Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Lån til refinansiering uten sikkerhet

Lån til refinansiering uten sikkerhet: Å låne penger er mulig på flere måter. Du kan for eksempel ta opp et boliglån, hyttelån eller billån. Det er når du tar opp et nytt lån basert på det opprinnelige at du refinansierer. Det vil si gammelt lån blir erstattet av et nytt et.

Å gi banken noe konkret noe i sikkerhet som pant i boligen heter å refinansiere med sikkerhet. Det omvendte er å ta opp nytt lån uten å gi banken noe som garanterer for at de får noe tilbake om lånet blir misligholdt. Et eksempel på usikret lån er forbrukslån.

Du kan spare mange penger på å få et bedre lån selv uten sikkerhet. Det finnes til og med banker som gir lån uten sikkerhet selv om du har betalingsanmerkning.

Lån til refinansiering uten sikkerhet

Lån til refinansiering uten sikkerhet skrevet i sort tekst på hvit bakgrunn
Lån til refinansiering uten sikkerhet kan blant annet være forbrukslån © Låneoversikten

Lån til refinansiering uten sikkerhet: Når du tar opp et lån basert på det opprinnelige lånet, refinansierer du.

Wikipedia definerer refinansiering som følgende:

Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån. Målet er at det nye lånet har bedre betingelser enn den opprinnelige gjeldsposten. Det kan for eksempel være i form av et lavere effektivt rentenivå eller at man forlenger lånets nedbetalingstid.

Wikipedia

Intensjonen for å låne til refinansiering kan være at du vil ha lavere rente slik at lånet ikke koster deg så mye, eller at du vil ha lengre tid på å betale lånet tilbake. Både lavere rente og lengre nedbetalingstid kan gjøre de månedlige avdragene mindre og mer håndterbare.

Når du tar opp lån uten sikkerhet får ikke banken pant i boligen din eller andre av dine eiendeler. Du trenger heller ikke stille opp med kausjonist. Når banken ikke får noen sikkerhet for lånet sitt, blir lånet usikret. Et vanlig eksempel på lån uten sikkerhet er forbrukslån.

Er det vanskelig å få lån uten sikkerhet?

Er det vanskelig å få lån uten sikkerhet: Det kan være vanskelig å få lån uten sikkerhet. Og det kan være vanskelig å få refinansiering. Årsaken til at du kan få nei på lånesøknaden er ganske enkelt at du ikke passer inn i de kriteriene banken har satt som krav for godkjenning av lån.

Eksempler på fem krav fra banken på å få lån uten sikkerhet kan være:

  • Krav til minimumsinntekt
  • Norsk statsborgerskap kreves
  • Fast inntekt kreves
  • Bank ID
  • Aksepterer ikke betalingsanmerkninger

At banken har kriterier og rutiner for hvem de gir lån til er forståelig. Banken må ha sitt system å jobbe etter. Og dette pleier ikke være noen hemmelighet. Sjekker du nettsiden de sin, står det som oftest litt informasjon om krav samt vilkår. For eksempel vil noen banker si at de ønsker refinansiering med kausjonist. For deg som er på jakt etter å låne uten sikkerhet betyr dette at det det kan lette søknadsprosessen å finne banker som har krav som matcher deg.

Om du kartlegger før du søker, øker du muligheten for å få lån. Og henvender du deg til flere som gjerne vil ha kunder med din profil, kan du sammenligne renten, nedbetalingstiden og andre betingelser og velge den mest gunstige refinansieringen.

Hvordan refinansiere uten sikkerhet?

Hvordan refinansiere uten sikkerhet: Du kan refinansiere uten sikkerhet med blant annet forbrukslån. Har du flere smålån kan det lønne seg å samle dette i et hovedlån.

Bankene og låneformidlere har gjort det enkelt å søke på forbrukslån på nett. Som oftest er selve søknadsprosessen digitalisert. Det vil si at du fyller ut søknaden online og sender den avgårde uten å måtte kontakte banken fysisk.

Selve søknadsprosessen er følgende:

  1. Fyll ut søknaden for refinansiering
  2. Send (bank ID)
  3. Få svar

Å refinansiere lån uten sikkerhet er en enklere prosess enn å refinansiere med sikkerhet i bolig. Du trenger ikke ha verditakst av boligen din.

Med ett lån kan det være at det oppleves at økonomien blir mer ryddig. Men kun et regning i måneden i stedet for flere, kan det bli lettere å ha oversikt over økonomien.

Et alternativ til å låne penger uten sikkerhet utenom forbrukslån er kredittkort. Heller ikke det å søke kredittkort krever pant i bolig eller andre eiendeler.

Hvor mange penger kan jeg spare?

Hvor mange penger kan jeg spare: Jo høyere rente du totalt sett har på ett eller flere lån, jo mer kan du spare på å refinansiere. Det vil si at jo lavere den nye renten blir sammenlignet med hva renten opprinnelig var, jo mer penger vil du spare.

Selv om lånet blir større og det totalt sett blir mer å betale tilbake, kan også det å få lengre tid på å betale lånet tilbake gjøre at du får mer penger i måneden for å klare hverdagen.

For å beregne hvor mange penger du kan spare på å refinansiere, kan det være du finner Lånekalkulator Excel til hjelp.

Hvordan få lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet?

https://youtu.be/YfWtN9YnrcY
Motty tilbyr deg flere veier til ditt lån og aksepterer betalingsanmerkning.

Hvordan få lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet: En del banker godtar ikke refinansiering med betalingsanmerkning. Men det finnes også banker hvor refinansiering uten sikkerhet med betalingsanmerkning er mulig.

Til og med om du har mottatt inkassovarsel og du ønsker ¨refinansiering inkasso uten sikkerhet¨, finnes det banker og låneagenter som ønsker deg velkommen som kunde.

Prosessen for å søke lån digitalt er helt lik som om du skulle refinansiere uten sikkerhet. Du kan søke online, sende søknaden idag, og få beskjed om ja eller nei på lånet digitalt.

Motty er en av bankene som gir lån til refinansiering uten sikkerhet. Hos dem kan du låne opptil 600 000 kr. I videoen over nevnes beløpet 500 000, men i dag er dette beløpet endret til 600 000 kr.

Også å refinansiere boliglån med betalingsanmerkning er mulig via nettet. Da blir boligen regnet som sikkerhet og lånet er ikke lenger usikret. Også Motty tilbyr dette.

Du er kanskje også interessert i å lese mer om: