Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Refinansiering

Lånetilbydere som tilbyr refinansieringslån selv med betalingsanmerkning:

Hva er refinansiering?

Når du hører snakk om refinansiering er det ofte snakk om refinansiering av boliglån eller andre typer lån som forbrukslån, billån, eller annen type gjeld. Årsaken til refinansiering kan være ønske om bedre rente, samle flere lån i ett eller forlenge lånets nedbetalingstid.

Refinansiering definisjon:

Wikipedia[1] definerer refinansiering som følgende:

Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån.

Wikipedia

Definisjon refinansiering: Når du refinansierer bytter du et eller flere av dine lån mot et nytt lån hvor målet er å få bedre betingelser.

Hva betyr å refinansiere lån?

Å refinansiere et lån enten det er huslån, leilighetslån, billån, forbrukslån eller annen type lån, så betyr det å endre betingelsene. For mange betyr det å få lavere rente. Får du lavere rente, får du lavere sum penger du må betale for å få lov å få lånet. Det vil si banken tjener mindre penger på å låne ut til deg, og du beholder flere av dine penger.

Du kan selv sjekke hvor mye du kan spare på å få bedre betingelser med en refinansiering kalkulator. Med en refinansiering kalkulator kan du se hvordan å forlenge lånetiden, endre renten, og hvordan dette påvirker hva du må betale på din månedlige lånefaktura.

I tillegg kan det også bety for noen at en rett og slett beholder huset eller bedriften. Enten man har hatt høyere lønn og andre typer inntekter tidligere, eller nå har høyere utgifter, kan man komme i så store problemer at det er vanskelig å få endene til å møtes.

For folk som har skikkelig sliter med betalingsanmerkning kan det å få hjelp til refinansiering

Hvilke lån kan jeg refinansiere?

Refinansiering skrevet med store oransje bokstaver over Bjørvika Oslo sett fra Sørenga.
© Låneoversikten

Har du et lån kan du i utgangspunktet refinansiere. Å refinansiere er å få noen andre enn de du bruker i dag til å ta over gjelden din til gjelden er nedbetalt. Med andre ord må du finne noen som er interessert i å kjøpe gjelden din til bedre vilkår enn de vilkårene du har i dag.

Det er ingen grunn til å være redd for å spørre eller føle at du må stå med hånden i lua utenfor en bank til du får tillatelse til å komme inn og være så heldig å komme til et lite avlukke og få æren av å snakke om at du ønsker bedre vilkår akkurat som naboen har.

Verden har endret seg veldig. Låneverdenen har blir mer og mer digital. Ofte sitter lånesøkeren foran en PC og søker om å forbedre lånet sitt hjemmefra. Det finnes til og med lånebanker som Sbanken (tidligere Skandiabanken) som faktisk ikke har kundekontor, men som er rene Internettbanker.

Boliglån:

Det største lånet mange har er er boliglånet. Boliglånet er ofte stort og er noe du har med deg i mange år. Sakte og sikkert betaler du ned på lånet med renter og avdrag. Boliglånet spiser ofte opp en stor del av inntekten. Av den grunn er det for mange mest penger å spare på å refinansiere boliglånet.

Refinansiering billån:

Lån på bilen er en annen type lån du fullt mulig kan refinansiere. Renta på et billån er som oftest høyere enn på et huslån. Avdragsperioden er også ofte kortere da bilen forringes i verdi mye raskere enn et hus. Å undersøke muligheten for å få ned rentekostnadene totalt sett for hjemmet ved å bake inn billånet i huslånet kan derfor være verdt å undersøke.

Når du skal bake billån inn i huslån, er det en god ide å sammenligne refinansieringstilbud fra flere låneleverandører. Å bake inn billån i boliglån gjør at boliglånet øker og du blir mindre fleksibel. For eksempel å refinansiere høy forbruksgjeld kan bli vanskeligere.

Refinansiering forbruksgjeld:

Har du forbrukslån, smålån, mikrolån, kredittkort eller annen type forbruksgjeld så har du sikkert fått med deg at denne type lån har høy rente. Det er fullt mulig å refinansiere ved for eksempel å bake inn forbruksgjelden i boliglånet.

Ved å refinansiere forbruksgjeld kan du ofte få lavere rente da banken liker at du har gitt sikkerhet i form av bolig på lånet. Årsaken til at forbrukslån har høy rente er at du låner penger av banken uten at de er garantert noe tilbake om lånet ikke blir tilbakebetalt.

Refinansiering av forbruksgjeld med pant i bolig betyr at banken får sikkerhet i boligen. Blir ikke lånet tilbakebetalt, har banken krav på tilsvarende sum på lånet på boligen.

Selv om forbruksgjelden du har er mye lavere enn lånet på din eiendom, så vil likevel gevinsten på å samle forbruksgjelden inn i boliglånet gjøre at du kan spare betydelig med penger.

Refinansiering med sikkerhet i din bolig

Skal du refinansiere blir det ofte skilt på om du refinansierer med eller uten sikkerhet. Å refinansiere med eller uten sikkerhet kan gi to ulike verdener av rentetilbud og betingelser.

Refinansierer du med sikkerhet i bolig sitter du på noe av det sikreste privatpersoner kan sitte på. Dette liker bankene. Har du sikkerhet i bolig, følger bankene seg mer trygge på å låne til deg og kan derfor tilby lavere rente til deg. Bankene vil da stille boligen din opp som sikkerhet for lånet og tar pant i boligen din.

Noen låneagenter som for eksempel Tjenestetorget Finans tilbyr refinansiering både om du ønsker å la banken få sikkerhet i dine eiendeler eller foretrekker å søke lån uten sikkerhet.

Refinansieringslån uten sikkerhet

Søker du på å forbedre lånet ditt men ikke har noen sikkerhet du ønsker å stille opp mot lånet, kan du likevel spare penger på å bytte lån. Det koster ikke noe å sjekke hvilke andre lånetilbydere som kan gi deg bedre vilkår. har du allerede forbrukslån eller andre typer forbruksgjeld vet du at rentene på lån uten sikkerhet ofte er høyere enn for lån med sikkerhet.

Derfor dreier det seg om å forbedre det du har av lån og betingelser innenfor den ramme du har. Av den grunn kan det å refinansiere og få en ny lånepartner som gir bedre betingelser gjøre at du reduserer dine månedlige kostnader.

Hvordan søker jeg refinansiering?

Å søke refinansiering dreier seg om at du finner en ny lånematch. Du må finne en bank som godtar deg som du er og gir deg bedra avtale enn det du har i dag.

For å refinansiere må du komme deg i kontakt med noen som ønsker ditt lån. Dette er som oftest banker eller låneformidlere. Det skal ikke koste deg noe å undersøke eller å søke.

Hvordan søker jeg refinansiering med betalingsanmerkning?

Har du betalingsanmerkning kan det være vanskeligere å få lån. Bankene gjør en kredittevaluering av deg når du søker om å bytte lån. Der kommer det frem om du har betalingsanmerkninger.

Har du anledning er det beste å betale inn utestående beløp før du søker slik at dette ikke dukker opp som nåværende status.

Det finnes låneformidlere som Mer Finans og Zen Finans som er spesialister på å hjelpe folk som ønsker en bedre hverdag med lavere lånekostnader selv om du har betalingsanmerkning, inkassohistorie eller til om med nærmer deg tvangssalg av boligen din.

Her kan du få refinansiere med betalingsanmerkning eller inkasso (i alfabetisk rekkefølge):

Hvorfor bør jeg refinansiere?

Du refinansierer for å få et bedre låneliv. Å ha lån kan bidra til å fullføre drømmer, få et godt og trygt hjem, bli stand til å eie en fin bil. Å ta på seg gjeld for å få realisert drømmen eller få en god hverdag er en ting. Å motta regningen hver måned er en helt annen ting. Derfor er det viktig å passe på at kostnadene ved å ha den fine leiligheten er mest mulig håndterbart. Av den grunn bør en passe på at lånebetingelse passer best mulig inn i livskabalen.

Du kan lese mer om hvorfor refinansiere her.

Samle lån og spare penger

Du refinansierer for å få bedre vilkår. En årsak kan være at du ønsker lavere utgifter i måneden. Dette kan du få forhandle deg frem til ved å samle lån i et større lån med bedre betingelser slik at total utgiftene blir lavere. Når total utgiftene blir lavere sitter du igjen med mer penger i banken etter å ha betalt lånefakturaen hver måned. Å samle låna til bedre betingelser gjør at du sparer penger selv om lånesummen er likestor.

Kontroll med en regning i måneden

Har du hatt flere lån og refinansierer dette inn i et hovedlån er det rett og slett lettere å administrere og ha kontroll med. Istedet for flere fakturaer som forfalller til ulike tider som kanskje til og med har administrasjonsgebyrer på seg, så får du

Hvor mye koster det å refinansiere?

På Finansportalen[2] kan du sjekke hvilke banker som kan være bedre for deg. Der står det også kostnadene for å bytte bank.

Et alternativ for å få ned lånesummen og de månedlige kostnadene, kan være å søke refinansiering med kausjonist. Dette innebærer risiko for begge partnere da begge blir ansvarlige for lånet. Fordelen er at total kostnadene kan blir lavere inkludert de månedlige utgiftene.

Andre måter å spare penger på

Å refinansiere er en måte å spare penger på og kanskje til og med få et ryddigere økonomisk liv om du har hatt mange låneformidlere.

I tillegg er det mange andre måter å spare penger på. Låneoversikten har også sett på hvordan du kan få mer penger i hverdagen i artikkelen Hvordan spare penger.

Alle må finne sin vei i livet og sin måte å gjøre dette på. Låneoversikten håper denne artikkelen har vært til hjelp for deg.

Om du likevel ønsker å sjekke om det kan lønne seg for deg å refinansiere, kan du å hjelp av låneagenten Mer Finans. I tillegg til å hjelpe vanlige folk å få bedre lån, er låneagenten spesialist på å hjelpe folk som virkelig trenger hjelp.

Har du for eksempel betalingsanmerkning, et eller flere forbrukslån eller kredittkort og ønsker å samle dette, kan de hjelpe deg. Det er gratis å søke om refinansiering hos Mer Finans.

Nedenfor finner du en enkel lånekalkulator hvor du kan markere hvor mye du ønsker å refinansiere. I tillegg må du markere hvor lang tid du foretrekker å betale tilbake på.

Tabellen er interaktiv. Detr vil si at du umiddelbart får et overslag over hvor mye lånet vil koste i måneden og totalt. Du markerer beløp og år ved å dra de grønne ballene til høyre eller venstre. Og for å gå rett til Mer Finans for å søke, trykker du på den grønne knappen det står ¨Søk her¨.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results

Del på sosiale medier:

Referanser

[1] «Refinansiering». no.wikipedia.org. Besøkt 07.10.2020.
[2] «Finansportalen». www.finansportalen.no. Besøkt 07.10.2020.

Du er kanskje også interessert i å lese mer om:

Hei

Mitt navn er Yvette Boye og jeg er webredaktøren på nettstedet Låneoversikten.

I denne artikkelen er refinansiering omtalt. Refinansiering betyr å få et nytt lån. Du kan refinansiere både gjennom banker og via låneagenter. Noen få som Zen Finans og Uno Finans godtar også betalingsanmerkninger. Du kan refinansiere både med og uten sikkerhet. Og med sikkerhet tenker bankene og låneagentente som oftest på huslånet. Refinansieringstilbud kan være på opptil 10 millioner kroner og til og med mer.

Har du erfaring med refinansiering?

Har du erfaring med refinansiering? Del gjerne din opplevelse i kommentarfeltet under.

Bildet av Webredaktør Yvette Boye på Låneoversikten
Webredaktør på Låneoversikten Yvette Boye
© OMACO AS

Del din erfaring med andre

Legg igjen en kommentar