Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Sammenlign forbrukslån illustrert med jobbing ved PC'en med to telefoner og blå kaffikopp.
© Låneoversikten

Sammenlign forbrukslån og finn lav rente

Sammenlign forbrukslån for å finne lån med lavest rente.

Å sammenligne forbrukslån dreier seg hovedsakelig om å sammenligne lån for å finne det lånet som passer best for deg som har lavest rente.

I første omgang dreier det seg om å få en oversikt over hva som finnes av tilbud på forbrukslånmarkedet. Ulike banker har ulike kriterier du må oppfylle for de aksepterer din lånesøknad. Å få en oversikt over hva bankene tilbyr er viktig. Spesielt renten på lånet vil fortelle deg hvor mange penger det koster å låne penger og som du må betale tilbake i tillegg til selve lånet.

Lavest rente forbrukslån: Når du har en oversikt over forbrukslånene på markedet og hvilket du ønsker å søke på, kan du søke på mer enn en av dem. Og du kan i tillegg søke med låneformidlere som Axo Finans som samarbeider med 23 banker. Låneformidleren henter gratis tilbud til deg slik at du kan velge lånet med lavest rente.

Har du betalingsanmerkning, finnes det løsninger både for deg som kun ønsker å få et forbrukslån for å pusse opp, kjøpe bil eller til personlig forbruk eller for deg som ønsker å refinansierer. For eksempel kan Uno Finans hjelpe deg med begge deler, og nisjespesialisen Motty hjelper deg med å bake inn forbrukslån i boliglånet.

Ofte vil en ha penger med en gang, men det å bruke en time på nettet på å sammenligne forbrukslån før du søker kan vise seg å være en av de smarteste timene du har brukt noen gang. Det er så mange penger å spare på å sammenligne lånetilbud som finnes på markedet. Og sparte penger hver måned for eksempel de neste 5 årene kan ha stor betydning på både økonomien og livskvalitet.

Sammenlign forbrukslån fra flere banker

Sammenlign forbrukslån fra flere banker illustrasjon vist med en mann som sammenligner flere alternativer.

Sammenlign forbrukslån fra flere banker om du har mulighet til det. Det koster ikke noe å sjekke bortsett fra tiden du bruker på dette. Det kan bli så mange penger å spare på dette.

Prissammenligning forbrukslån: Du kan søke en bank og få et svar. Uansett om du blir tilbudt lån, så kan det være smart å sjekke hos flere banker. Eller låneformidlere.

Sammenligning forbrukslån: En enkel måte å la bankene konkurrere om å få ditt lån, er å bruke lånemegleren. De sin ekspertise er sammenligning av forbrukslån for folk i ulike kriterier. Å bruke låneformidlere som samarbeider med mange banker kan raskt gi deg en oversikt over hvilke tilbud du kan få uten og selv måtte oppsøke en bank av gangen og fylle ut en ny søknad hver gang.

Forbrukslån lavest rente: Med forbrukslån kan du raskt få penger overført til din konto. For at tiden etter at lånet er tatt opp når pengene og kostnaden skal betales skal bli så bra som mulig, er det smart å sidestille de ulike lånene slik at du søker på det med lavest rente og best betingelser.

Billigst forbrukslån

Billigst forbrukslån illustrasjon vist med en kvinne som sitter og noterer noe ved bunnen av et stort prosenttegn

Leter du etter det billigste forbrukslånet, er du mest sannsynlig på jakt etter banken som har lavest effektiv rente på forbrukslånet.

For å låne 100 000 kr med en nedbetalingstid på 5 år, er de 3 billigste forbrukslåna følgende sortert fra lavest rente og oppover:

3 billigste forbrukslån*:

 1. Sbanken ASA (eff rente=9,60%)
 2. Morrow Bank / tidligere Komplett Bank (eff rente=10,23%)
 3. Himla Banktjenester (Fana Sparebank) (eff rente=9,47%)

*Hvilken låneformidler som er billigst endrer seg stadig. For oppdater liste er det best å gå til Finansportalen sin oversikt[1].

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet illustrert med folk som drar ut penger av en lommebok.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Lån uten sikkerhet krever ikke at låntakeren stiller opp med eiendom eller annen form for sikkerhet. Usikrede lån er vanligvis dyrere rett og slett fordi banken ikke mottar noe konkret i sikkerhet for å gi lån. Denne typen lån har lettere kvalifikasjonskrav. Du kan søke på nettet og få svar på din lånesøknad relativt raskt.

I de fleste tilfeller må du ha god status og kredittscore for å kvalifisere deg for et lån uten sikkerhet. Selv da vil forbrukslånene nesten alltid ha en høyere rente enn sikrede lån.

Forbrukslån sammenligning

Forbrukslån sammenligning illustrasjon vist med en kvinne som gir tommelen opp eller ned ved ulike valg

Forbrukslån sammenlign: Når du sammenligner forbrukslån, er ting å ta med i kabalen for eksempel: tilbakebetalingstid, betalingsfrekvens, anslått fremtidig inntekter, nåværende økonomiske forpliktelser (for eksempel boliglån), og hvor mye penger du har spart for øyeblikket og om de bare kan sette dem mot lånebalansen i stedet, og så videre.

En god måte å sammenligne lån på er å sammenligne månedlige betalingsbeløp for hvert produkt – dette inkluderer renter og gebyravgifter.

Effektiv rente forkortes ofte Eff rente

Effektiv rente forkortes ofte Eff rente symbolisert med prosent tegnet i store hvite karakterer på mørk gråbrun bakgrunn.
© Låneoversikten

Den effektive renten forkortes ofte Eff rente. Av og til er det også et punktum etter eff. Da ser forkortelsen slik ut: eff. rente.

Eff renten er prosentandelen av det opprinnelige lånebeløpet som skal tilbakebetales. For eksempel Arcadia Finans oppgir eff. renten på 16,60 i følgende låneeksempel:

Låneeksempel: Eksempelrente 13,49 %, eff. rente 16,60 %. 65 000 kr o/5 år, etabl.geb. 950 kr. Totalt 93 730 kr. Max effektiv rente 6,99–40,60 %. Låneperioden 1–15 år.

Hva er nedbetaling av forbrukslån?

Hva er nedbetaling av forbrukslån er visualisert med bilde av en som har nedbetalt på telefonen og fått go og tommelen opp.
© Låneoversikten

Når du tar opp et lån, må du betale lånet tilbake med renter og avdrag. Hvor mye du må betale i renter og avdrag er skrevet i nedbetalingsdelen som du får når du tar opp lånet. Den totale lånekostnaden bestemmes av de avtalte vilkårene og hvor lang tid det tar å betale tilbake lånet i sin helhet. Det kan også bli pålagt gebyrer sammen med betalte renter.

Tips for sammenligning av forbrukslån

Tips for sammenligning av forbrukslån illustrert med en mann som får en aha opplevelse vist med en stor blå lyspære.

Når du sammenligner forbrukslån, bør du sammenligne lån fra flere banker. ¨Du bør undersøke hva renten på lånet er, finne ut om gebyrer, sjekke månedlig betalingsbeløp, og nedbetalingsperiode. Å låge en oversiktkan gjøre at du ender opp med et bedre lån og en bedre hverdagsøkonomi.

Det kan være smart å gjort seg noen tanker før en søker lån, Har du tenkt å benytte deg av anledningen til å slå sammen noen lån? Søker du alene eller sammen med noen? Hvor mye vil du låne? Hvor lang tid tenkte du å bruke på å betale tilbake?

Det kan også være en god ide å sjekke hva andre mener om låneproduktet på Internett. Å sjekke opp andres opplevelser av møte med banker og lånemeglere kan hjelpe deg på veien. Og skal du refinansiere og ønsker å samle kredittkort og forbrukslån i boliglånet og innehar betalingsanmerkninger, vil dette kanskje bety at du må bytte bank. Da kan det være nyttig å vite resultatet av andres opplevelser av møte med bankene og lånemeglerne.

Sammenligne lån fra flere banker

Sammenligne lån fra flere banker illustrasjon vist med to tegnefigurer som ser oppover på to tilbud mens de diskuterer.

Sammenlign lån: Søker du på et lån kan du få et bra lån med gode betingelser. Eller ikke. For å sørge for at du får det beste lånet, lønner det seg å sammenligne låna før du tar opp lån.

Når du sammenligner lån fra flere banker, er det beste å gjøre å sammenligne renten. Renten sier noe om hvor mye det koster deg å ta opp lånet. renten som er nærmest null er best. Det vil si det da koster nesten ingenting å låne. Jo høyere renten er, jo dyrere blir lånet å tilbaketale.

Finansportalen

Finansportalen er den offentlige sammenligningsportalen i Norge for bankprodukter og er en tjeneste fra Forbrukerrådet. På nettstedet de sitt kan du sammenligne tilbud på forbrukslån fra hele Norge og finne det billigste og beste lånet som passer for deg[1] .

Du kan også sammenligne boliglån (rente sammenligning boliglån), forsikring, innskudd i bank, og kredittkort.

Sammenligner du forbrukslån kan du finne beste lånetilbud basert på følgende faktorer:

 • effektiv rente
 • nedbetalingstid
 • lånebeløp
 • månedlig betaling

Det er til og med mulig å sjekke for hvilke lån som er kun lokalt og hvilke som gjelder for alle i hele landet .

Sammenlign renter på forbrukslån

Sammenlign renter på forbrukslån illustrert med en mann som sammenligner ulike renter.

Sammenlign renter på boliglån Du kan sammenligne lånerenter på forbrukslån ved å se på hvor mye de kan tilby deg. Det du ønsker å finne ut er hva den nominelle og effektive rente er. Hver bank kan gi deg ulikt tilbud. Tilbudet har ingen ting å si på kvaliteten på pengene du mottar på kontoen. Pengene du får er like mye verd uansett om du får lån med lav eller høy rente. Det er bare det at hos noen banker må du betale mer for å låne samme summen du får billigere hos andre banker.

Og siden forskjellen på renten kan være så mye, er det smart å sammenligne og sammenligne. Og igjen sammenligne.

Lav rente

Når du tar opp lån vil du ha lav rente. Lav rente gjør det billigere å ta opp lån. Uansett type lån, kan det lønne seg å undersøke hvor du kan få lavest mulig rente. Og det er den effektive renten som gir total bildet. Før du inngår et lån kan du spare mange penger på å ha undersøkt flere lån og sammenlignet den effektive renten de tilbyr.

Rente boliglån sammenligning: Forbrukslån stiller ikke sikkerhet i bolig eller bil. Renten er derfor mye høyere enn for eksempel ved boliglån. Du betaler ekstra til banken fordi banker tar mer risiko når de deler ut lån de ikke får noe tilbake for om det skulle bli misligholdt. Trenger du penger og har mulighet til å få dette til med huslånet, vil nok dette være det alternativet som gir lavest rente.

I tillegg til vanlige banker tilbyr også Husbanken lån. Renten til Husbanken kan være lavere enn hos mange andre banken til og med for boliglån. i tillegg til vanlig grunnlån, gir Husbanken også startlån, bostøtte og tilskudd .

Lånetilbud

Lånetilbud illustrert med en mann som det regner penger ved og et stort betalingskort.

Finn beste forbrukslån

Det finnes mange forbrukslån på nettet. Nedenfor er en liste over noen banker og låneformidlere som tilbyr forbrukslån (alfabetisk listet):

 • ArcadiaFinans forbrukslån
 • Bank Norwegian forbrukslån
 • BRAbank forbrukslån
 • CentumFinans forbrukslån
 • Eika forbruksån
 • Eysybank forbrukslån
 • Ikano Bank forbrukslån
 • Instabank forbrukslån
 • Morrow Bank forbrukslån (tidligere Komplett Bank forbrukslån)
 • Nordax Bank forbrukslån
 • Nordea forbrukslån
 • Opp Finans forbrukslån
 • re:member forbrukslån
 • Resurs Bank forbrukslån
 • Santander forbrukslån
 • Sbanken forbrukslån
 • Svea Finans forbrukslån
 • Uno Finans forbrukslån
 • yA forbrukslån
 • Zmarta forbrukslån

Renten som du må betale på låna varierer fra utlåner til utlåner. Du kan spare mye på lånekostnadene ved å sjekke opp utlåneren før du tar opp lånet. For å kunne sammenligne disse forbrukslåna og andre forbrukslån som finnes i Norge, kan du bruke den offentlige sammenligningstjenesten Finansportalen.

Samle forbrukslån

Samle forbrukslån illustrert med en dame som holder på å lage en oversikt over sine lån.

Å samle alle forbrukslån på et sted kan hjelpe deg å spare mye penger. Har du flere forbrukslån og kanskje noen kredittkort, kan det å kun få et lån å forholde seg til forenkle hverdagen.

Når du skal samle forbrukslån, er det viktig å få en oversikt over hvilke lån du har. En måte å gjøre dette på kan være følgende:

 • sett deg ned med penn og papir og list opp hva du har lån. Eller sett deg foran pc-en og åpne opp Excel eller Google Sheets eller lignende og skriv opp lånene.
 • skriv opp effektiv rente og gjerne også den nominelle renten slik at du får total kontroll over renten.
 • skriv opp hvor mye du betaler i måneden.
 • har du termingebyr fyller du ut dette.
 • fyll inn lånebeløpet.

Dette vil gi deg en oversikt over hvor det brenner mest. Det er om å gjøre å få omgjort lånene med høyest rente til de laveste rentene du har eller i allefall lavere. Best rente er det om du får en ny rente som er enda lavere enn noe du hadde fra før av.

Bortsett fra å betale ned all forbruksgjeld med en gang, kan det å samle gjelden i boliglånet være det gunstigste å gjøre om dette er mulig. Det er helt uforpliktende og gratis å spørre banken din om de kan gi deg et tilbud på å få forbrukslånet hos dem bakt inn i huslånet.

Målet med å samle forbruksgjelden er lavere rente, lavere termingebyr og bedre kontroll over økonomien.

Refinansiering for å dekke forbruksgjelden

Refinansiering for å dekke forbruksgjelden vist med en som jobber med Zen finans utskrift, telefon, kalkulator og penn.
La bankene konkurrere om deg boliglån: Sammenlign renter på boliglån © Låneoversikten

Når du samler flere lån og får et nytt lån med nye betingelser, kalles dette refinansiering. Det er mange banker og låneagenter online som kan hjelpe til med prosessen med å refinansiere forbrukslån.

For eksempel kan følgende hjelpe deg (i alfabetisk rekkefølge):

Har du en bolig kan du refinansiere forbruksgjelden ved å innlemme forbrukslånene i boliglånet. Boliglån har som oftest mye lavere lånerente og har nedbetalingstid over mange flere år. Bankene ser på dette som sikrere lån sammenlignet med forbruksgjeld. Resultatet er at du får veldig lavere regning hver måned og en bedre økonomi.

Har du en bank hvor du har boliglånet i allerede, kan du jo spørre dem. Alternativt kan du gå på nettet og undersøke muligheten hos andre banker. Du trenger ikke være redd, eller føle at du må stå med luen i hånden. Banken som ender opp å få ditt lån, vil tjene mange penger på deg. Det er derfor du til og med kan opplever konkurranse for hvem som blir din videre bankpartner.

Sammenlign renter boliglån: Ønsker du kun å samle sammen gjelden da du kanskje ikke har noen eiendom, eller dette allerede er på maks grensen, finnes det også låneformidlere som kan hjelpe deg å å samle sammen gjelden.

Sammenlign renter boliglån: Og noen banker er fleksible og hjelper både deg som vil refinansiere forbruksgjelden enten det er kun gjelden du vil samle eller bake forbruksgjelden inn i husgjelden. Et eksempel er låneformidleren Uno Finans som kan tilby deg å refinansiere til lavere rente med sikkerhet i bolig fra 100 000 – 10 000 000 kr. I tillegg til å sammenligne renter på boliglån sammenligner de hvor du kan få lavest rente blant sine partnere.

For eksempel låner du 2 millioner over 25 år til en effektiv rente på 5,85% vil kostnadene bli på 1 659 238 kr. Totalt vil det koste det 3 659 238 kr å nedbetale hele lånet.

Har du betalingsanmerkninger, finnes det spesialistformidlere som Motty, Okida, og Zen Finans i tillegg til Uno Finans som kan hjelpe deg:

Du kan lese mer om hvordan refinansiere boliglån med betalingsanmerkning her.

Låne penger

Låne penger skrevet i gul skrift over bilde av Bjørvika en solskinnsdag sett fra Sørenga kanten og hvor det står Forbrukslån i sjøen.
© Låneoversikten

Å låne penger kan innebære å ta opp enten lån i sikkerhet som boliglån og billån eller forbruksgjeld uten sikkerhet som forbrukslån eller kredittkort. Folk flest låner penger via banken, men man kan også låne privat eller via folkefinansiering.

Er du student, har du kanskje studielån fra Lånekassen. Studielånet har mye lavere rente enn for eksempel forbruksgjeldsalternativer har. I kontrast til vanlige lån, så blir Ssudielån nullstilt ved dødsfall. Lånekassen må informeres og dermed slettes studielånet automatisk dør[2].

Uansett hvordan du låner penger, er det gjerne en avtale. Du kan låne penger alene, men du kan også låne penger sammen med noen. Låner du sammen med noen kan dette øke sjansene for å få lånet godkjent og kan gi bedre betingelser.

Sammenlign forbrukslån på Internett

Sammenlign forbrukslån på Internett vist med en kvinne som ligger mens hun Googler etter forbrukslån på nettetr.
Lånsammenligning kan du gjøre i fred og ro på PC’en.

Sammenligning lån: Sammenligning av forbrukslån på Internett gjør det lettere å finne de billigste lån med lavest rente. Det er mange tilbydere av forbrukslån der ute, og det koster deg som oftest ingenting å sammenligne priser. Dersom du har behov for et forbrukslån kan det være lurt å sammenligne renten på forbrukslån før du tar opp lånet.

Du kan også foreta en sammenligning av lån på nettet ved å se på en og en bank og så sammenligne. En annen måte å gjøre sammenligningen på via nettet er å bruke låneformidlere som gjør dette for deg gratis. Det er ikke forpliktende å gjøre foreta en sjekk på nettet hos låneformidlerne. Og du trenger heller ikke takke ja til noe de tilbyr deg.

Også hos Låneoversikten kan du sammenligne forbrukslån. For å få det lånet du ønsker deg velger du lånebeløp opptil 600 000 kr. og fyller ut din alder. Du kan også velge om du vil ha tilbudene sortert ettersom hvor populære de er eller hvilke som har lavest rente.

Foretrekker du å fylle ut en søknad som går til mange banker, er Axo Finans er låneaktør som samarbeider med 23 banker. Du fyller ut lånesøknaden på nettet og de sender den ut til sine samarbeidspartnere. Best lånetilbud representerer deg.

Q & A

Hva er et forbrukslån?

Hva er et forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Forbrukslån er et lån du kan få uten at at du må stille sikkerhet i personlige eiendeler. For eksempel kan du få låne en avtalt sum av banken uten at banken din tar pant i huset ditt, bilen din eller hytta. Forbrukslånet kan brukes til akkurat hva du vil. For eksempel kan du bruke lånet til å dekke uforutsette utgifter, til å finansiere en reise eller til annet personlig forbruk.

Forbrukslån kan være et alternativ for deg som er i en vanskelig økonomisk situasjon og trenger kapital raskt. Siden banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine, betaler du oftest høyere rente for å kompensere risikoen banken tar ved å gi deg et forbrukslån. I kontrast til vanlig boliglån som ofte har lang nedbetalingstid, har forbrukslån kort nedbetalingstid: For eksempel kan nedbetalingstiden være 5 år.

Hva koster et forbrukslån?

Hva koster et forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Kostnaden varierer basert på lånebeløp, nedbetalingstid, og renten. I tillegg kan det være etableringskostnader. Det er store forskjeller på renten som tilbys. Derfor kan det lønne seg å sammenligne forbrukslån fra flere banker.

Forbrukslånekostnaden bestemmes vanligvis av effektiv rente til lånet. Hvor mye du får i lån og renten du blir tilbudt baserer seg på hvordan banken vurderer din tilbakebetalingsevne.

For eksempel hvis du ønsker å låne 100,00 kr med 13,71% effektiv rente over 5 år hos Axo Finans, vil dette koste deg 35 914 kr. Den totale summen du må betale tilbake blir da på 135 914 kr. I tillegg kommer etableringsgebyret som er på opptil 1990,- kr.

Hva kan lånet brukes til?

Hva kan lånet brukes til er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Forbrukslån kan brukes til forskjellige formål. Du kan for eksempel bruke det til å pusse opp boligen din, til å kjøpe ny bil eller til personlig forbruk. I kontrast til et boliglån stilles det ikke noe krav til hva du skal bruke lånet til.

Hvorfor får jeg ikke forbrukslån?

Hvorfor får jeg ikke forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Hva skal til for å få forbrukslån? Hver bank har ulike krav som stilles til kunden for å få godkjent forbrukslån.

Årsaker til at du får nei kan blant annet være bosted, aldersgruppe, betalingsanmerkning, og eventuelle andre lån.
Det kan være at søknaden vurderes automatisk, uten en manuell gjennomgang av lånesøknaden.

Selv om du får nei et sted, kan det godt være du får ja et annet sted. Å søke hos en låneformidler som har kontakt med mange banker, kan øke sjansen for å få forbrukslån. For eksempel samarbeider Axo Finans med 23 banker. Ingen av Axo Finans sine samarbeidspartnere aksepterer betalingsanmerkninger. Derimot gjør Uni Finans som har samarbeidsavtaler med 15 banker.

Har du allerede mye forbruksgjeld og annen type lån allerede, kan det være at du kommer bedre ut av det med å refinansiere. For eksempel Uno Finans lar deg samle all forbruksgjelden i ett hovedlån.

Har du allerede boliglån, kan det mest lønnsomme være å samle alt i et refinansiert boliglån. I tillegg til Uno Finans, så tilbyr også Zen Finans og Motty refinansiering med betalingsanmerkninger for opptil 15 millioner kr.

Hvordan fungerer forbrukslån?

Hvordan fungerer forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Når du tar opp et forbrukslån må du ikke pantsette boligen din, bilen din eller andre eiendeler. Siden banken ikke har noen form for sikkerhet når de låner deg penger er gjerne renten mye høyere enn på et vanlig boliglån.

Som oftest søker du forbrukslån på Internett. Når søknaden din er ferdigbehandlet og godkjent, blir pengene overført til din konto. Det stilles ikke noen betingelser til hva du skal bruke pengene til.

I noen tilfeller må du også betale for et opprettingsgebyr. I tillegg får du en nedbetalingsplan som forteller deg hvor mye du skal betale ned og som gir deg oversikt over totalt hvor mye du må betale for å låne pengene.

Du mottar en faktura som skal betales innen avtalt tid. Ofte er dette en gang i måneden. Betaler du ikke innen søknadsfristen, mottar du etterhvert purregebyrer fra et inkassobyrå hvis du ikke betaler. Det kan også være de ringer deg på telefonen. Regningene fortsetter å komme til avtalt tid inntil lånet er innfridd.

Akkurat som renter på et boliglån, kan du trekke fra betalte renter på skatten. Også omkostningene ved opptak av lån kan du kreve fradrag for.

Hvordan får man lettest forbrukslån?

Hvordan får man lettest forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Du kan lettest søke om forbrukslån på Internett. Du fyller ut en søknad på nettet som enten blir akseptert eller ikke. Om den blir akseptert får du pengene overført til din konto.

For noen kan det være lettest å få forbrukslån der man har bankkontoen sin. Kjenner banker deg godt og du har en positiv bankhistorie der, kan dette øke sjansene for at du får lån.

Siden renten varierer mye på forbrukslån, kan det lønne seg å undersøke mer enn et sted. Det finnes til og med låneformidlere som undersøker dine lånemuligheter hos mange långivere. For eksempel kan du hos Axo Finans med en søknad få svar fra opptil 23 banker. Dette øker din mulighet til å få lån da ulike banker har ulike kriterier.

Hvem gir lettest forbrukslån?

Hvem gir lettest forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Det letteste forbrukslån avhenger av personens nåværende situasjon.

Hvor får man lettest forbrukslån eksempler:
(1) Betalingsanmerkning: For eksempel har du betalingsanmerkninger, øker det dine sjanser for å få forbrukslån om du søker hos noen som godtar dette. For eksempel aksepterer Uno Finans betalingsanmerkninger mens Ferratum Money aksepter ikke dette.

(2) Lønn: Et annet eksempel er på lønn. Du bør søke der du oppfyller minimumskravene. For eksempel Kredittlånet krever at du har minimum 220 000 kr i inntekt, mens Arcadia Finans krever at du har inntekt på minst 120 000 kr.

(3) Alder: Også hvilken alder du har gjør at noen banker sier nei, mens hos andre blir du akseptert som lånesøker. Skal du for eksempel slå sammen forbrukslåna dine til et hovedlån aksepterer Uno Finans søkere som er fra 18 år, mens refinansieringsspesialisten Zen Finans opererer med minimumsalder på 21 år.

Hva kan man bruke et forbrukslån til?

Hva kan man bruke et forbrukslån til er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Du kan bruke et forbrukslån til akkurat hva du selv vil. For eksempel kan lånet brukes til å kjøpe bil, pusse opp leiligheten før salg eller bare fordi du ønsker å pusse den opp. Eventuelt kan du bruke lånet til forbruksvarer generelt.

Når du tar opp forbrukslån får du hele lånet utbetalt på en gang til din konto. Hva du selv velger å bruke denne summen til bestemmer du selv. Du trenger ikke dokumentere overfor banken hva du skal bruke pengene til før du låner pengene.

Hva er lån uten sikkerhet?

Hva er lån uten sikkerhet er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Lån uten sikkerhet er usikrede lån hvor banken ikke krever pant i dine eiendeler. Et eksempel på lån uten sikkerhet er forbrukslån. Tar du opp et lån uten sikkerhet, slipper du å sette ditt hjem, bil eller hytte som sikkerhet. Ulempen er at siden banken ikke kan ta pant i dine eiendeler, så ser banken seg nødt til å kreve høyere renter da denne type lån ansees som mer risikofylt enn for eksempel vanlig boliglån.

Hva er forskjellen på kredittkort og forbrukslån?

Både kredittkort og forbrukslån er lån uten sikkerhet. Begge deler kan hjelpe deg om du trenger ekstra penger. Kredittkortet er er kort akkurat som en vanlig Visa- eller Master kort. Har du fått et kredittkort står det penger klart til deg å bruke om behovet skulle være der. Det er ofte snakk om høy rente og kort nedbetalingstid om du bruker noe av dette beløpet som er reservert for deg. Derimot er dette lånet gratis å bruke om du betaler alt ned med en gang.

Forbrukslån er et lån. Du får ikke noe kort. Når du blir innvilget et forbrukslån får du utbetalt en sum til din konto. Ofte er det snakk om lengre nedbetalingstid og lavere rente enn ved kredittkort. Fra og med summen er utbetalt vil du motta månedlige regninger for å betale ned renter og avdrag på lånet. Du mottar regningene uansett om du har startet å bruke av pengene eller ikke. Dette er i kontrast til kredittkortet. Bruker du ikke kreditten du har mottatt må du heller ikke betale ned på reservert kreditt.

Hva er fordelene med å bruke kredittkort?

Hva er fordelene med å bruke kredittkort er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Et kredittkort er gratis i bruk så lenge du betaler ned kreditten før rentene begynner å løpe. Ofte inkluderer kredittkort reiseforsikring og rabattprogram. Kredittkort kan gi deg fordeler med rabattkoder innenfor reise, opplevelser, butikker, netthandel og annet.

I tillegg til poengene fra å få reiseforsikring og belønningspoeng når du handler, trenger du ikke bekymre deg for at penger mangler. Pengene står klar til bruk for deg når du trenger det. Og betaler du tilbake raskt blir det gratis å bruke.

Et kredittkort kan gi en følelse av sikkerhet. Hvis lommeboken din ble stjålet eller mistet, vil det ikke være like lett å bruke kortet som å skulle bruke kontanter. Mister du kortet, kan du beskytte deg ved å melde det stjålent. Kredittkorttransaksjoner er også raskere enn å betale med kontanter i mange kasser, og er kanskje spesielt greit når en er i utlandet med annen valuta.

Hva er ulempene med kredittkort ?

Hva er ulempene med kredittkort er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Den største ulempen med kredittkort er den høye renten. I tillegg kan kredittkort ha årlig årsavgift, avgift ved kontantuttak og gebyrer ved bruk av faktura, purring og overtrekk.

Kredittkortgjeld er et dyrt problem som raskt kan gå ut av kontroll hvis det blir feil håndtert av låntakeren. Folk som ikke nedbetaler på kredittkortet vil begynne å få samtaler fra inkassobyråer. Det kan ta mange år med god oppførsel å komme seg ut av dette hullet.

Hvor lang tid nedbetalingstid på forbrukslån?

Hvor lang tid nedbetalingstid på forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Nedbetalingstiden på forbrukslån er som oftest opptil 5 år. Dette er i kontrast til boliglån som ofte kan ha nedbetalingstid på over 20 år. Flere lånetilbydere som for eksempel Arcadia Finans tilbyr nedbetalingsperiode på opptil 15 år om du skal refinansiere og innfri annen gjeld.

ArcadiaFinans låneeksempel:
Eksempelrente 13,49 %, eff. rente 16,60 %. 65 000 kr o/5 år, etabl.geb. 950 kr. Totalt 93 730 kr. 

Hvilken bank har lavest rente på forbrukslån?

Hvilken bank har lavest rente på forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

Sbanken ASA har lavest forbrukslån for et lån på 100 000 kr og med en nedbetalingstid på 5 år[1]. Den effektive renten er på 9,60%. Den månedlige betalingen blir da på 2 086,-.

Hvem har forbrukslån?

Hvem har forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn

32% av alle voksne mellom 18 og 80 år har en eller annen form for lån uten sikkerhet. Dette kan være forbrukslån, kredittkort eller kontoovertrekk. Folk ser mer positivt på å ha kredittkort enn forbrukslån selv om renten ofte er høyere på kredittkort. Faktisk synes hele 57% at det er flaut å å ha forbrukslån i følge SIFO[3].

Hvem tar opp forbrukslån?

Hvem tar opp forbrukslån er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Lånekunder er både unge og eldre folk som trenger noen ekstra penger.

Ifølge en analyse utviklet av Finanstilsynet[4] er 73% av alle som har lån over 40 år. Gruppen fra 40-49 år har den høyeste andelen på 27% av alle lånene. Folk i aldersgruppen 18-29 har 6,3% av lånene. Og denne andelen har vært synkende fra 2017-2020.

Statistikken for de som er over 50 år som tar opp lån har vært økende i perioden fra 2017 til og med 2020. Flere over 50 år har tatt opp lån fra 2017 til utgangen av 2020.

Hvilke betingelser knytter det seg vanligvis til forbrukslånene?

Hvilke betingelser knytter det seg vanligvis til forbrukslånene er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Forbrukslånene har betingelser akkurat som vanlig lån som boliglån, billån og studielån. På lånet du får utbetalt kommer det en effektiv rente. Du må betale tilbake både lånet og kostnaden til renten. I tillegg må du ut med etableringsgebyr og månedlige gebyrer hos noen banker. I det du tår opp lån, signerer du en låneavtale som viser eksakt hvilke betingelser som er knyttet til akkurat ditt lån.

Du mottar også en nedbetalingsplan som viser hvor lenge du må betale tilbake lånet og kostnadene for å få lov å få lånet. Nedbetalingsplanen viser hvor mye du skal betale ned hver måned. Den effektive renten er gjerne høyere enn ved boliglån eller studielån og lånet har kortere nedbetalingstid. Noen banker kan tilby en periode du ikke trenger å betale tilbake på.

Kan jeg kredittsjekke meg selv?

Kan jeg kredittsjekke meg selv er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Ja, du kan kredittsjekke deg selv på internett. Du kan til og med kredittsjekke deg selv gratis. For eksempel kan du logge deg inn hos Bisnode med BankID og fylle ut personaldata og sjekke status.

Når du kredittsjekker deg, kan du finne ut om du har betalingsanmerkning på deg. Du kan også sjekke hvor mange lån, kredittkort og medlemskap som er registrert på deg. Dette er en del av det som kalles informasjonsplikten til kredittytere.

Også hos Experian kan du gratis sjekke din status når du vil og hvor ofte du ønsker. Du kan også finne ut om noen andre har tatt opp lån i ditt navn, for eksempel firmaet eller en person du kjenner.

Kan man ta opp lån uten jobb?

Kan man ta opp lån uten jobb er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Ja, det er mulig å ta opp lån uten jobb. De fleste banker og låneformidlere krever at du har jobb for at du skal kunne bli tilbudt lån, men det finnes unntak.

For eksempel låneformidleren Uno Finans har forståelse for at ikke alle er fast ansatte og A4 personer. De kan formidle forbrukslån til deg uten fast jobb via de sine samarbeidspartnere.
Låneeksempel: Eff: 11 % 200.000,- 10 år Kost: 122.092,- Tot: 322.092,- Du må kunne bevise at du har betalingsevne til å kunne betale tilbake. Dette gjør du vet å vise at du har årsinntekt over 120 000 kr og har lignet/skattet til Norge i over 3 år. I tillegg kreves det at du ikke har betalingsanmerkninger og har fylt 20 år.

Er forbrukslån farlig?

Er forbrukslån farlig er skrevet i hvite bokstaver på sterk blå bakgrunn.

Forbrukslån kan være farlig og bør brukes med forsiktighet fordi du må betale tilbake både lånet og rentene til banken. For eksempel, hvis du låner 200 000 kr med effektiv rente på 11,00 % hos Uno Finans over 10 år blir det en kostnad på 122 092 kr, som gjør at du må betale totalt 322 092 tilbake. Oppstartsavgiften er på maksimum 950 kr.

Å låne penger handler om relative risikoer og fordeler. Det er både fordeler og fallgruver når du låner penger. Når du tar opp et lån, bør du veie veie fordelene opp mot disse farene før du forplikter deg til forbrukslånet. Om du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, bør du tenke nøye gjennom hvordan du skal håndtere den nye gjelden før du signerer noen avtaler.

Del på:

Referanser

[1] «Forbrukslån». www.finansportalen.no. Besøkt 12. oktober 2021.
[2] «Dødsfall». Lanekassen.no. Besøkt 12. oktober 2021.
[3] «Stor forbrukslån-skam i Norge». www.oslomet.no. Besøkt 12. oktober 2021.
[4] «Utviklingen i forbruksgjeld». www.finanstilsynet.no. Besøkt 12. oktober 2021.

Oppdatert

 • 03.12.2021 Oppdatert artikkelen med at Uno Finans har økt lånebeløpet fra 500 000 kr. til 600 00 kr.
 • 10.2.2022 Artikkelen oppdatert med endrede betingelser for Uno Finans

Du er kanskje også interessert i å lese mer om: