruke lånet til oppussing, reiser, eller uforutsette utgifter.

I motsetning til et kredittkort hvor du får en mulighet til å låne penger først den dagen du trenger pengene, blir lånebeløpet for et forbrukslån overført til din konto når lånet aksepteres.

Følgende er en oversikt over lånevilkårene for Morrow Bank forbrukslån[2,3]:

Beløp

Hos Morrow Bank kan du få forbrukslån fra kr 10 000 opptil kr 500 000. Lånet er av typen forbrukslån og er som navnet sier beregnet til forbruk. Dette betyr at når du søker Morrow Bank forbrukslån, trenger du ikke pantsette boligen din.

Når lånet innvilges, blir pengene utbetalt til kontoen din uten at du må forklare hva du planlegger å bruke pengene på.

Effektiv rente

Effektiv rente er fra 8.67% – 32.1%.

Minimum alder

For å søke Morrow Bank forbrukslån må du være minst 20 år. Maksimum alder er 100 år[3].

Nedbetalingstid

Lånetiden på å betale tilbake pengene du låner er fra 1 år opptil maksimum 5 år.

Inntektskrav

For å kunne få godkjent din lånesøknad er det ikke oppgitt noe minimum inntekt.

Maks oppstartsavgift

Forbrukslånet koster maksimum kr 1990 i oppstartsavgift.

Det er ikke noe krav og medlemsskap eller at du må velge et annet produkt hos banken. Uansett hvor i landet du bor kan du søke da produktet er landsdekkende.

Låneeksempel

Låneeksempel i ord:
Når du tar opp et lån på kr 90 000 vil lånet i løpet av 5 år koste kr 24 407 når den effektive renten er på 10,34%. Totalt vil lånet koste kr 114 407.

Låneeksempel oppsummert:
Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr.

Hvem kan få lån?

Her følger en oppsummeringsliste over hvem som kan få Morrow Bank forbrukslån:

Lånekrav

 • Minimum 20 år gammel
 • Ingen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
 • Leverer etterspurt dokumentasjon
 • Ingen krav til minimumsinntekt
 • Aksepterer at du blir kredittsjekket

For å kunne søke Morrow Bank forbrukslån må du være minst 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld. I tillegg må du godta at du blir kredittsjekket.

Videre er lånekrav at du har norsk folkeregistrert adresse.

Dokumentasjon: Morrow Bank forbrukslån produktet trenger å få bekreftet at du kan betjene lånet. Derfor kan det være at du må legge ved ekstra dokumentasjon som bekrefter inntektsgrunnlaget[4].

Dette kan være kopi av din siste lønnslipp eller næringsoppgave om du er selvstendig næringsdrivende.

I tillegg kan du også bli spurt om å levere siste selvangivelse fra Altinn.

Hvem samarbeider Morrow Bank med?

Morrow Bank samarbeider med både låneagenter og forsikringsselskapene BNP Paribas Cardif og Gauda Reiseforsikring[5].

Når du sender en søknad på Morrow Bank nettsiden, blir den ikke sendt videre, men behandlet av banken selv da det er her finansieringen foregår.

Om du foretrekker å kun sende en søknad og få flere lånetilbud inkludert fra Morrow Bank, kan du søke via bankens samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere (A-Å)

Om du søker direkte hos Morrow blir du kun kredittvurdert av Morrow. Når du sender en søknad via en låneagent som for eksempel Uno Finans så blir søknaden din kredittvurdert av de bankene din søknad går til.

MorrowBank forbrukslån erfaringer

Morrow Bank forbrukslån erfaringer

Hverken Morrow Bank eller selve låneproduktet Morrow Bank forbrukslån har en egen side som er bekreftet med anmeldelser på Trustpilot.no.

Derimot har Komplett Bank som Morrow Bank tidligere het en nettside med 38 anbefalinger. Trustpilotsiden til Komplett er ikke verifisert av banken selv[6].

På Trustpilot har Komplett Bank fått gjennomsnittkarakteren 1.6. Dette gjør at banken vurderes som dårlig av brukerne.

I tillegg til bankomtalene på Truspilot, finnes det også omtaler på nettsiden til Nettavisen[7] og Bytt.no[8].

Nettavisen rapporterer at folk er veldig fornøyde med Morrow. Basert på 29 anmeldelser, har banken fått gjennomsnittskarakteren 4.

Derimot er gjennomsnittskarakteren 1.5 basert på 110 verifiserte omtaler på bytt.no og kundenes erfaringer av banken er dårlig.

Om man vekter alle tre nettstedene likt, så blir gjennomsnittvurderingen fra brukerne 2.4 som vist i tabellen under:

Morrow Bank forbrukslån erfaringer

Derimot om man legger sammen alle omtalene og ser det hele under ett, som kanskje er mer riktig, blir det følgende:

Gjennomsnitt basert på antall omtaler

Nedenfor er beregningen på gjennomsnittet av totalt 7 omtaler fra lånepenger.no (1 omtale) og Nettavisen (6 omtaler) tilsammen:

[(38*1.6)+(29*4)+(110*1,5)]/[38+29+110]=[60.8+116+165]/177=341.8/177=1.9

Resultat: Gjennomsnittet av alle omtalene på Morrow Bank er på 1.9 poeng kundetilfredshet av totalt 5 mulige poeng.

Å la alle omtalene telle likt gir en kundetilfredshet på 1.9, som gir 0.5 poeng mindre sammenlignet med å vekte alle tre nettsidene med omtaler likt.

Med andre ord, enten man beregner gjennomsnittet fra Trustpilot, Nettavisen og bytt.no på den ene eller andre måten, blir kundetilfredsheten lavere enn gjennomsnittet på skalaen.

Fordeler og ulemper med Morrow Bank forbrukslån

Forbrukslån har både fordeler og ulemper. Et par fordeler med lånet er at det ikke stilles sikkerhetskrav, og du kan bruke pengene til det du vil. Motsatt kan renten være høyere sammenlignet med boliglånsrenten.

Som andre forbrukslån kan også Morrow Banks forbrukslån sees på to måter.

Her er fordeler og ulemper med Morrow Bank forbrukslån:

Fordeler

 • Kan bruke pengene til hva du vil
 • Smålån fra kr 10 000 opptil en halv million
 • Kan låne uten å pantsette boligen
 • Aldersgrense på 20 år

Ulemper

 • Godtar ikke betalingsanmerkninger
 • Høyere rente
 • Lånetilbud fra en bank (får ikke sammenlignet)

Fordelen med Morrow forbrukslån er at du kan velge formålet med hva du vil bruke pengene dine til. For eksempel kan du bruke lånet til å pusse opp boligen eller dekke uforutsette regninger som at bilen må på verksted.

Du kan søke digitalt 24/7. Når du søker forbrukslån vil det si at lånet er til forbruk og ikke krever at du stiller opp med sikkerhet i noe. Med andre ord trenger du ikke pantsette hjemmet ditt.

For noen søkere kan det være negativt at Morrow Bank forbrukslån ikke aksepterer søkere med betalingsanmerkning eller inkassogjeld.

Morrow Bank forbrukslån alternative lånetilbud

Alternative lånetilbud

Ulike banker inkludert Morrow Bank, låneagenter og låneformidlere opererer med ulike krav for hvilke søknader de aksepterer. Morrow Bank forbrukslån har valgt å ha maksimumlån på kr 500 000.

Om du trenger å låne mer, finnes det lånetilbydere som kan hjelpe deg med enda høyere lånebeløp. For eksempel kan du hos andre låneformidlere låne opptil kr 600 000.

1. Bank og låneagenter som tilbyr enda høyere lånebeløp

I ¨Forbrukslån¨ tabellen under finner du banken Morrow samt låneagentene Långivere og Motty som tilbyr enda høyere forbrukslån (alfabetisk listet):

ForbrukslånEff. renteEksempelGå videre
Långivere forbrukslån6.9%-29.06%Låneeksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.Til Långivere ->
(annonselenke)
Morrow Bank forbrukslån8.67%-32.1%Låneeksempel: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr.Til Morrow Bank -> (annonselenke)
Motty forbrukslån6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr forbrukslån. For full sammenligning, se forbrukslånoversikten.

Vanlig nedbetalingstid er på 1-5 år på forbrukslån. For mer informasjon om låneproduktet, trykk på den blå lenken over som starter med ¨Til …¨.

2. Bank og låneagenter som tilbyr å refinansiere forbrukslån uten sikkerhet

Det er også mulig å søke om å refinansiere forbrukslån hos Morrow Bank. Dette kan gi deg mulighet til å spare penger om banken kan gi deg bedre forbrukslånsrefinansiering sammenlignet med hva du allerede har av for eksempel dyre smålån og kreditt med høy rente.

I tillegg til Morrow finnes det også andre banker og låneformidlere som kan hjelpe deg å refinansiere forbruksgjelden din uten at du banken får pant i boligen din.

Også låneagentene i tabellen ¨Ref. forbrukslån uten sikkerhet¨ under godtar søknader om å refinansiere forbrukslån uten sikkerhet (alfabetisk listet):

Ref. forbrukslån uten sikkerhetEff. renteEksempelGå videre
Långivere refinansiering uten sikkerhet6.9%-29.06%Låneeksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.Til Långivere ->
(annonselenke)
Morrow Bank refinansiering uten sikkerhet6.36%-21.99%Låneeksempel: 300 000 kr over 7 år, nominell rente 8,34 %, effektiv rente 9,17 %, etableringsgebyr 0 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 99 995 kr, totalt 399 995 kr.Til Morrow Bank -> (annonselenke)
Motty refinansiering uten sikkerhet6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr å refinansiere forbrukslån uten sikkerhet (Morrow Bank hette før Komplett Bank). For full sammenligning, se forbrukslånoversikten.

Du finner mer informasjon om lånene og kan starte å søke ved å trykke på ønsket blå lenke som starter med ¨Til …¨ i tabellen over.

Når du refinansierer forbrukslånet uten sikkerhet, vil du få mulighet til å betale tilbake over lengre tid enn ved forbrukslån uten refinansiering. Vanligvis kan du få opptil 15 år på å betale tilbake lånet. 

3. Låneagenter som tilbyr å refinansiere med sikkerhet

På den annen side kan du få lengre nedbetalingstid som for eksempel 30 år og mulighet til å låne flere millioner dersom du refinansierer med sikkerhet.

Refinansiering med sikkerhet betyr at du setter noe på plass som banken godtar som sikkerhet for lånet. Du kan for eksempel refinansiere huset. Dette gir deg muligheten til å kombinere dyre forbrukslån til et nytt kombilån.

Eksempelvis tilbyr de tre låneagentene nedenfor i tabellen ¨Refinansiere med sikkerhet¨ refinansieringslån med sikkerhet i boliger (oppført i alfabetisk rekkefølge): 

Refinansiere med sikkerhetEff. renteEksempelGå videre
MER Finans refinansiering med sikkerhet3.5%-8%Låneeksempel: Ann. lån 2 mill o/25 år. Eff. rente 7,68%. Kost 2.379.341, totalt 4.379.341Til Mer Finans ->
(annonselenke)
Tjenestetorget Finans refinansiering med sikkerhet6.38%-13.4%Låneeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291Til Tjenestetorget Finans -> (annonselenke)
Uno Finans refinansiering med sikkerhet5.03%-24.4%Låneeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-.Til Uno Finans ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr å refinansiere med sikkerhet. For full sammenligning, se refinansieringsoversikten.

For å sende inn en søknad, eller for å lære mer om noen av lånealternativene i tabellen ovenfor, klikk på den blå lenken som begynner med ¨Til…¨.

For å være sikker på å få det beste lånet kan det være lurt å sammenligne før du signerer en ny kontrakt. Du kan sammenligne lån på Finansportalen. Alternativt er det også mulig at banken du allerede har lån fra kan tilby deg et lån du kan sammenligne. 

Aksepterer ikke betalingsanmerkning alternativer PowerPoint bilde

Aksepterer MorrowBank betalingsanmerkning?

De fleste banker tar ikke imot nye kunder med betalingsanmerkning eller inkassomerknader. morrowbank no nettsiden tar heller ikke imot lånesøknader med betalingsutfordringer.

På den annen side er det nisjeagenter og banker som spesialiserer seg på å hjelpe akkurat denne kundegruppen.

Enten du ønsker å søke om forbrukslån, refinansiere uten boliglån eller refinansiere boligen din med sikkerhet, er det lånetilbydere klare til å hjelpe deg. Det er gratis å benytte seg av dem da de får kompensasjon fra bankene de samarbeider med.

I tabellen under finner du en oversikt over lån som aksepteres søkere med betalingsanmerkning/inkassogjeld (alfabetisk listet):

Aksepterer betalingsanmerkning lånEff. renteEksempelGå videre
MER Finans refinansiering med sikkerhet3.5%-8%Låneeksempel: Ann. lån 2 mill o/25 år. Eff. rente 7,68%. Kost 2.379.341, totalt 4.379.341Til Mer Finans ->
(annonselenke)
Motty forbrukslån6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Motty refinansiering uten sikkerhet6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Tjenestetorget Finans refinansiering med sikkerhet6.38%-13.4%Låneeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291Til Tjenestetorget Finans ->(annonselenke)
Uno Finans refinansiering med sikkerhet5.03%-24.4%Låneeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-.Til Uno Finans ->
(annonselenke)
Oversikt over fem låneformidlere som aksepterer betalingsanmerkninger.

For å gå direkte til lånesøknaden eller lære mer om lånet, klikk på den blå lenken i tabellen ovenfor som begynner med ¨Til…¨.

Å få flere tilbud kan gjøre det enklere å sammenligne lånetilbud. Banker og låneansvarlige kan ha ulike standarder for å vurdere søknaden og statusen din.

Som et resultat kan du få en bedre låneavtale fra en bank enn fra en annen. Og slik kan du spare penger på lånekostnadene dine og få et bedre daglig økonomisk liv. 

Sammendrag

Denne artikkelen kan oppsummeres som følger:

 • Morrow Bank forbrukslån er et lån som formidles av banken med samme navn, nemlig Morrow Bank.
 • Morrow Bank het tidligere Komplett Bank.
 • På bankens nettside morrowbank.no kan du digitalt søke lån fra kr 10 000 opptil kr 500 000.
 • For å beregne den totale kostnaden for lånet og den månedlige lånekostnaden, kan du bruke Morrow lånekalkulatoren.
 • betingelser: nedbetalingstid fra 1-5 år, minimumsalder fra 20 år, og ingen minstekrav på inntekt
 • erfaringer: noe under middels kundetilfredshet med gjennomsnittscore på 2.4
 • Tilbyr refinansiering, andre som også gjør dette er Långivere og Motty.
 • Tar ikke imot søknader fra nye kunder som har betalingsanmerkning/inkassogjeld. Derimot gjør Mer Finans, Tjenestetorget Finans og Uno Finans dette.

For å lære mer om Morrow Bank forbrukslån eller søke, trykk på den grønne knappen nedenfor det står: ¨Til lånesøknad¨ på.

Låneeksempel: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr.


Kilder:
[1] «Lån»morrowbank.no. Besøkt 3. juli 2023.
[2] «Priser og gebyrer for lån»morrowbank.no. Besøkt 3. juli 2023.
[3] «Lån»www.finansportalen.no. Besøkt 3. juli 2023.
[4] «Hjelp»morrowbank.no. Besøkt 4. juli 2023.
[5] «Partnere»morrowbank.no. Besøkt 4. juli 2023.
[6] «Komplett Bank ASA»www.trustpilot.com. Besøkt 4. juli 2023.
[7] «Morrow Bank»www.nettavisen.no. Besøkt 4. juli 2023.
[8] «Morrow Bank»www.bytt.no. Besøkt 4. juli 2023.

Først publisert:

Sist endret:

Adding Print Button

Mer om:

Forbrukslån ->

Sammenlign lån opptil kr 600 000

Kredittkort ->

Sammenlign kredittkort opptil kr 150 000

Refinansiering ->

Sammenlign tilbud på å samle lån opptil 50 mill. kr

Lånekalkulator ->

Sjekk hva lånet vil koste totalt og i måneden