Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Refinansiering for å pusse opp

Planlegger du å pusse opp, men mangler penger for å kunne gjøre det. Da kan refinansiering være løsningen.

Refinansiering for å pusse opp kan innebære at du får et nytt og større lån hvor pengene til oppussingen er inkludert. I tillegg kan det være at du får forhandlet frem lavere månedlige utbetalinger og bedre betingelser.

I denne artikkelen vil vi på hvordan refinansiering kan hjelpe deg å finansiere oppussingen på.

Hvordan refinansiere for å pusse opp

Hvis du vurderer å pusse opp hjemmet ditt og ønsker å finne ut hvordan du kan finansiere prosjektet, kan refinansiering være et alternativ å vurdere.

Å kontakte banken du allerede har lån hos vil kanskje være det beste alternativet. Har du for eksempel boliglån, kan det godt være mulig at banken din ser positivt på at du vil refinansiere for å pusse opp.

Har du i tillegg forbruksgjeld som kredittkort og forbrukslån, kan det være at det også lønner seg å sjekke tilbud på et samlet lån.

Kontakter du flere banker og låneagenter, kan du ha større sjanse for å spare penger på refinansieringen. Ved å ha flere tilbud å velge mellom, er det lettere å se hvilket løsning som er best for deg.

Det koster ikke noe å innhente lånetilbud. Du velger selv om du vil si ja til et av tilbudene du mottar.

Etter å ha sammenlignet tilbudene du har mottatt på refinansiering for å pusse opp, og om du finner et du synes er bra, leverer du etterspurt informasjon og signerer avtalen.

Er du ikke fornøyd med noen av tilbudene, koster det ikke noe utenom tiden din å ta en ny runde på å innhente refinansieringstilbud.

Uansett løsning, kan det være lurt å sørge for at pengene er reservert oppussingen.

Refinansiering for å pusse opp boligen

Du er ikke alene om å ønske å pusse opp. Nordmenn er veldig glade i å pusse opp.

Ifølge Prognosesenteret kommer vi til å bruke 94,5 milliarder i 2023 på oppussing, vedlikehold og renovering.

… norsk husholdning bruker ca. 37 000 kroner årlig på oppussing, mens de som faktisk pusser opp bruker ca. 100 000 kroner på oppussingsarbeidene.

Prognosesenteret

Hva vil det koste å pusse opp?

Kostnaden for å pusse opp vil variere avhengig av omfanget av prosjektet og de materialene som brukes.

Noen vanlige faktorer som kan påvirke kostnadene inkluderer størrelsen på rommet eller hjemmet som skal renoveres, materialkostnader, arbeidskostnader og eventuelle ekstrautstyr som må kjøpes.

Hva vil det koste å pusse opp
© Låneoversikten

For å få oversikt over hvor mye det vil koste å pusse opp i tillegg til klarhet på prosjektet, foreslår Hallgeir i videoen over at du gjør følgende:

  1. Lag en plan
  2. Etabler målet
  3. Beregn tidsbruket
  4. Beregn kostnader

Videre anbefaler Hallgeir å sende tilbudet ut på anbud om andre skal gjøre jobben, og ikke bare spørre en. Med andre ord du kan det lønne seg å gå frem akkurat på samme måte som med refinansiering.

Når du har oversikt over hva du ønsker å oppnå, tiden du har tenkt å sette av og hvor mye oppussingen vil koste, er det på tide å sette i gang å få refinansiering for å pusse opp på plass.

Lån til oppussing kalkulator

En kalkulator for å beregne hvor mye oppussingen kan koste, kan gjøre det lettere å se hvor mye du har råd til å låne ekstra.

Du bruker refinansiering kalkulatoren ved å dra i de blå ballene. Du kan bestemme lånesum, nedbetalingstid og renten. Lånekalkulatoren er interaktiv. Det vil si at lånekostnadene endrer seg umiddelbart.

Dette ser du nederst på kalkulatoren. For eksempel endrer du lånesummen vil enten månedsprisen gå opp eller ned. Det samme gjelder lånekostnaden.

Refinansiering kalkulator

kr 5 000 kr 20 000 000
1 år30 år
1%20%
Nedbetalingsoversikt

Lånebeløp Lånebeløp

Effektiv rente:

Månedspris:
Lånebeløp:
Lånekostnad:

Totalt å betale tilbake:

Loading

Å bruke en refinansiering kalkulator kan hjelpe å få oversikt over konsekvensene ved å refinansiere for å pusse opp.

Det er gratis å bruke den. Det er ingen timeout på å bruke den. Heller ikke er det noen begrensinger på hvor mange ganger du kan bruke den.

Spar penger på oppussingen

Å refinansiere for å få ned lånekostnaden er kanskje det som gjør at du sparer mest penger på oppussingen. I tillegg til å ha plan og budsjett for oppussingen, kan det lønne seg å være bevist kostnader generelt.

Mange er opptatt av gjenbruk, og du kan få tak i mye flott på finn. Kanskje noen i nærheten av deg eller venner har ting de ikke bruker lenger, som de blir glad for at du kan bruke.

Alternativt kan det lønne seg å benytte seg av salg og velge best pris på varer. For eksempel Black Friday Oversikten og andre sammenligningstjenester tilbyr gratis at du kan sammenligne prisen på varen du ønsker å kjøpe til best pris.

Et alternativ kan også være å velge å ikke gå for refinansiering for å pusse opp. Kanskje gjenbruk, gjøre mesteparten av jobben selv, spare feriepengene, skattepengene eller starte månedlig sparing til du har nok penger til prosjektet er best løsning for deg.

Eventuelt kan du sette av penger hver måned til prosjektet og tenke over hvordan du kan spare flere penger i hverdagen. Eller hva med å tjene ekstra penger på å rydde i boden og sette pengen av til oppussing?

Refinansiering for å pusse opp tips

Det kan lønne seg å ta en ny verditakst etter du har pusset opp. Spesielt om du har pusset opp bad og/eller kjøkken som ofte er de to dyreste rommene å forbedre.

Oppussingen kan ha gitt økt verdistigning på boligen din. Verditaksten kan du bruke til å forhandle på lånet ditt slik at du kan få lavere rente og bedre betingelser.

Oppsummering

  • Refinansiering kan være en god måte å finansiere oppussingsprosjekter på
  • Lag en plan på prosjektet. Bestem hva som skal pusses opp, få oversikt over planlagte kostnader og hvor lang tid du ser for deg at oppussingen tar
  • Det kan ta lengre tid, men om du gjør for eksempel malerjobben selv, får tak i gjenbruksvarer, bruker finn, benytter deg av salg, holder deg til budsjettet og planen kan dette hjelpe til å redusere kostnaden på oppussingen
  • Både i innhente flere tilbud på refinansiering for å pusse opp og fra leverandører som skal gjøre jobben kan gjøre at du reduserer kostnadene totalt sett

Både banker og låneagenter kan akseptere søknad om refinansiering for å pusse opp. I tillegg finnes det spesial banker som hjelper deg med å samle flere lån som kredittkort, forbrukslån selv om du har anstrengt økonomi.

For eksempel lånagenten Mer Finans hjelper deg gratis med å hente tilbud fra flere banker for å kunne tilby deg refinansiering og hjelpe deg å spare penger.

I tabellen nedenfor kan du selv sjekke hvor mye det kan koste å øke lånet for å pusse opp. Tabellen virker ved at du drar i de grønne ballene. Resultatet på å endre rente og lånesum gjør at månedskostnaden og total kostnaden enten går opp eller ned.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results

Foretrekker du å gå rett til Mer FInans sin nettside, trykker du på den grønnen knappen det står ¨Søk her¨ på.