Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.


Hvordan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

Publisert: 03.11.2020 av Låneoversikten/YB, editert 22.04.2021

Får du ikke refinansiere boliglånet i banken din på grunn av betalingsanmerkning? Har du mer enn en betalingsanmerkning og er redd det nærmer seg inkasso? Da er du absolutt ikke alene. Ifølge Bisnode[1] har 8% av Norges kredittaktive personer betalingsanmerkning. Med andre ord har drøye 260 000 tusen personer i Norge betalingsanmerkninger.

I artikkelen nedenfor kan du lese mer om hvordan du kan refinansiere boliglånet ditt med betalingsanmerkning.


Låneoversikten har også samlet sammen en oversikt over tilbydere slik at du kan sammenligne og finne ut hvem som passer best for deg. I tillegg finner du også oversikt over andres erfaringer med produktet og hvem som skårer best og dårligst bant andre brukere.

Innholdsfortegnelse
 1. Hvordan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

1. Hvordan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

Bildet er fra siden til Låneoversikten og delartikkelen Hvem tilbyr å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning og viser en kalkulator i forgrunnen hvor det er skrevet inn 4 og en halv million og i bakgrunnen skimter du en MacBook Pro
© Låneoversikten

Selv om banken din har sagt nei til å refinansiere ditt boliglån på grunn av at du har betalingsanmerkning, finnes det andre lånetilbydere som sier ja til nettopp kunder som deg. Faktisk finnes det to grupper som kjemper om å hjelpe deg. Det ene er låneagentene som formidler dine ønsker til sine mange samarbeidspartnere. Det andre er nisjebanker. Begge disse to spesialistenhetene vil gjerne ha deg som kunde.

Begge gruppene baserer sin virksomhet på nettopp din type kunder. Derfor er det ingen grunn til å være redd og usikker om du ønsker å refinansiere huset eller leiligheten og få betalt ned betalingsanmerkningen(e) når du går til disse to alternativene. Både låneagentene og nisjebanker har nettopp din kundegruppe som sin spesialitet og vil med høyere sannsynlighet kunne hjelpe deg enn standard banker og meglere.

1.1 Refinansiering av boliglån via bank

Søker du via en bank, får du direkte kontakt med første henvendelse med den du ønsker å refinansiere hos. Da fyller du ut en søknad, sender en søknad, og mottar et lånetilbud. Ønsker du å sammenligne med andre bankers refinansieringstilbud, må du fylle ut ny søknad igjen.

1.2 Refinansiere med sikkerhet i bolig via lånemeglere

I kontrast er en låneagent en formidler med mange lånekontakter. Agenten koordinerer refinansieringsøkeprosessen for deg og sørger for at du kan sammenligne refinansieringstilbudene fra flere banker for deg gratis. Du søker ved kun å fylle ut en søknad. Videre behandler låneagenten utsendelse av låneforespørselen til de bankene og lånetilbyderne hvor du oppfyller avtalte krav. Deretter innhenter låneagenten lånetilbud. Resultatet blir presentert for deg og du kan dermed velge hvem som kan tilbyr det beste lånet.

Akkurat som å søke hos banken trenger du ikke takke ja til tilbudet fra låneformdileren. Begge deler er gratis å bruke uansett hva du bestemmer deg for å gjøre. Megleren får provisjon fra sine samarbeidspartnere.

Hvem du velger skal hjelpe deg er det selvsagt opp til deg å avgjøre. Kanskje ønsker du å søke på alt som finnes? Kanskje vil du kun søke et sted og ta det første og beste tilbudet som kommer og bare være glad det løste seg.

Om du ønsker å få en oversikt over noen av tilbudene som på markedet slik at du kan sammenligne, kan du teste ut Lånekalkulatoren for å refinansiere boliglån med betalingsanmerknig.

2. Sammenlign å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning via lånekalkulatoren

Nedenfor er en oversikt over lånetilbydere som sier ja til søknader om refinansiering av boliglån selv om du har betalingsanmerkninger.

2.1 Sammenligningskalkulator for boligrefinansiering med betalingsanmerkning

FYI: Lånekalkulatoren viser data i sanntid. Denne artikkelen ble publisert 29. oktober og redegjør status publiseringsdato.

Nedenfor følger brukerveiledning på hvordan du kan bruke kalkulatoren og sammenligne tilbud.

2.1.2 Hvordan kan jeg beregne hvor mye jeg kan refinansiere med sikkerhet i boligen når jeg har anmerkning?

Bildet viser en del av refinansieringskalkulatoren hvor du kan fylle ut ved å bruke slideren hvor mye du ønsker å refinansiere på boliglånet fra minimum 5 000 kr og opptil en halv million og mer på nettsiden Låneoversikten
Bruk slideren og fyll inn summen du ønsker å ta opp nytt lån på.
© Låneoversikten

På lånekalkulatoren ovenfor kan du under Lånebeløp la den stå som den er. Da vil du få opp alle lånealternativene. I skrivende stund betyr dette at du kan refinansiere fra minimum 5 000 kr. opptil maksimum 10 000 000 kr.

For beløp over 500 000 kr. må du refinansiere med sikkerhet i boligen. Derimot kan du refinansiere gjelden din uten sikkerhet i boligen hos hos Uno Finans og Loan for alt fra 5 000 kr. til en halv million.

2.1.3 Hvor gammel må du kunne være for å samle gjelden din?

Bildet viser en del av refinansieringskalkulatoren hvor du kan fylle inn din alder for å få boliglån tilbudene som godtar betalingsanmelding basert på din alder fra 18 år og til 30 år og oppover.
Bildet viser en del av refinansieringskalkulatoren hvor du kan fylle inn din alder for å få boliglån tilbudene som godtar betalingsanmelding basert på din alder fra 18 år og til 30 år og oppover.
© Låneoversikten

Kriteriene på refinansieringslån presentert viser at du må være minst 18 år. Du kan bruke slideren og velge frem til 30 år og pluss.

2.1.4 Hvordan finner jeg de mest populære lånetilbudene med å bruke kalkulatoren?

Hvordan finner jeg de mest populære lånetilbudene med å bruke kalkulatoren - Låneoversikten
Sorter refinansieringstilbudene basert på de mest populære (marker grønn).
© Låneoversikten

Gjør du ingenting presenterer lånekalkulatoren automatisk de mest populære. Du kan se at filteret er på ved at knappen der det står ¨Mest populære¨ har grønn bakgrunnsfarge. Da vises den mest populære lånealternativet på Låneoversikten på toppen. Deretter følger de andre lånealternativene i synkende rekkefølge. På slutten kommer det lånealternativet som har fått færrest besøk på denne nettsiden.

Tips

I skrivende stund er Zen Finans den refinansieringsspesialisten blant dem som aksepterer betalingsanmerkning som er mest populær på Låneoversikten

Zen Finans AS er eksperter på å hjelpe folk å refinansiere boliglån selv med betalingsanmerkning og inkasso historie.

2.1.5 Hvordan finner jeg hvilket tilbud som har lavest rente på Lånekalkulatoren?

Bildet viser hvordan du kan finne lavest rente med å markere den som grønn i refinansieringskalkulatoren og da får du boligrefinansieringstilbudene sortert fra lavest rente først og på nettsiden Lånekalkulatoren
Med å trykke på lavest rente slik at den blir grønn kan du sortere refinansieringstilbuderne slik at de med best rente kommer først.
© Låneoversikten

Ved siden av de mest populære refinansieringstilbudene er det en knapp for ¨Lavest rente¨. Trykker du på denne så blir den grønn. Lånekalkulatoren presenterer da fra høyest til lavest produktene som gir deg best rente.

Tips

Pr. 02.11.2020 tilbyr Mileni lavest rente på å refinansere lånet på boligen om du har betalingsanmerkning.

Du kan lese mer om Mileni her

Det er gratis å sjekke.

2.1.6 Hvordan kan jeg sammenligne refinansieringslisten best mulig?

Hvordan kan jeg sammenligne refinansieringslisten best mulig - Låneoversikten
Under hvert refinansieringslån kan du ved å trykke på vis mer finne ytterlig informasjon og betingelser.
© Låneoversikten

I tillegg til filtreringsmuligheter på lånebeløp, rente, alder, popularitet, finner du også betingelse for nedbetalingsperiode og låneeksempel.

Videre er det en knapp du kan trykke på for ytterlige informasjon. Det er noe ulike informasjon som oppgis her. Følgende er eksempler på hva du kan finne av betingelser og informasjon:

 • minimums inntekt påkrevd
 • BankID
 • månedsgebyr
 • fast inntekt kreves
 • norsk statsborgerskap kreves
 • mobilvennlig
 • effektiv rente
 • maks oppstartsavgift
 • aksepterer betalingsanmerkninger (alle i lån med betalingsanmerkningskalkulatoren aksepterer dette)

Du kan sortere lånetilbyderne og se for eksempel hvem som tilbyr lån i millionklassen og hvilken av dem som har lavest rente. Om du ønsker å lese mer om noen av tilbydere, trykker du på søk her. Du kommer da til nettsiden til låneleverandøren. Der kan du lese mer om produktet, eller sette i gang og søke med en gang.

3. Erfaringer med å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning.

I tillegg å tilby produktet refinansiere boliglån med betalingsanmerkning kalkulatoren, har Låneoversikten samlet sammen andre lånekunders erfaringer i en tabell slik at du enkelt kan sammenligne hva andre har opplevd ved som refinansieringskunde.

For å kunne sammenligne de ulike bankene og låneformidlerne ble produktene kategorisert basert på kunders erfaringer og anmeldelser fra nettstedet Trustpilot. Trustpilot er en online nettjeneste for å skrive og lese anmeldelser for virksomheter.

Låneoversikten sitt mål var å ha en lik variabel for flest mulig av refinansieringsproduktene som ble analysert sett fra søkerens synspunkt. For eksempel, å analysere årsregnskapet ville ikke gitt informasjon om hvordan andre søkere har opplevd å være i kontakt med låneagenten eller banken. De ulike utlånerne ble sortert fra høyest TrustScore på 5 til lavest med TrustScore på 1[2].

Anmeldelsene fra Trustpilot er fra skrivende stund. Det samme gjelder for lånebetingelsene for aktørene presentert nedenfor. Låneoversikten oppfordrer til å sjekke kilden selv for oppdatert informasjon om det trengs da dataene kan ha endret seg. 13 banker og lånetilbydere er vurdert basert på Google søk på nettet når du søker på lånetermen refinansiere boliglån med betalingsanmerkning. Det finnes sikkert flere banker og låneformidlere ute i markedet, men for Låneoversikten utgjorde låneproduktene nedenfor er god liste.

Listen består av både låneformidlere der du med en søknad kan få tilbud fra mange banker, banker du kan søke direkte, samt Husbanken som ikke er kommersielt drevet.

3.1 Oversikt over kunders erfaringer med banker og meglere som kan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning

I tabellen under kalt ¨Refinansiere med betalingsanmerkning med sikkerhet i bolig¨ finner du følgende låneformidlere og banker sortert på synkende kundetilfredshet notert på Trustpilot.

Bildet viser sammenligning av låneformidlerne ZenFinans Mileni UnoFinans og banker som Bluestep og Svea samt andre sortert på brukererfaring og tilfredshet fra anmeldelser fra Trustpilot på nettsiden Låneoversikten.
Tabell med oversikt over lånetilbydere sortert på brukertilfredshet hvor de øverste er mest populære blant folk som refinansierer.

Følgende banker og låneformidlere ble sammenlignet (sortert fra toppen med høyest kundetilfredshet):

 • Zen Finans (TrustScore: 4,9 – Enestående[3])
 • Mileni (TrustScore: 4,9- Enestående[4])
 • TjenesteTorget Finans (TrustScore: 4,8- Enestående[5])
 • Uno Finans (TrustScore: 4,6- Enestående[6])
 • Finanstipset (TrustScore: 4,3 – Bra[7])
 • mybank (TrustScore: 4,3 – Bra[8])
 • Bluestep (TrustScore: 4,3 – Bra[9])
 • Bank2 (TrustScore: Ingen anmeldelser[10])
 • Kraft Bank (TrustScore: Ingen anmeldelser[11])
 • Husbanken (TrustScore: Ingen anmeldelser[12])
 • Nordax (TrustScore: Ingen anmeldelser[13])
 • Svea (TrustScore: Ingen anmeldelser[14])
 • Vekst Finans (TrustScore: Ingen anmeldelser[15])

Bank2, Kraft Bank, Husbanken, Nordax, Svea, og Vekst Finans har ingen anmeldelser. Dermed har disse heller ingen TrustScore. Disse er sortert alfabetisk.

Visste du at …

… Trustpilot er et av verdens mest populære nettsteder? Vi er rangert som nr. 386 på Alexa per februar 2020, og nr. 149 i Norge.

Trustpilot[16]

3.2 Mileni og Zen Finans deler førsteplassen med flest fornøyde kunder på Trustpilot.

Hvilken bank er best for meg med betalingsanmerkning - Enestående kundetilfredshet Zen Finans

På Trustpilot er folk aller mest fornøyde med lånemeglerne Zen Finans AS[3] og Mileni AS[4]. Begge lånemeglerne har fått enestående kundetilfredshet med skår på 4,9 ut av 5 mulige. 5 er høyest kundetilfredshet en bedrift kan oppnå, mens 1 er den laveste skåren Trustpilot opererer med. Både Zen Finans og Mileni har fått fem stjerner av fem mulige.

Zen Finans AS er en rendyrket nisjelånemegler som hovedsakelig kun jobber med en kundegruppe, nemlig nordmenn med bolig og økonomiske problemer. Har du for eksempel en eller flere betalingsanmerkninger og kanskje til og med en inkassohistorie hjelper Zen Finans deg.

Bildet viser Zen Finans sine betingelser for å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 300 000 kr opptil ti millioner på nettsiden Låneoversikten
© Låneoversikten

Om du leser anbefalingene og tilbakemeldingene på Trustpilot[3], er det lett å forstå at folk rett og slett opplever at de får hjelp, medmenneskelighet og god støtte hos finanshjelperen i en vanskelig situasjon.

ZEN Finans er en 100% låneagent til deg med betalingsanmerkninger. Det vil si bedriften driver ikke med anre produkter som å sammenligne strøm eller annet. Låneoversikten har tidligere sett på ZEN Finans. Du finner mer informasjon om lånespesialisten her.

ZEN Finans samarbeider blant annet med følgende banker som også er med i denne undersøkelsen (alfabetisk listet):

 • Bluestep
 • Bank2
 • Kraft Bank
 • MyBank
 • Svea Finans

Mileni omfavner flere kundeprodukter, inkludert forsikring – og mobil produkter i tillegg til samme finansieringsprodukt som som Zen Finans. Uansett årsak til at folk har hatt med Mileni å gjøre har de vært svært fornøyde. TrustScore’n til Mileni er basert på totalt 250 kundeanmeldinger, mens Zen Finans sin skår kommer fra 157 vurderinger.

Bildet viser refinansieringsbetingelsene hos Milen for å refinansiere boliglån fra 250 000 kr til 10 millioner med betalingsanmerkning presentert på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Mileni samarbeider med følgende banker som er i denne undersøkelsen (alfabetisk listet):

 • Bluestep
 • Kraft Bank
 • MyBank

3.3 Anmeldelser og erfaringer med Tjenestorget Finans på TrustPilot

Hvilken bank er best for meg med betalingsanmerkning - Enestående kundetilfredshet Zen Finans

Hos Trustpilot har Tjenestetorget Finans akkurat som ZEN Finans og Mileni fått kundekategorien Enestående. Videre er kundetilfredsheten kun 0,1 poeng lavere enn hos låneagentene ZEN Finans og Mileni.

Denne høye kundetilfredsheten gir dem fem fulle stjerner. I denne undersøkelsen er det kun Zen Finans, Mileni og Tjenestetorget Finans som oppnår fem fulle stjerner hos TrustPilot.

Bildet viser betingelsene til TjenesteTorget Finans på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 200 000 kr opptil 10 000 000 på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Alle tre finansieringsformidlerne tilbyr å hjelpe deg å refinansiere boliglånet selv om du har betalingsanmerkninger opptil 10 millioner.

Om du sammenligner renta blant disse tre långiverne med enestående kundetilfredshet tilbyr Mileni lavest rente som starter fra 3,8%. Tjenestetorget Finans tilbyr den høyeste som er fra 4,75%, mens Zen Finans tilbyr refinansieringsrente fra 4,10%.

Moderselskapet til Tjenestetorget Finans AS er kjente Tjenestetorget. Finansagenten ble stiftet 18.01.2019 og ledet av Magnus Nebo.

3.4 Enestående kundeerfaringer med Uno Finans på Trustpilot.

Bildet viser 5 stjerner hvor 4,5 er fylt med grønn farge. 4.5 stjerner viser visuelt kundescoren hos Trustpilot på 4,.7 som er enestående

Tredje høyest score på erfaringer og anmeldelser hos Trustpilot[6] får finansagenten Uno Finans. Uno Finans er en nisjeagent som på sin webside beskriver at de forstår at ikke alle er A4 mennesker. De har spesialisert seg på å samarbeide med banker som har forståelse for og ønsker å tilby deg refinansiering selv om du ikke er helt A4.

Bildet viser betingelsene til Unofinans på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 100 000 kr opptil 10 000 000 på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Om banker har sagt nei til deg og du har boliglån så ser du på saken din selv om du er uten fast jobb. Du kan for eksempel være din egen sjef, være frilanser, deltidsansatt eller har din egen måte å få inntekt på ala utleie via Airbnb eller andre form for prosjekter.

Renta starter på 4,4%. Du kan låne alt fra 100 000 kr. – 10 000 000 kr.

I denne undersøkelsen er Uno Finans de eneste som sammen med Zen Finans, Mileni, og TjenesteTorget Finans har oppnådd å få den høyeste kategorien Enestående hos TrustPilot. Denne kategorien er basert på 234 anmeldelser og Uno Finans fikk 4,6 i TrustScore.

Om du er interessert i å forsøke å unngå å ta opp lån med å refinansiere eller øke inntekten hjemmefra, har Låneoversikten sett på hvordan du kan øke inntekten din med å leie ut via artikkelen om forslag på å spare penger.

3.5 Folks erfaringer med Finanstipset på TrustPilot

Lånemegleren Finanstipset oppnår bra kundetilfredshet og kundescore på 4.3 host Trustpilot. Det er kun 8 personer som har skrevet omtale av selskapet, men de oppnår likevel bra kundetilfredshet og fire fulle stjerner[7].

Finanstipset tilbyr refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning fra 200 000 kr. opptil 10 millioner kroner. Laveste rente er på 4,75% som er samme nivå som Tjenstetorget, og dermed 0,65% høyere nominell rente enn ZEN Finans. Videre er den nominelle renten hos Finanstipset 0,35% høyere enn hos Uno Finans samt 0,26% høyere enn hos Mileni, 

Bildet viser betingelsene til Finanstips på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra to hundre tusen kroner opptil ti millioner på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Kun 5 stykker har skrevet omtale av låneformidleren Finanstipset. Lånemegleren har oppnådd score på 4,1 og bra kundetilfredshet.Akkurat som hos refinansieringsformidleren ZEN Finans AS, Mileni AS, Uno Finans AS, og Tjenestetorget Finans AS så er Finanstipset AS en megler mellom deg som ønsker å samle gjeldenmot å stille opp med med sikkerhet i bolig og bankene som ønsker å lage en avtale med deg. Alle nevnte refinansieringformidlerne er også norske bedrifter med norske organisasjon nummer og registrert i Brønnøysund.

Finanstipset[7] er akkurat som ZEN Finans en låneagent som kun jobber med å hjelpe folk å få lån med betalingsanmerkning og tilbyr ikke andre produkter, så kundeproduktomtalene omhandler å låne penger.

Finanstipset inkluderer følgende spesialbanker i sin låneportefølje som er med i denne artikkelen (alfabetisk listet):

 • Bluestep
 • Kraft Bank
 • MyBank
 • Svea

De resterende lånealternativene under er banker.

3.6 Erfaringer og omtale med MyBank ASA på TrustPilot

Bildet viser fem stjerner hvorav tre er farget i gult og to er tomme og representerer skår på 2,9 av totalt maks 5 basert på andre folks erfaringer med mybank på Trustpilot på Låneoversikten sin nettside

Den første nisje banken i kartleggingen som tilbyr å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning er mybank. Mybank får en score på 2,9 og kategorien middels kundetilfredshet basert på 3 anmeldelser.

Kontoen hos Trustpilot er ikke tatt i bruk av My Bank ASA, så virksomheten vet kanskje ikke at kontoen eksisterer eller ønsker kanskje ikke å bruke dette systemet.

Nominell rente er fra 6,95% som er 3,15% høyere enn hos Mileni som har den laveste renten i denne undersøkelsen. Du kan låne fra 250.000 opptil 15 millioner kroner som er den høyeste høyeste summen noen av utlånerne tilbyr i denne produktsammenligningen.

Bildet viser betingelsene til Mybank på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra to hundre og femti tusen kroner opptil femten millioner på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Mybank[8] sin ekspertise er omstartslån.

Låneoversikten har tidligere sett på følgende lånetilbydere som via MyBank tilbyr forbrukslån (alfabetisk listet):

I tillegg samarbeider de med blant annet med som også er listet i denne artikkelen (alfabetisk sortert) Finanstipset AS, Mileni AS, og Vekst Finans AS.

3.7 Omtale og andres erfaringer med Bluestep Bank på TrustPilot

Bildet viser fem stjerner hvorav tre er farget i gult og to er tomme og representerer skår på 2,8 av totalt maks 5 basert på andre folks erfaringer med Bluestep på Trustpilot på Låneoversikten sin nettside

Bluestep er andre banken som tilbyr refinansiering av lån med betalingsanmerkning i oversiktstabellen som vi på i starten av dette kapitlet.

Bluestep tilbyr nominell rente fra 3,80% som også Mileni gjør. Sammenlignet med de andre utlånerne så er dette dene laveste renten for boliglånrefinansiering.

Bluestep sin høyeste nominelle rente er 8,05%. Bluestep tilbyr lånebløp fra 250.000 – 9.000.000 for bolilån med sikkerhet i boligen. Nedbetalingsperioden er fra 1 år til 30 år.

Bildet viser betingelsene til Bluestep på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra to hundre tusen kroner opptil ni millioner på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Hos Trustpilot har Bluestep fått kundekategorien middels kundetilfredshet med en score på 2,8 basert på 3 anmeldelser[9]. Kontoen hos Trustpilot er ikke en tilegnet profil. Det vil si at Bluestep vet kanskje ikke om denne kontoen eller velger å ikke bruke Trustpilot sitt system. Med andre ord har kunder selv opprettet kontoen og Bluestep bruker ikke denne kontoen til å registrere erfaringer og omtaler om bedriften.

Det er få som har skrevet en omtale om Bluestep, den norske kontoen er ikke verifisert av Bluestep. Låneoversikten anbefaler å ta dette resultatet med en klype salt og som alltid selv å gjøre sine egne undersøkelser.

Bluestep[9] har mange partnere, inkludert følgende (alfabetisk listet):

3.8 Erfaringer og omtale med Bank2 på Trustpilot

Bank2[10], Kraft Bank[11], Husbanken[12], Nordax[13], Svea[14], og Vekst Finans[15] har ingen konto og dermed heller ingen anmeldelser på Trustpilot. Det betyr ikke at de ikke er er et bra alternativ om du trenger lånehjelp. Låneoversikten anbefaler alltid at du selv sjekker og kontrollerer nøye før du inngår et lånekundeforhold med noen uansett om de har fått kundeomtale eller ikke på Trustpilot.

Bank2 er en bank som har spesialisert seg på i tillegg til å bistå privatpersoner med inkasso og betalingsanmerkninger også å hjelpe bedrifter. På deres nettside er det link til siden med lånebetingelsene[17]. Videre er de i bank som er transparente med lånebetingelsene på til Finansportalen. Dermed finner du ytterlige informasjon om låneproduktet der[18].

Bildet viser betingelsene til Bank2 på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra tre hundre tusen kroner opptil ti millioner på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Bank2 ble etablert i 2005. Dermed er Bank2 er bank som har vært på markedet en stund. Bank 2 tilbyr refinansiering i bolig for opptil ti millioner kr. selv om du har betalingsanmerkninger.

Bank2 har blant annet samarbeid med låneagentene:

3.9 Hva andre mener og har erfart om Kraft Bank på Trustpilot

Det er ingen konto på Trustpilot om Kraft Bank. Dermed er det heller ingen som har delt sin erfaring med banken.

Kraft Bank er en nyetablert bank. Finansinstitusjonen fikk bankkonsesjon på slutten av 2017, og startet virksomheten sin i 2018. På nettsiden de sin[19] er det lett å finne lånebetingelsene da banken har en egen side på dette med link fra hovedsiden.

I tillegg til å være transparente med informasjonen på sin egen nettside er de åpne med dataen som sendes Finansportalen. Kraft Bank har rapportert inn laveste rente, lånebeløp, alder og andre betingelser for å kunne refinansiere huslånet til Finansportalen[20].

Dermed er det lett for lånekunder å sammenligne Kraft Bank med andre banker som for eksempel Bank2 som også aksepterer refinansiering med sikkerhet i bolig selv med betalingsanmerkninger.

Hos Kraft Bank kan du refinansiere fra 300 000 kr. og opptil 10 000 000 kr. Nominell rente er fra 6,95% som er 3,15% høyere enn Milano og noe annet. Høyest sammen med Mybank? gå over og gjør ordentlig i morgen

Bildet viser betingelsene til Kraft Bank på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 300k til 10 millioner på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Kraft Bank samarbeider blant annet med følgende (alfabetisk listet):

Mest fornøyd er brukere med ZEN Finans og Mileni som oppnådde enestående kundetilfredshet på Trustpilot med score på 4..9 som vi så ovenfor.

3.10 Erfaringer og omtale med Husbanken på Trustpilot

Husbanken er ikke på Trustpilot. De har ikke opprettet konto hos nettandmelderen og ingen har skrevet inn sine erfaringer og gitt TrustScore om banken.

Husbanken skiller seg klart ut i refinansieringstabellen i delkapitlet 3.1. Det er ikke en privat bank som Bluestep, Bank2 og Kraft Bank. Det er heller ikke en lånemegler som Mileni, Zen Finans eller Finanstipset. Husbanken er ikke kommersielt drevet. Banken er statens verktøy for å gjennomføring for at alle skal kunne bo trygt og godt i Norge.

Banken ble opprettet i 1946, og har finansiert mer enn halvparten av alle boliger i Norge i tiden etter annen verdenskrig.

Wikipedia[21]

Mange har fått hjelp av Husbanken med grunnlån, startlån, og boligtilskudd. Husbanken støtter også kommunen via bostøtte til husholdninger med lave inntekter og høye utgifter.

Husbanken reklamerer ikke på nettet og du finner dem ikke på toppen av Google da dette ikke er en privat låneaktør. Husbanken stiller i en egen klasse og kan kanskje være den banken som er best egnet for å hjelpe de. Fordi Husbanken er så spesiell og har hjulpet så mange, har Låneoversikten tilegnet et eget kapittel på slutten av i denne artikkelen hvor du kan lese mer om:

3.11 Nordax Bank erfaringer og omtaler på TrustPilot

Den svenske banken Nordax Bank AB har ingen omtaler eller erfaringsdeling fra andre gjeldskunder på TrustPilot[13].

Banken tilbyr lån til refinansiering med sikkerhet i bolig selv med betalingsanmerkning fra 250 000 kr. til 10 000 000 kr. Minimum alder for å søke er 18 år. Maksimum alder er 80 år. Den nominelle renta er fra 3,99% opptil 12,49%[22].

Bildet viser betingelsene til Nordax Bank på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 250000 til 10mill på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Sammenlignet med andre utlånere, er renta lavere enn hos for eksempel bankene mybank (6,95%) og Kraft Bank (6,95%) og lavere enn lånemeglerne Zen Finans (4,10%) og Uno Finans (4,4%). Alternativt er gjeldsrenta hos Nordax Bank høyere enn hos banken Bluestep (3,80%) og gjeldsmegleren Mileni (3,80%).

Låneoversikten klarte ikke å finne hva renta er på Nordax Bank sin nettside[23]. Derimot med Google søk med søkeordene ¨Nordax Bank rente¨ finner Google frem til en Nordax Banks sin Spørsmål og svar side på rente ved boliglån[24]. Der står det følgende:

Våre renter ligger mellom 4,49% – 14,49%. Vi bruker altså ikke listerenter slik mange andre banker gjør og har heller ingen krav til at du må kjøpe andre tjenester for å få en viss rentesats.

Nordax Bank AB[24]

Konklusjonen på dette er at rentesatsen til Nordax Bank ikke er transparent. Dette er Nordax Bank åpne om. Hva som er presentert på Finansportalen[22] er ikke de samme rentebetingelsene listet opp på banken nettside[24].

Dermed blir det vanskelig å sammenligne rentene som Nordax Bank har oppgitt på Finansportalen og sin hjemmeside opp mot annen da den ikke skrevet i sten. Om du likevel ønsker å søke refinansieringslån via Nordax Bank, anbefaler Låneoversikten at du tar direkte kontakt for å få vite hvilken rente du kan forvente.

3.12 Svea Finans erfaringer og omtaler på Trustpilot

Akkurat som Nordax Banks AB har også Svea Finans verken omtaler eller TrustScore basert på andres erfaringer på Trustpilot[14].

Bildet viser betingelsene til Svea på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning fra 200000 - 7500000 på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Svea Finans samarbeider blant annet med følgende finans agenter (alfabetisk listet):

Finanstipset er nevnt i analysen ovenfor som en megler som aksepterer refinansieringslån med betalingsanmerkningen og oppnådde kundetilfredshet bra samt score 4.1.

3.13 Erfaringer og meninger om Vekst Finans på Trustpilot

Det er ingen som har skrevet om sine erfaringer og gitt omtale av Vekst Finans på Trustpilot[15].

Vekst Finans AS er et relativt nytt norsk aksjeselskap som ble stiftet 25.10.2018 og lokalisert i Oslo[24]. Selskapet spesialiserer seg i hjelpe til med refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig og uten sikkerhet. Om du har anmerkninger, bistår lånemegleren også med dette.

Både selskapet og nettsiden er under utvikling. I skrivende stund fant Låneoversikten følgende informasjon om betingelsene for å kunne refinansiere boliglånet om du har betalingsanmerkninger:

Bildet viser betingelsene til Vekst Finans på å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning hvor lånebeløpet ikke er oppgitt på nettsiden til Låneoversikten
© Låneoversikten

Låneoversikten anbefaler å ta direkte kontakt med lånemegler for oppdatert informasjon.

4. Hva er i grunnen en betalingsanmerkning?

Ifølge Wikipedia[26] defineres betalingsanmerkning som følgende:

…en registrering i et kredittopplysningsregister til mulige kredittgivere om at en person eller et firma har en ubetalt fordring mot seg

Wikipedia[26]

Betalingskravet kan skyldes at du ikke har gjort opp etter deg etter en inkassosak, forlikdoms, utlegg, lønnstrekk eller konkurs. Betalingsanmerkningen kan gi lavere kredittverdighet og gjøre det vanskelig å søke refinansiering for boliglånet. I tillegg kan det bli vanskeligere å inngå telefonabonnement, tegne forsikring, inngå strømavtale, og leie leilighet. Ifølge Lindorrf[27] kan lavere kredittscore gjøre det vanskelig å ¨søke om kreditt og søke om boliglån eller andre lån¨[27].

5. Hvordan vet jeg om jeg har betalingsanmerkning?

Bildet er fra Låneoversikten og kapitlet om Hvordan vet jeg om jeg har betalingsanmerkning og viser to hender på MacBook Air som ligger på et bord med et glass vann.
© Låneoversikten

Er du usikker på om du har betalingsanmerkning på deg,  kan du lett sjekke dette gratis online selv. Datatilsynet[28] opplyser at fire kredittopplysningsbyråer i Norge (mai 2020) har konsesjon til å gi kredittvurdering av privat personer.

Har du for eksempel søkt om lån eller refinansiering, så er det svært sannsynlig at banken eller låneagenten sjekker din status hos et av kredittopplysningsbyråene. Etter kredittsjekken skal du ha fått et gjenpartsbrev der det står hvem sjekket og hvilke opplysninger ble formidlet.

5.1 Sjekk gratis om du har betalingsanmerkning Bisnode

For å gratis sjekke om du har betalingsanmerkning online selv, trenger du bankID kodebrikke fra banken eller bankID på mobil. Hos Bisnode[29] og Experian[30] kan du innhente opplysninger om hva som er registrert på deg. Det står litt ulikt i registrene. Derfor anbefaler Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)[31] at du sjekker begge.

Nedenfor er innloggingsskjermen til Bisnode hvor du starter med å trykker på den rosa knappen hvor det står: LOGG INN MIN SIDE[29]

kreditt sjekk - Bisnode
Skjermdump fra nettsiden Bisnode.no for siden for innlogging i egne opplysninger[29]. Besøkt 24. oktober 2020.

Fyll ut med BankID fra bank eller med telefon og logg inn (se gult i bildet under):

Betalingsanmerkning Bisnode - login
Skjermdump fra nettsiden Gjeldsregisteret.com for siden for innsyn i egne opplysninger. Editert med fremhevet gult av Låneoversikten/YB. Besøkt 24. oktober 2020.

Da er du inne i Bisnode sin nettside for privatpersoner. I oversikten under egenopplysning kan du sjekke hvilke opplysninger som er registrert på deg, inkludert betalingsanmerkninger, inkasso, og gjeld. Det er også mulig å ta direkte kontakt med det enkelte inkassobyrået om du har vært i kontakt med dem da du har krav på å få informasjon om de har registrert noe på deg.

5.2 Slette betalingsanmerkning

Betalingsanmerkningen skal automatisk bli slettet når kravet er blitt gjort opp. I følge Statens Innkrevingssentral[8] kan det ta opptil 1-3 dager før betalingsanmerkningen slettes i Løsøreregisteret. Alt du skylder må da være tilbakebetalt, inkludert tilleggskostnader som renter og salærer. Om du ikke gjør opp for deg, foreldes kravet og slettes tilslutt etter fire år. Om inkassobyrået ønsker det, kan det eventuelt velge å la kravet leve videre etter fire år. Ifølge Lindorff[27] må inkassobyrået sette i gang ny sak hvor det blir registrert en ny betalingsanmerkning på deg.

6. Hva er kredittsjekk?

Ved å foreta en kredittsjekk, undersøkes det om du har betalingsanmerkning. Også andre andre personlige opplysninger sjekkes som kan virke inn på dine boliglånrefinansieringsmuligheter. Wikipedia[33] definerer en kredittsjekk som følgende:

Kredittsjekk er en kontroll av økonomien til en person eller bedrift.

Wikipedia[33]

Følgende opplysninger er tilgjengelige:

 • inntektsinformasjon
 • skatteligning
 • betalingsanmerkninger
 • næringsinteresser
 • folkeregistrert adresse

I tillegg blir det laget en kredittscore basert på alder, betalingshistorikk, inntekt, og hvor ofte du har byttet boligadresse. Lavest kredittscore er 1 og høyest 100. Jo høyere score, jo lettere vil det være å søke lån. Lav score kan gjøre det vanskelig å refinansiere selv med sikkerhet i egen eiendom.

Også det å søke lån, forbrukslån, kreditt, og smålån med lav kredittscore blir vanskeligere. Per Fjærestad i Creditsafe i Norge uttaler til NRK[34] at det viktigste er å få betalingsanmerkninger slettet. Folk flest befinner seg mellom 51-70 og dette er i lav risiko sonen. Ligger du mellom 71-100 regnes en som en person med veldig lav risiko.

6.1 Kredittsjekk deg selv

Et kredittopplysningsbyrå kredittvurderer privatpersoner basert på et nødvendig behov. Kjøper du en ny TV og skal betale den på faktura, kan det bli foretatt en kredittsjekk av deg for å kontrollere at TV’en vil kunne bli betalt.

Hos Bisnode[29] kan du selv sjekke din kredittscore. Dette koster kr 49,-. Har du mottatt gjenpartsbrev fra tidligere kredittvurdering av deg, kan du forsøke å ta direkte kontakt med dem for i stedet slik at du gratis får kreditsjekket deg selv.

Pr 24. oktober 2020 kredittvurderer ifølge Datatilsynet[28] følgende byrå privatpersoner og virksomheter (alfabetisk listet):

 • Assessment Global – Norsk Verdivurdering AS
 • Atradius
 • Bisnode Norge AS
 • Creditsafe Norway AS
 • Enin As
 • EVRY AS
 • Experian AS
 • Kredinor AS
 • Kredittfakta Finans AS
 • Kredittreform AS
 • KO International AS
 • Kredittopplysningen AS
 • Lindorff AS
 • Proff AS
 • Regnskapstall 1881 AS
 • Sergel Norge AS

6.2 Gratis reservasjon mot kredittsjekk

I tillegg til gratis å sjekke din kredittstatus, er det også mulig å reservere seg mot kredittsjekk. Om du reserverer deg mot kredittsjekk vil dette medføre at det kan bli vanskelig å få refinansier lånet på boligen, samt å søke lån, kredittkort, forbukslån, og opprette abonnementer. En reservasjon betyr at du har sperret deg selv mot kredittsjekk.

Banken får da ikke anledning til å sjekke din historiske betalingsevne. Resultatet er at utlåner da kan bli utrygg på om de skal ha deg som kunde. På den annen side medfører det å sperre mot kredittsjekk at det blir vanskelige for andre å ta opp lån i ditt navn ala ID-tyveri eller at færre henter inn data om deg uten din tillatelse.

Som privatperson kan du kan reservere deg selv gratis online for kredittsjekk her:

 • Bisnode
  • Sperreteneste 
  • E-post:  ksp.no@bisnode.com
  • Telefon: +47 22 45 93 40
  • Postadresse: Bisnode, avd. Databank, Postboks 1419 Vika, 0115 Oslo
 • Creditsafe
  • Sperreteneste
  • Telefon: 800 24 722
  • E-post: info@creditsafe.no
  • Postadresse: Creditsafe Norge, Box 320, 412 50 Gøteborg, Sverige
 • Experian
  • Sperreteneste
  • Telefon: 815 55 420
  • Fax: 850 20 218
  • E-post: database@no.experian.com
  • Postadresse: Postboks 5275 Majorstuen, 0303 Oslo
 • EVRY
  • Sperreteneste
  • Telefon: +47 23 14 45 40
  • E-post: onlineservice@evry.com
  • Postadresse: EVRY NORGE AS, avd. Information Services, Postboks 4, 1330 Fornebu

7. Logg inn og sjekk Gjeldsregisteret før du refinansierer

Fra 1. juli 2019 ble gjeldsregistrene åpnet, og du kan gratis sjekke hva som er registrert på deg. I et gjeldsregister registreres det informasjon om usikret gjeld, som kredittkort og forbrukslån.

Boliglån med sikkerhet i bolig, billån med sikkerhet i bil og andre lån med sikkerhet er ikke listet i Gjeldsregisteret.

Søker du refinansieringslån, kan banker og låneinstitusjoner sjekke i registeret hvor mye gjeld uten sikkerhet som er registrert på deg.

I et gjeldsregister registreres blant annet følgende:

 • kredittkort
  • utestående
  • bank/låneagent
  • rente
 • forbrukslån
  • opprinnelig lånebeløp
  • utestående
  • nedbetalingstid
  • rente
 • faktureringskort
  • utestående
  • ikke-rentebærende saldo

7.1 Sjekk gratis gjeld uten sikkerhet før du refinansierer

Du kan selv gratis sjekke på følgende steder for gjeld du har uten sikkerhet[31] (alfabetisk listet):

Experian gjeldsregister AS | Gjeldsregisteret AS | Norsk Gjeldsinformasjon AS

Gjeldsregisteret logg inn
Skjermdump fra nettsiden Gjeldsregisteret.com for siden for innsyn i egne opplysninger. Besøkt 24. oktober 2020.

For å logge inn på for eksempel Gjeldsregisteret må du ha bankID kodebrikke fra banken din eller på mobil. Du går inn på Gjeldsregisteret med BankID fra bank eller mobil ved å gå inn på de sin nettside Gjeldsregisteret AS. Videre logger du deg inn på siden for innsyn i egne opplysninger.

Selv om du ikke har gjeld, men for eksempel har kredittkort du ikke bruker, vil kredittgrensen og kortet stå oppført. Har du et eller flere kredittkort registrert på deg med ubenyttet kreditt, kan dette påvirke din refinansieringsmulighet negativt. For eksempel en ubrukt ramme på kr 250 000 vil kunne gjør det mindre sannsynlig om du får innvilget lån eller refinansiert[35].

Tips

Logg inn på for eksempel Gjeldsregisteret (gratis), og sjekk hva som er registret på deg.

Å vite status kan gi oversikt og kontroll. Vurder å få slettet eventuelle kort du ikke bruker og ikke trenger som backup.

Dette kan bidra til å gjøre deg mer låneattraktiv ovenfor banken samt gi personlig ryddigere bank økonomi.  

8. Kan Husbanken hjelpe meg med refinansiering?

Husbanken er statens sentrale organ for å bistå kommunene med å hjelpe vanskeligstilte i boligmarkedet. Husbanken er en bank som ble opprettet i 1946. Mer enn halvparten av alle boliger i Norge etter annen verdenskrig er finansiert via Husbanken[21].

Målsetningen til Husbanken er at:

…alle skal kunne bo godt og trygt.

Wikipedia[21]

Som virkemiddel for at alle skal kunne ha god boligkvalitet, tilbyr Husbanken[36] blant annet følgende:

 • grunnlån – privatpersoner kan blant annet søke om følgende:
  • lån til bolig kvalitet (eks.  miljøvennlig bolig)
  • lån til kjøp av bolig (via utbygger)
 • bostøtte
  • behovsprøvd statlig støtteordning om du har lave inntekter og høye utgifter. Du kan søke e-støtte online med elektronisk ID som BankID med kodebrikke fra banken eller på mobil.
 • tilskudd
  • tilskudd til å kjøpe egen bolig
  • tilskudd til tilpasning av bolig
 • startlån
  • startlån er fra kommunen for deg med langvarige økonomiske problemer og som sliter med å få lån i vanlig bank

8.1 Lav rente via Husbanken

Som tabellen nedenfor viser, tilbyr Husbanken lån med lavere betingelser enn nisjebankene:

Tabell fra delkapitlet om Lav rente via Husbanken på Låneoversikten sin nettside som viser halvårlig, kvartalsvis og månedlig termin fall for lån med fast rente for 3,5,10 og 20 år samt lån med flytende rente
Kilde: Husbanken[37]

Da nettsiden ble besøkt 24. oktober 2020 var den flytende renta med månedlig terminforfall på 0,926%. Tallene i tabellen viser den nominelle renten. Den effektive renta er 0,1-0,2 prosentpoeng høyere beregnet på hvor stort lån du har og nedbetalingsvilkår[37].

Nedenfor er tabell fra Finansportalen søkt på å låne 2 millioner på en bolig til 3 millioner. Videre er effektiv rente sortert på høyest. Resultatet nedenfor er de fem høyeste rentene som dukker opp i resultatet. Disse bankene er nisjebanker i det de også tilbyr folk å låne med betalingsanmerkning. Høyeste rente på Kraft Bank ASA ligger på 7.95, noe som er nesten 6 prosent høyere enn hva Husbanken tilbyr (7,95%-2,011% = 5.939).

Bildet viser oversikt over boliglånbanker sortert på høyest rente på boliglån på to millioner hvor Kraft Bank har høyeste effektiv rente på 7,95% mens Bluestep Bank har lavest effektiv rente på 6,47%.
Kilde: Finansportalen[38]

Selv om rentene er høyere om du vurderer å refinansiere via Kraft Bank eller Bank2, kan det likevel være en fordelaktig avtale å gjøre. Om du har høy personlig gjeld, og ikke passer inn i kategorien til Husbanken, kan nisjebankene hjelpe deg. Eventuelt kan låneagentene hjelpe deg.

I denne undersøkelsen er det ZEN Finans og Mileni som andre kunder har hatt best erfaring med.

Tidligere ga også Husbanken tilskudd til refinansiering av lånegjeld. Fra 01.01.2020 er dette blitt overført kommunene. Kommunen/NAV kan tilby mer informasjon om dette.

Tips

Du kan søke Husbanken om bostøtte dersom du har lave inntekter og høye utgifter. Bostøtten kan du søke selv om du ikke har lån eller tilskudd via dem.

Bostøtte er gratis penger. Med andre ord er bostøtte ikke et lån og det er ikke noen rente på dem du må betale tilbake. Hva du får er hva du får.

Husbanken er til for å hjelpe dem som trenger det. Du finner søknadskjema her på Husbankens hjemmeside.

8.2 Hvor mye kan du få i startlån fra kommunen

Husbanken opplyser på sin nettside[36] under ofte stilte spørsmål følgende på spørsmålet Hvor mye kan jeg låne:

Dine inntekter og utgifter avgjør hvor mye du kan låne. Prisen på en nøktern og egnet bolig i aktuelt boområde er også avgjørende.

Husbanken[36]

Denne informasjon gir ikke noe maksbeløp informasjon. Låneoversikten sjekket derfor videre på Lovdata sin nettside vedrørende Forskrift om lån fra Husbanken[39]. Heller ikke i lovdataen fantes det noen maksimum startlån grense. Med andre ord er det opp til hver kommune hvor mye de ønsker å tilby deg av startlån.

For å finne konkrete eksempler, slik at du i det minste har en forståelse av hvor mye du kan få, samlet Låneoversikten sammen informasjon om dette i tabellen under.

Tabellen under viser tre kommuner som dukket opp på første side i Google søk når det ble søkt med ordene maksimal lånebeløp startlån (22.10.2020):

KommuneMaksbeløp (NOK)Link for mer info
Bergen2.750.000Startlån bolig Bergen
Flesberg600.000Startlån maksbeløp Flesberg
KristiansandIngen maksgrenseStartlån bolig Kristiansand
© Låneoversikten

Som du ser er det ulikt hvor mye du kan få i startlån fra kommune du bor i. Kristiansand Kommune har ingen maksgrense. I Bergen opererer kommunen med maks lånebeløp på kr 2.500.000. Mens Flesberg Kommune tilbyr opptil 600.000 kroner i startlån.

Kommunen har lovpålagt plikt til å ha en gjeldsrådgiver. Derimot er ikke kommune lovpålagt å tilby startlån. Med andre må du kontakte kommunen din for å få status på tilbudet på startlån der du bor.

Tips

Kontakt kommunen og be om å få snakke med en gjeldsrådgiver (som er en lovpålagt tjeneste) for å få mer informasjon om startlån og/eller annen støtte og lånestøtte.

For å hjelpe brukere å finne ut hvor mye du kan betjene av lån og avdrag på startlånet du vurderer å søke på, har Husbanken utarbeidet en låne og livsoppholdkalkulator.

Trykk her for å gå til Startlånskalkulator.

Når du trykker på linken ovenfor, kommer du til Husbanken sin nettside hvor det er en link til lånekalkulator i Excel. Der kan du fylle ut og sjekke hvor mye lån og renter du kan betjene. Husbankens låne- og livsoppholds­kalkulator har to ark. På det første arket får du oversikt over hvor mye lån du kan ha uten skattefordel. På ark nummer to vises det hvor mye du kan låne når skattefradrag for renter er med i beregningen. Lånekalkulatoren er kun til hjelp og det lagres ikke digitalt online hva du skriver da den lastes ned på din PC.

8.3 Hvordan søke Husbanken startlån

For å søke på startslån, refinansiere eller søke tilskudd via kommunen kan du søke sende en e-søknad.

8.3.1 Guide til e-søknad hos kommunen via Husbanken:

1/ Gå til Husbanken sin nettside for startslån

2/ Trykk på Søk startlån og tilskudd

3/ Bruk Elektronisk ID som BankID eller BankID på mobil.

Maskinen jobber litt og eterhvert kommer du inn på starlån e-søknad.

4/ Før du går i gang blir du bedt om å sjekke om du er i målgruppen for startlån og tilskudd[40]:

 • Vanskeligstilte barnefamilier
 • Mottar trygd/offentlige ytelser
  • lav, stabil og sikker inntekt slik at du klarer å betjene et startlån selv om du ikke får lån i vanlig bank
 • Boliglåntakere med gjeldsproblemer har mulighet til å låne med betalingsanmerkning
  • boliglån og forbruksgjeld med høy rente og holder på å miste boligen ved tvangssalg
  • klarer ikke å betjene gjelden du har, men ved å refinansiere lånene med startlån vil du klare å dekke utgiftene
 • Andre
  • Spesielle sosiale eller helsemessige utfordringer
  • Behov for trygg og stabil bosituasjon i nær fremtid
  • For å kunne fortsette i jobben din trenger du startlån til kjøp eller refinansiering av bolig

5/ Finne frem papirene – blant annet de siste 3 lønnslippene eller utbetalinger fra NAV

6/ Søker du sammen med noen må den du søker med også finne frem elektronsisk ID

7/ Deretter fyller du inn følgende:

 • Bakgrunn
 • Livssituasjon
 • Utdannelse
 • Budsjett
 • Vedlegg

Til slutt blir du bedt om å se gjennom alt før du sender søknaden inn. Hvor lang tid det tar å behandle søknaden varierer fra kommune til kommune. Mens du venter, har du mulighet til å legge ved tilleggsinformasjon på din startlånsøknad.

Startlån fra kommunen kan hjelpe deg som lenge har hatt økonomiske problemer og som har vanskeligheter med å få bolig lån i vanlig bank. Å låne med betalingsanmerkning via Husbanken er fullt mulig. Startlån kan gis som topplån eller til fullfinansiering av kjøp av bolig om det er spesielle omstendigheter. Om du for eksempel har vanskeligheter til å kunne spare 15% egenkapital for å kunne få et vanlig banklån, så kan du også kombinere startlån fra kommunen med banklån.

9. Konklusjon

Selv om det kan være vanskeligere å få hjelp til refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig, finnes det nisjefinansselskap som tilbyr nettopp denne type produkter.

Låneoversikten har undersøkt hvordan du kan sammenligne bankene og lånemeglerne som tilbyr refinansieringshjelp for folk med dårlig kredittskår. Låneproduktene ble sammenlignet basert på andres erfaring med å bruke verdivurdering fra Trustpilot[3-15].

9.1 Sammenlign refinansieringsbanker og meglere med lånekalkulatoren

Med kalkulatoren for refinansiering av boliglån med betalingsanmerkning kan du fylle ut lånebeløp og alder og sortere enten på lavest rente eller mest populær på denne nettsiden.

9.2 Resultatet av andres opplevelser av møte med bankene og lånemeglerne

Nedenfor er en liste basert på å sammenligne folks erfaringer og anmeldelser på banker og lånemeglere i Norge som tilbyr å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning (sortert etter kundetilfredshet fra Trustpilot[):

 1. Delt førsteplass: Mileni (4,9-Enestående) – Zen Finans (4,9-Enestående)
 2. TjenesteTorget Finans (4,8-Enestående)
 3. Uno Finans (4,6-Enestående)
 4. Finanstipset (4,3-Bra)
 5. mybank (2,9-Middels)
 6. Bluestep (2,8-Middels)
 7. Delt 7’ende plass: Bank2 (Ingen) – Kraft Bank (Ingen) – Husbanken (Ingen) – Nordax Bank (Ingen) – Svea Finans (Ingen) – Vekst Finans (Ingen)

9.3 Sjekk om du har betalingsanmerkning

Du kan selv sjekke om du har betalingsanmerkning. Betaler du inn utestående beløp, slettet kravet. Dermed kan du søke refinansiering av boliglån på vanlige vilkår. Dette kan bety lavere rente.

9.4 Kredittsjekk deg selv

Du kan selv kredittsjekke deg selv for å få oversikt over dine lånemuligheter. Flere byrå tilbyr dette. Du kan til og med registrere deg gratis mot kredittsjekk.

9.5 Logg inn på Gjeldsregisteret

Før du refinansierer, bør du logge inn på Gjeldregisteret og sjekke din status. Du kan forbedre dine lånemuligheter raskt ved å for eksempel slette et ubrukt kredittkort om du finner dette registrert på deg her i gjeldoversikten.

9.6 Husbanken sammenlignet med private banker og låneformidlere

Banken med lavest markedsføringsprofil i denne artikkelen er definivt Husbanken. Husbanken passer på en måte ikke inn i oversikten over som utenom denne banken representerer private aktører.

Men Husbanken finnes. Og Husbanken tilbyr hjelp som kan være mye bedre for deg enn andre private løsninger. Eventuelt kan kanskje en kombinasjon være løsningen. Låneoversikten valgte derfor å liste opp Husbanken blant andre refinansieringsaleternativer da banken kanskje kan bli din viktigste hjelper ut av gjeldsproblemene. Rentene og betingelse er desidert best av alle produktene presentert i denne artikkelen.

9.7 Inspirert av artikkelen Hvordan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

Låneoversikten håper denne artikkelen har vært til inspirasjon for hvordan du kan gå frem for å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning.

Du er ikke alene om å ha gjeldsproblemer. Låneaktører er klar for å hjelpe deg til å få kontroll slik at du kan få en mer ryddig hverdag.

Tips

Er du interessert i å spare penger vil du kanskje like artikkelen ¨Hvordan spare penger¨ som gir sparetips på hvordan du kan spare penger i hverdagen, inkludert på mat, matbudsjett og å bruke apper smart.

Del på sosiale medier:

Referanser

[1] «Bisnode Puls April 2020»www.bisnode.no. Besøkt 21.oktober 2020.
[2] «TrustScore and star rating explained»support.trustpilot.com. Besøkt 29.oktober 2020.
[3] «Zen Finans»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[4] «Mileni»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[5] «Tjenestetorget Finans»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[6] «Uno Finans AS»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[7] «Finanstipset AS». no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[8] «MyBank ASA»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[9] «BlueStep Finans AS»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[10] «Her er søkeresultatene for «bank2″»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[11] «Beklager, vi kunne ikke finne «kraft bank»»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[12] «Beklager, vi kunne ikke finne «husbanken»»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[13] «Nordax»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[14] «Her er søkeresultatene for «svea»»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[15] «Beklager, vi kunne ikke finne «vekst finans»»no.trustpilot.com. Besøkt 23.oktober 2020.
[16] «Hvorfor Trustpilot? Bli en del av verdens mest innflytelsesrike plattform for anmeldelser»no.business.trustpilot.com. Besøkt 29.oktober 2020.
[17] «Prisliste»bank2.no. Besøkt 02.november 2020.
[18] «Refinansiering»www.finansportalen.no. Besøkt 02.november 2020.
[19] «Priser»kraftbank.no. Besøkt 29. mai 2020.
[20] «Refinansieringslån med sikkerhet»www.finansportalen.no. Besøkt 02. november 2020.
[21] «Husbanken»no.wikipedia.org. Besøkt 03. november 2020.
[22] «Nordax Bank AB (publ)»www.finansportalen.no. Besøkt 03. november 2020.
[23] «Låne med sikkerhet i boligen»www.nordax.no. Besøkt 03. november 2020.
[24] «Hvilken rente får jeg ved boliglån?»www.nordax.no. Besøkt 03. november 2020.
[25] «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret»w2.brreg.no. Besøkt 03. november 2020.
[26] «Betalingsanmerkning»no.wikipedia.org. Besøkt 03. november 2020.
[27] «Alt du trenger å vite om betalingsanmerkninger»www.lindorff.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[28] «Kredittvurdering»www.datatilsynet.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[29] «Logg inn»soliditet.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[30] «Logg inn»www.minexperian.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[31] «Kredittsjekk deg selv! (Gratis)gjeld.org. Besøkt 24. oktober 2020.
[32] «Betalingsanmerkninger»www.sismo.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[33] «Kredittsjekk»no.wikipedia.org. Besøkt 24. oktober 2020.
[34] «Slik blir din økonomi vurdert»www.nrk.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[35] «Nytt gjeldsregister – slik påvirker det deg»www.lindorff.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[36] «Bostøtte, Startlån fra kommunen, Lån fra Husbanken»www.husbanken.no. Besøkt 24. oktober 2020.
[37] «Renter»www.husbanken.no. Besøkt 23.oktober 2020.
[38] «Boliglån»www.finansportalen.no. Besøkt 23.oktober 2020.
[39] «Forskrift om lån fra Husbanken»lovdata.no. Besøkt 23.oktober 2020.
[40] «Kan jeg få startlån og tilskudd?»www.husbanken.no. Besøkt 03. november 2020.

Oppdatert

 • 22.4.2021 Fjernet utgående linker til låneformidleren Finanstipset AS.
 • 18.6.2021 Teknisk oppdatering: Artikkelen oppdatert med link (status kode 3xx).
 • 21.6.2021 Teknisk oppdatering: Artikkelen oppdatert med link (status kode 4xx).

Denne artikkelen ble utarbeidet med følgende verktøy:

 • Nettleseren Chrome
  • lokasjon: Norge
  • språk: norsk
 • Windows PC
 • Søkemotor: Google (Google.no)

Hei

Mitt navn er Yvette Boye og jeg er webredaktøren på nettstedet Låneoversikten.

I denne artikkelen er hvordan du kan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning omtalt. Du kan refinansiere via bank eller låneagent. Låneagenter som aksepterer lånesøknader med betalingsanmerkning når du stiller opp med sikkerhet i bolig tilbyr nytt lån opptil 10 millioner. Eksempler på dette er Zen Finans, Mileni og Uno Finans.

Har du erfaring med å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning?

Har du erfaring med å refinansiere boliglånet med betalingansmerkning? Del gjerne din opplevelse i kommentarfeltet under.

Bildet av Webredaktør Yvette Boye på Låneoversikten
Webredaktør på Låneoversikten Yvette Boye
© OMACO AS

Del din erfaring med andre

Legg igjen en kommentar