Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Refinansiering kalkulator

[qis calculator=2]

Refinansiering kalkulator

Refinansiering kalkulator kort fortalt: Ifølge Wikipedia betyr refinansiering at man erstatter eksisterende gjeld med nytt lån. Å forhandle på lån kan være en god løsning for å redusere månedlige utgifter og spare penger på lang sikt. Med refinansieringskalkulatoren kan du bergende kostnader før du tar opp nytt lån.

For å finne ut om refinansiering er riktig for deg, kan det være nyttig å bruke en refinansiering kalkulator.

En refinansiering kalkulator virker akkurat som en lånekalkulator. Kalkulatoren er et verktøy som kan hjelpe deg med å estimere hvor mye du kan spare på renteutgifter ved å refinansiere lånene dine. Ved å taste inn informasjon om nåværende lån, nedbetalingstid og rentesats, kan du få en oversikt over hvor mye du kan spare på renteutgifter.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan en refinansiering kalkulator fungerer og hvordan den kan hjelpe deg med å ta informerte beslutninger om økonomien din.

Hvorfor bruke en kalkulator for refinansiering?

Selv om refinansiering kan virke som en enkel prosess, er det viktig å forstå de økonomiske konsekvensene av å refinansiere lånene dine.

En refinansiering kalkulator kan hjelpe deg med å estimere hvor mye du kan spare på renteutgifter og gebyrer ved å refinansiere lånene dine.

Her er to hovedgrunner til hvorfor du bør vurdere å bruke en refinansiering kalkulator:

 1. Bedre oversikt over økonomien din: Å bruke en refinansiering kalkulator gir deg en bedre oversikt over økonomien din og kan hjelpe deg med å ta informerte beslutninger om fremtiden din. Ved å få en tydelig oversikt over hva du vil betale i renteutgifter og gebyrer etter refinansiering, kan du vurdere om det vil være lønnsomt å refinansiere.
 2. Spare penger på renteutgifter: En annen grunn til å bruke en refinansiering kalkulator er at den kan hjelpe deg med å spare penger på lang sikt. Ved å sammenligne rentesatser og gebyrer på dine nåværende lån med potensielle refinansieringslån, kan du finne ut om det vil være lønnsomt å refinansiere. Hvis refinansiering vil redusere dine månedlige utgifter og spare deg for penger på renteutgifter over tid, kan det være lurt å vurdere denne muligheten.

Hvordan bruke en refinansieringskalkulatur

En refinansieringskalkulator kan vise hvor mye du kan spare hver måned på å samle dyre forbrukslån og kredittkort. Du kan også bruke en refinansiengskalkulator til å se om du kan få et bedre boliglån.

Refinansiering kalkulatoren virker for lånesum fra kr 5 000 opptil kr 20 000 000. I tillegg kan du velge nedbetalingsperiode fra 1 år til 30 år. Den effektive renten kan varieres fra 1% – 20%.

Hvordan bruke en refinansieringskalkulatur
 1. Samle inn informasjon om dine nåværende lån: For best bruk av kalkulatoren, trenger du informasjon om dine nåværende lån, inkludert rentesatser og gebyrer. Den effektive renten inkluderer gebyrer og alle omkostninger. Du kan finne denne informasjonen på dine nåværende låneavtaler eller ved å kontakte banken eller låneleverandøren din direkte.
 2. Fyll inn ønsket refinansieringssum: Basert på dine behov og nåværende lån, kan du velge mellom å refinansiere fra kr 5 000 opptil kr 20 000 000. Dy velger lånebeløp ved å dra den blå ballen til ønsket sum.
 3. Fyll ut ønsket låneperiode: Du fyller inn ønsket låneperiode for refinansieringslånet ved å dra den blå ballen til ønsket år. Du kan velge alt fra 1 år opptil 30 år. Lånet blir totalt dyrere jo flere år du velger. Men lånekostnadene du skal betale hver måned blir lavere og lettere å håndtere.
 4. Sjekk hva ulik rente kan spare deg for: Når du har fylt inn refinansieringssum og nedbetalingstiden, kan du bestemme renten. Renten går fra 1% opptil 20%. Bruk blå ball på renten og dra den dit du vil. Lavere rente gir billigere refinansiering totalt.

Når du har mottatt resultatene fra kalkulatoren, kan du vurdere om refinansiering er riktig for deg. Husk å ta hensyn til andre faktorer som kan påvirke dine økonomiske mål og situasjon, som for eksempel skattefordeler og eventuelle forhåndsbetalingsgebyrer for nåværende lån.

Hva viser refinansieringskalkulatoren deg?

Ved å bruke en refinansiering kalkulator kan du ta informerte beslutninger om økonomien din og spare penger på lang sikt.

En refinansiering kalkulator kan gi deg en oversikt over hvor mye du kan spare på renteutgifter og gebyrer ved å refinansiere lånene dine. Når du har fylt inn lånesum, nedbetalingstid og effektiv rente, viser refinansieringskalkulatoren deg månedsprisen og lånekostnaden.

Månedsprisen er hvor mange penger du må betale i måneden på selve lånet og inkluderer renter og omkostninger som gebyr. Lånekostnaden er hvor mye det totalt koster å refinansiere.

Hva viser refinansieringskalkulatoren deg
© Låneoversikten

Kalkulatoren vil også gi deg informasjon om hvor lang tid det vil ta å betale tilbake refinansieringslånet. Med denne informasjonen kan du sammenligne dine nåværende lån med potensielle refinansieringtilbud og vurdere om refinansiering er riktig for deg.

Ofte er lån er stor utgift og det kan være mange penger å spare på å forbedre lånebetingelsene.

Se forskjellen når du betaler tilbake raskere

Hvis du vurderer å refinansiere lånene dine, kan en refinansiering kalkulator også gi deg en oversikt over hvordan endringer i tilbakebetalingstiden kan påvirke dine månedlige betalinger og totale kostnader.

Lek med kalkulatoren. Dra de blå ballene frem og tilbake. Refinansiering kalkulatoren er interaktiv. Det vil si at når du drar den blå ballen enten mot venstre eller høyre så vil de månedlige kostnadene og total kostnadene du ser nederst endre seg.

Det er ikke farlig å teste ut kalkulatoren. Du er ikke logget inn og ingen data på hvor mye du velger av verdier på ballen blir lagret på Låneoversikten.

Ved å redusere tilbakebetalingstiden, vil du betale mindre i renteutgifter på lang sikt, men dine månedlige utgifter vil øke. En refinansiering kalkulator kan hjelpe deg med å sammenligne forskjellige tilbakebetalingstider og se hvordan det kan påvirke dine økonomiske mål og situasjon.

Dette kan hjelpe deg med å ta en informert beslutning om refinansiering.

Hvem kan bruke lånekalkulator for refinansiering
© Låneoversikten

Hvem kan bruke lånekalkulator for refinansiering?

En refinansiering kalkulator kan brukes av alle som ønsker å refinansiere sine nåværende lån og spare penger på renteutgifter og gebyrer på lang sikt.

Kalkulatoren kan være spesielt nyttig for de som har flere lån med høye renter og gebyrer, og ønsker å samle dem under ett lån med lavere rente og færre gebyrer.

Det kan også være nyttig for de som ønsker å redusere tilbakebetalingstiden og betale ned lånene raskere. Uansett om du er en privatperson eller en bedriftseier, kan kalkulatoren hjelpe deg med å ta informerte beslutninger om din økonomi.

Har du flere smålån og kredittkort?

Hvis du har flere smålån og kredittkort med høye renter og gebyrer, kan det være utfordrende å betale dem tilbake på en kostnadseffektiv måte.

Refinansiering kalkulatoren kan hjelpe deg med å se hvor mye du kan spare på rentekostnadene ved å refinansiere alle disse lånene under ett enkelt lån med lavere omkostnader.

Et samlet lån kan gi deg større økonomisk frihet
© Låneoversikten

Et samlet lån kan gi deg større økonomisk frihet

Å ha flere lån og kredittkort kan gjøre økonomien din mer komplisert og utfordrende å håndtere. Ved å refinansiere alle disse lånene under ett enkelt lån, kan du oppnå større økonomisk frihet og kontroll. Dette kan bidra til å få ned de månedlige lånekostnadene, betale ned gjelden raskere og spare penger på lang sikt.

Med et samlet lån vil du ha færre betalinger å håndtere hver måned og du vil ha bedre oversikt over din totale gjeld. Dette kan gi deg større trygghet og fleksibilitet når det gjelder å håndtere dine økonomiske forpliktelser.

Lønnsomt å refinansiere
Lavere rente er mer lønnsomt for da blir den totale lånekostnaden mindre. © Låneoversikten

Lønnsomt å refinansiere

Refinansiering av lån kan være en lønnsom investering på lang sikt, spesielt hvis du har flere lån med høye renter og gebyrer.

Det er viktig å ta hensyn til både dine nåværende og fremtidige økonomiske mål når du vurderer å refinansiere.

Det kan også være verdt å vurdere å refinansiere hvis du har økt din kredittscore siden du tok opp lånene dine, da dette kan resultere i en lavere rente.

Uansett hva dine økonomiske mål og situasjon er, kan en refinansiering kalkulatoren gi mer oversikt over hva som påvirker lånekostnaden og bistå til å lettere beslutte om du har det aller beste lånetilbudet.

Refinansiering kalkulator
© Låneoversikten

Oppsummering

Oppsummering:

 1. En refinansiering kalkulator gir bedre oversikt over økonomien din og du kan spare penger på renteutgiftene.
 2. Den gir deg oversikt over månedlige kostnader og lånets totale kostnad.
 3. Du kan spare penger på renteutgifter og penger på lang sikt med å bruke kalkulatoren.
 4. Refinansiering kalkulator hjelper deg til å se hvordan lånesum, nedbetalingstid og renter påvirker hverandre.
 5. Å samle smålån, kredittkort og forbrukslån med høy rente med å refinansiere kan gjøre at du sparer penger.
 6. Samlet lån kan gi større økonomisk frihet.

Når du vurderer refinansiering av lån, kan det være lurt å sammenligne tilbud fra forskjellige långivere. Dette kan hjelpe deg med å finne det beste tilbudet for din situasjon og sikre at du får den beste renten og betingelsene for refinansieringslånet ditt.

Du kan refinansiere hos den norske låneagenten Mer Finans. Mer Finans tilbyr refinansiering og samling av lånene dine i ett enkelt lån. Dette kan hjelpe deg med å bedre økonomi og gjør at du spare penger på lånekostnadene. Trykker du på Søk her knappen under går du rett til låneagenten og kan få mer informasjon om refinansieringstilbudet.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results

Først publisert:

Sist endret:

Adding Print Button

Lånekalkulator index

For mer informasjon om lån, betalingsanmerkning, forbrukslån, lånekalkulator, refinansiering, samle gjelden, spare penger, budsjett og andre emner om NOK og penger, gå til Låneoversiktens index.


Mer om:

Forbrukslån ->

Sammenlign lån opptil kr 600 000

Kredittkort ->

Sammenlign kredittkort opptil kr 150 000

Refinansiering ->

Sammenlign tilbud på å samle lån opptil 50 mill. kr

Lånekalkulator ->

Sjekk hva lånet vil koste totalt og i måneden