Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Refinansiering

Lånetilbydere som tilbyr refinansieringslån selv med betalingsanmerkning:

Hva er refinansiering?

Når du hører snakk om refinansiering er det ofte snakk om refinansiering av boliglån eller andre typer lån som forbrukslån, billån, eller annen type gjeld. Årsaken til refinansiering kan være ønske om bedre rente, samle flere lån i ett eller forlenge lånets nedbetalingstid.

Refinansiering definisjon:

Wikipedia[1] definerer refinansiering som følgende:

Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån.

Wikipedia

Når du refinansierer bytter du et eller flere av dine lån mot et nytt lån med bedre betingelser.

Hvilke lån kan jeg refinansiere?

Har du et lån kan du i utgangspunktet refinansiere. Å refinansiere er å få noen andre enn de du bruker i dag til å ta over gjelden din til gjelden er nedbetalt. Med andre ord må du finne noen som er interessert i å kjøpe gjelden din til bedre vilkår enn de vilkårene du har i dag.

Det er ingen grunn til å være redd for å spørre eller føle at du må stå med hånden i lua utenfor en bank til du får tillatelse til å komme inn og være så heldig å komme til et lite avlukke og få æren av å snakke om at du ønsker bedre vilkår akkurat som naboen har.

Verden har endret seg veldig. Låneverdenen har blir mer og mer digital. Ofte sitter lånesøkeren foran en PC og søker om å forbedre lånet sitt hjemmefra. Det finnes til og med lånebanker som Sbanken (tidligere Skandiabanken) som faktisk ikke har kundekontor, men som er rene Internettbanker.

Boliglån:

Det største lånet mange har er er boliglånet. Boliglånet er ofte stort og er noe du har med deg i mange år. Sakte og sikkert betaler du ned på lånet med renter og avdrag. Boliglånet spiser ofte opp en stor del av inntekten. Av den grunn er det for mange mest penger å spare på å refinansiere boliglånet.

Billån:

Lån på bilen er en annen type lån du fullt mulig kan refinansiere. Renta på et billån er som oftest høyere enn på et huslån. Avdragsperioden er også ofte kortere da bilen forringes i verdi mye raskere enn et hus. Å undersøke muligheten for å få ned rentekostnadene totalt sett for hjemmet ved å bake inn billånet i huslånet kan derfor være verdt å undersøke.

Forbruksgjeld:

Har du forbrukslån, smålån, mikrolån, kredittkort eller annen type forbruksgjeld så har du sikkert fått med deg at denne type lån har høy rente. Det er fullt mulig å refinansiere ved for eksempel bake inn forbruksgjelden i boliglånet.

Selv om forbruksgjelden du har er mye lavere enn lånet på din eiendom, så vil likevel gevinsten på å samle forbruksgjelden inn i boliglånet gjøre at du kan spare betydelig med penger.

Refinansiering med sikkerhet i din bolig

Skal du refinansiere blir det ofte skilt på om du refinansierer med eller uten sikkerhet. Å refinansiere med eller uten sikkerhet kan gi to ulike verdener av rentetilbud og betingelser.

Refinansierer du med sikkerhet i bolig sitter du på noe av det sikreste privatpersoner kan sitte på. Dette liker bankene. Har du sikkerhet i bolig, følger bankene seg mer trygge på å låne til deg og kan derfor tilby lavere rente til deg. Bankene vil da stille boligen din opp som sikkerhet for lånet og tar pant i boligen din.

Refinansieringslån uten sikkerhet

Søker du på å forbedre lånet ditt med ikke har noen sikkerhet du ønsker å stille opp mot lånet, kan du likevel spare penger på å bytte lån. Det koster ikke noe å sjekke hvilke andre lånetilbydere som kan gi deg bedre vilkår. har du allerede forbrukslån eller andre typer forbruksgjeld vet du at rentene på lån uten sikkerhet ofte er høyere enn for lån med sikkerhet.

Derfor dreier det seg om å forbedre det du har av lån og betingelser innenfor den ramme du har. Av den grunn kan det å refinansiere og få en ny lånepartner som gir bedre betingelser gjøre at du reduserer dine månedlige kostnader.

Hvordan søker jeg refinansiering?

For å refinansiere må du komme deg i kontakt med noen som ønsker ditt lån. Dette er som oftest banker eller låneformidlere. Det skal ikke koste deg noe å undersøke eller å søke.

Hvordan søker jeg refinansiering med betalingsanmerkning?

Har du betalingsanmerkning kan det være vanskeligere å få lån. Bankene gjør en kredittevaluering av deg når du søker om å bytte lån. Der kommer det frem om du har betalingsanmerkninger.

Har du anledning er det beste å betale inn utestående beløp før du søker slik at dette ikke dukker opp som nåværende status.

Det finnes låneformidlere som Zen Finans som er spesialister på å hjelpe folk som ønsker en bedre hverdag med lavere lånekostnader selv om du har betalingsanmerkning, inkassohistorie eller til om med nærmer deg tvangssalg av boligen din.

Hvorfor bør jeg refinansiere?

Du refinansierer for å få et bedre låneliv. Å ha lån kan bidra til å fullføre drømmer, få et godt og trygt hjem, bli stand til å eie en fin bil. Å ta på seg gjeld for å få realisert drømmen eller få en god hverdag er en ting. Å motta regningen hver måned er en helt annen ting. Derfor er det viktig å passe på at kostnadene ved å ha den fine leiligheten er mest mulig håndterbart. Av den grunn bør en passe på at lånebetingelse passer best mulig inn i livskabalen.

Samle lån og spare penger

Du refinansierer for å få bedre vilkår. En årsak kan være at du ønsker lavere utgifter i måneden. Dette kan du få forhandle deg frem til ved å samle lån i et større lån med bedre betingelser slik at total utgiftene blir lavere. Når total utgiftene blir lavere sitter du igjen med mer penger i banken etter å ha betalt lånefakturaen hver måned. Å samle låna til bedre betingelser gjør at du sparer penger selv om lånesummen er likestor.

Kontroll med en regning i måneden

Har du hatt flere lån og refinansierer dette inn i et hovedlån er det rett og slett lettere å administrere og ha kontroll med. Istedet for flere fakturaer som forfalller til ulike tider som kanskje til og med har administrasjonsgebyrer på seg, så får du

Hvor mye koster det å refinansiere?

På Finansportalen[2] kan du sjekke hvilke banker som kan være bedre for deg. Der står det også kostnadene for å bytte bank.

Andre måter å spare penger på

Å refinansiere er en måte å spare penger på og kanskje til og med få et ryddigere økonomisk liv om du har hatt mange låneformidlere.

I tillegg er det mange andre måter å spare penger på. Låneoversikten har også sett på hvordan du kan få mer penger i hverdagen i artikkelen Hvordan spare penger.

Alle må finne sin vei i livet og sin måte å gjøre dette på. Låneoversikten håper denne artikkelen har vært til hjelp for deg.

Del på sosiale medier:

Referanser

[1] «Refinansiering». no.wikipedia.org. Besøkt 07.10.2020.
[2] «Finansportalen». www.finansportalen.no. Besøkt 07.10.2020.

Hei

Mitt navn er Yvette Boye og jeg er webredaktøren på nettstedet Låneoversikten.

I denne artikkelen er refinansiering omtalt. Refinansiering betyr å få et nytt lån. Du kan refinansiere både gjennom banker og via låneagenter. Noen få som Zen Finans og Mileni godtar også betalingsanmerkninger. Du kan refinansiere både med og uten sikkerhet. Og med sikkerhet tenker bankene og låneagentente som oftest på huslånet. Refinansieringstilbud kan være på opptil 10 millioner kroner og til og med mer.

Har du erfaring med refinansiering?

Har du erfaring med refinansiering? Del gjerne din opplevelse i kommentarfeltet under.

Bildet av Webredaktør Yvette Boye på Låneoversikten
Webredaktør på Låneoversikten Yvette Boye
© OMACO AS

Del din erfaring med andre

Legg igjen en kommentar