Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Refinansiering uten sikkerhet

Beløp:
Nedbetalingstid:
Vis flere

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet betyr å samle et eller flere lån i et nytt lån uten at du må pantsette huset ditt eller stille opp med andre former for sikkerhet.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på mulighetene for å refinansiere uten sikkerhet, samt hvordan du kan søke om å få omgjort gjelden din.

Vi vil også se nærmere på mulighetene for refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning og eksempler på låneformidlere som kan hjelpe å sikre deg det beste tilbudet.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet: Er det mulig?

Ja, refinansiering uten sikkerhet er mulig. Du trenger ikke pantsette huset ditt eller andre eiendeler for å refinansiere smågjeld, kredittkort og annen forbruksgjeld.

For eksempel kan det være du ønsker å refinansiere forbrukslån, eller få bedre rentebetingelser på smålån og kredittkortregninger.

Siden banken ikke får noe sikkerhet mot at de låner penger til deg har ofte forbrukslån høyere rente enn for eksempel boliglån.

Fordelene med å refinansiere

Refinansiering kan være en løsning for deg som er misfornøyd lånekunde. Å refinansiere kan redusere betalingsbelastningen din, noe som betyr at du kan spare penger på å refinansiere gjelden din.

Det kan også gi deg mer fleksibilitet til i å betale ned gjelden din, som igjen vil ha en positiv effekt på din økonomi.

Om du samler smålån, et eller flere forbrukslån, og all gjelden din på kredittkortene i ett nytt felles lån, kan det være at privatøkonomien oppleves ryddigere.

For eksempel får du da en faktura i måneden på en fast dato å forholde deg til i stedet for fire fakturaer som kanskje til om med må betales på fire ulike datoer hver eneste måned. I tillegg kan administrasjonskostnadene bli lavere.

Refinansiering uten sikkerhet. Er det mulig?

5 grunner til å refinansiere:

  1. Lavere månedlig faktura.
  2. Du sparer penger på lavere rente.
  3. Endre lånebetingelse (rente, lånetid, administrasjons kostnader).
  4. Betale ned gjelden raskere.
  5. Få mer ryddig økonomi.

I artikkelen ¨Hvorfor refinansiere¨ kan du lese mer om grunner til at folk refinansierer.

Ulempen med forbrukslån er at rentene som oftest er høye. Jo høyere rente lånet har, jo mer må du betale tilbake. Å få refinansiert til nytt lån med lavere rente kan hjelpe deg til å spare penger.

Hvor mye vil du refinansiere?

Når du skal refinansiere gjelden din, er det viktig å vite hvor mye du ønsker å refinansiere. I tillegg til å kartlegge hvor mye lån du har og ønsker å gjøre om til en nytt lån, kan det hjelpe være til hjelp å tenke på om du skal låne mer til for eksempel å pusse opp, eller nedbetale ekstra på gjelden din.

For å få oversikt over hvor mye det refinansierte lånet kan koste, kan du bruke en refinansiering kalkulator som den på Låneoversikten.

Refinansieringskalkulatoren er er interaktiv. Det vil si du kan endre lånerenten og se med en gang hvor mye mer eller mindre lånet vil koste i måneden og total kostnader.

Du kan også endre låneperioden og se hvordan lengre lånetid påvirker hvor mye du må betale for lånet totalt og hva den månedlige fakturaen kommer på.

Hvordan søke refinansiering uten sikkerhet

Hvordan søke refinansiering uten sikkerhet?

Når du søker om refinansiering uten sikkerhet, må du fylle ut et søknadsskjema. Søknadsskjemaet er vanligvis tilgjengelig på hjemmesiden til banken eller låneformidleren.

På søknaden må du oppgi hvor mye du ønsker å refinansiere, samt oppgi informasjon om den gjelden du ønsker å refinansiere. Ulike bank har ulike krav på hva de ønsker å etterspørre av informasjon og dokumentasjon.

I tillegg kan det også være at du må legge til mer informasjon etter at du har sendt inn søknaden.

For å være sikker på at tilbudet du får er bra og at du får et nytt lån med bedre betingelser med lavere rente og lavere kostnader, kan du be om tilbud fra mer enn en lånegiver.

For eksempel kan du spørre der du allerede har lån, din vanlige bank, og/eller bruker låneagent som Motty AS.

Ved på bruke en låneagent som Motty som samarbeider med flere banker kan du ved å fylle ut en søknad, motta tilbud fra flere banker. Det koster ikke noe å bruke lånemegleren og du trenger ikke takke ja til tilbudet.

Foretrekker du å heller søke om å samle gjelden og få et bedre lån direkte gjennom en bank, eller å gjøre begge deler, tilbyr følgende banker refinansiering uten sikkerhet (i alfabetisk rekkefølge):

Å sammenligne tilbud før du bestemmer deg, kan gjøre det lettere å se hvilket tilbud er best og spare mest mulig penger på omgjøringen av lånet.

Siden forbruksgjeld ofte har høy rente, kan det lønne seg å sammenligne forbrukslån før du refinansierer slik at du får best tilbud og sparer mest mulig penger.

Finansportalen kan du sammenligne renter til bankene i Norge og se hvor du kan finne billigst lån.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Det er mulig å refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger. Ikke alle banker aksepterer betalingsanmerkning, og har du betalingsanmerkning kan det være du har lavere kredittscore.

Kredittscore er noe bankene sjekker før de velger å låne deg penger.

Kredittscoren sier noe om betalingshistorikken din og hvor sannsynlig det er at du vil klare å betale din månedlige faktura. Lav kredittscore kan redusere dine lånemuligheter.

Det finnes banker og låneagenter som spesialisert seg på å hjelpe folk med lavere kredittscore, betalingsanmerkninger og inkasso historie.

For eksempel kan følgende banker og låneformidlere hjelpe deg betalingsanmerkning (alfabetisk listet):

Også om du har betalingsanmerkning og ønsker å refinansiere forbrukslånet inn i boliglånet, finnes det banker og låneformidlere som kan hjelpe deg med dette.

Hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Bankene og låneagentene sin jobb er blant annet å hjelpe deg med refinansiering av gjeld uten sikkerhet. Banker tjener penger på utlån av penger, inkludert på folk som vil reforhandle gjelden sin.

I dag kan du søke om refinansiering av gjeld uten sikkerhet hos de fleste bankene i fred og ro hjemmefra ved å gå inn på bankens hjemmesider.

Og trenger du hjelp med søknaden, har bankene ofte online support og telefon nummer du kan ringe dem på. I tillegg finner du også email adresse på deres hjemmesider.

Selv om banken gir deg et tilbud, så er det ikke sikkert tilbudet du har fått er det beste. Årsaken er at det er mange banker og låneformdilere i Norge som tilbyr refinansiering.

Å samle inn tilbud og sjekke renten og betingelse på Finansportalen og sammenligningstjenester som Lånevoersikten mot hva du allerede betaler, kan gjøre at det blir lettere å se hva som er best for deg.

I tillegg kan du også spare penger på å sjekke dine lånemuligheter før du refinansiere gjelden din.

Sammendrag

Refinansiering uten sikkerhet er en type lån som ikke krever at du har noen form for sikkerhet. Dette lånet kan brukes til å dekke uventede utgifter, refinansiere dyre smålån eller til å få tilgang til ekstra kontanter.

Refinansiering kan bidra til å redusere renten og gjøre det mulig for deg å betale ned gjelden raskere.

For å få godkjent søknaden hjelper det å ha god kredittscore.

Fordelene med dette lånet er at man ikke trenger noen form for sikkerhet. Ulempene er at lånene har høye renter som gjør det vanskeligere å betjene.

Det er også mulig å søke refinansiering uten sikkerhet om du har betanlingsanmerkning. Flere banker og låneformdilere akspeterer søkere med betalingansmerkning.

For eksempel kan du hos Motty refinansiere gjeld uten sikkerhet fra kr 5 000 og opptil kr 600 000. For å søke eller for å finne mer informasjon på hjemmesiden til låneagenten, kan du trykke på knappen under hvor det står ¨Søk her¨ på