Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Sammenlign kredittkort og finn best

Beløp:
Nedbetalingstid:
Vis flere resultat

Sammenlign kredittkort og finn best

Sammenlign kredittkort og finn best: I denne artikkelen ser vi nærmere på kredittkort og hvordan du kan sammenligne for å finne det kortet som passer best for deg.

Vi går gjennom kreditt vilkår, som for eksempel hvor du kan søke, hvor mye du kan få, aldersgrense. I tillegg ser vi også nærmere på selskap som matcher kriteriene slik at du vet hvor du skal søke.

I tabellen øverst på denne siden finner du et sammendrag av kredittkortene i denne artikkelen. For å søke eller for mer informasjon, trykk på grønn lenke til høyre det står ¨Søk her¨ på.

For deg i farta, trykk på linken under for å gå rett til emnet du vil lese mer om.

Kredittkort enkelt fortalt: Kredittkort er et kort du kan bruke til å betale for både varer og tjenester i stedet for å bruke kontanter. I tillegg kan du bruke kortet til å handle på nettet[1].

I stedet for at pengene går ut av bankkontoen din med en gang, får du en kreditt hos kortselskapet du bruker. Det vil si at at da har du lånt penger som du må betale tilbake.

Noen kortselskap har rentefri periode på over en måned, mens hos andre må du starte å betale penger på summen du låner med en gang.

Kredittkort bank

Du kan søke kredittkort både direkte hos banken. Alternativt kan du søke kredittkort via låneformidlere.

Ofte er det slik at når du søker via låneformidlere kan du med en søknad få tilbud om kredittkort fra flere banker. En av fordelene med dette at det kan bli lettere å sammenligne tilbudet.

Når du søker kredittkort direkte hos banken, blir din søknad behandlet av banken du får mulighet til å låne penger hos, og du slipper å gå via mellomleddet.

I Norge finnes blant annet følgende banker som tilbyr kredittkort (alfabetisk listet):

En søknad – flere tilbud

Om du ønsker å få oversikt over hvilket kredittkort er best for deg og foretrekker å ikke sende mange søknader, finnes det låneagenter som gjør dette gratis for deg.

Når du fyller ut en søknad, innhenter låneragenten tilbud på kredittkort fra bankene de samarbeider med.

Dermed får du med en søknad mulighet til å få flere tilbud. Dette kan gjøre det lettere å sammenligne kredittkort og finne det beste tilbudet.

For eksempel kan du fylle ut en søknad hos følgende låneformidlere og motta kredittkort tilbud hos bankene du matcher med (i alfabetisk rekkefølge):

Å bruke en låneagent eller en nettside som sammenligner tilbud for deg som listet over er gratis å bruke og uforpliktende. Låneformidleren får kompensasjon fra partnerne som de jobber sammen med.

Derfor koster det ikke noe for deg å sjekke hvilke kredittkort muligheter du har,.

Samtidig kan du spare penger på å sjekke hvor du finner det beste kortet, noe som for eksempel kan være best kredittkort rente.

Max kreditt (kr 150 000)

Hva som er grensen på et kredittkort varierer på ulike kredittkort.

For eksempel har noen max kreditt grense på kr 100 000. Men andre har maksimum kredittgrense på kr 150 000.

Også lavere kredittgrense finnes. For eksempel hos Ferratum Bank kan du få søke et produkt som heter fleksikreditt.

Dette produktet har maksimum lånegrense på kr 50 000.

Selv om du kan lese på nettsiden til banken at maksimum kredittgrense er for eksempel kr 100 000 betyr ikke dette at du vil få dette beløpet i kreditt når du søker.

Det er først når du mottar tilbudet, du ser hvor mye kreditt du faktisk blir innvilget.

Ønsker du å søke på kreditt på kr 150 000, så tilbyr følgende låneformidlere dette (alfabetisk listet):

 • Financier (en del av Motty)
 • Finansiering.no
 • Motty
 • Re:member Black
 • Re:mber Gold
 • TF Bank

Kredittkort 18 år

Ja, selv om du er 18 år er mulig å få kredittkort. For å søke må du være fylt 18 år.

Ulike banker opererer med ulike vilkår for å få kredittkort. Alder et et av vilkårene. Noen banker krever at man må være fylt for eksempel 20 år som Morrow Bank (tidligere Komplett Bank).

Og andre krever høyere minimumsalder. For eksempel for å søke Instapay kredittkort er minimums alderen 23 år.

Likevel finnes det selskap du kan søke kredittkort om du er 18 år, eller eldre.

For eksempel kan du søke om å få kredittkort hos følgende kredittkort selskap (alfabetisk listet):

Alternativer til kredittkort

Alternativer til kredittkort

Et kredittkort gir deg mulighet til å benytte deg av en sum med penger som er reservert for deg. Om du ikke bruker betalingskortet, har du ikke lånt noen penger.

Og pengene står urørt reservert for deg uten at rentene begynner å løpe etter at du har gått godkjent å få kreditten.

Dette er i kontrast til andre måter å låne penger. Som oftest begynner renta å løpe med en gang du har tatt opp lånet.

Under ser vi nærmere på lånealternativene til kredittkort: (1) forbrukslån; (2) refinansiering uten sikkerhet, og (3) refinansiering med sikkerhet (boliglån).

1. Forbrukslån

Kredittkort og forbrukslån er ikke det samme. Kredittkort er et betalingskort du kan bruke å betale varer og kjøpe tjenester for. Du kan bruke kortet både i butikken og på nettet.

Derimot er forbrukslån et lån du tar opp for å bruke pengene på det du ønsker. Med andre ord til forbruk som å pusse opp, ferie, eller annet du trenger.

Pengene blir utbetalt med en gang. Rentene begynner å løpe fordi det er ingen betalingsfri periode. Pengene kommer til kontoen din, og står ikke et annet sted disponibelt til deg.

Hvordan du velger å få ut pengene av kontoen din fungerer akkurat som ellers.

Renten kan være lavere enn på kredittkort, og du kan låne høyere beløp enn med for eksempel et Mastercard.

Under finner du nettsider du kan søke om forbrukslån for både kr 200 000, kr 250 00, kr 300 000 og mer (i alfabetisk rekkefølge):

Tabell 1: Oversikt over forbrukslån

ForbrukslånEff. renteEksempelGå videre
Långivere forbrukslån6.9%-29.06%Låneeksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.Til Långivere ->
(annonselenke)
Morrow Bank forbrukslån8.67%-32.1%Låneeksempel: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr.Til Morrow Bank -> (annonselenke)
Motty forbrukslån6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr forbrukslån. For full sammenligning, se forbrukslånoversikten.

For å søke eller lese mer, trykker du på den blå lenken i høyre kolonne i tabellen ovenfor som starter med ¨Til …¨.

Når du søker forbrukslån er gjerne nedbetalingstiden fra ett år opptil fem år. Du velger nedbetalingstiden når du fyller ut søknaden. Hva som blir den endelige får du først vite når søknaden din er godkjent.

2. Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er ofte et nytt forbrukslån med bedre betingelser enn det du hadde på forbruksgjelden totalt. Siden banken ikke får pant i noe, som for eksempel boligen din, kalles tilbudet ¨refinansiering uten sikkerhet¨.

Har du mye lån i form av lånekreditt og tatt opp forbrukslån i flere banker, kan det lønne seg å samle dem i ett nytt lån.

Du har kanskje et kredittkort eller flere. Eller et, to eller mange forbrukslån.

Det er heller ikke noe problem å blande hva du skylder av kreditt og andre typer forbruksgjeld, inkludert smålån som for eksempel fleksikreditt.

Også om du kun har ett lån i en bank, kan du spare penger på å refinansiere forbruksgjelden.

Under finner du nettsider som gratis kan hjelpe deg å få tilbud på å refinansiere gjelden din uten at du må pantsette boligen din (i alfabetisk rekkefølge):

Tabell 2: Oversikt over refinansiering uten sikkerhet

Ref. forbrukslån uten sikkerhetEff. renteEksempelGå videre
Långivere refinansiering uten sikkerhet6.9%-29.06%Låneeksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.Til Långivere ->
(annonselenke)
Morrow Bank refinansiering uten sikkerhet6.36%-21.99%Låneeksempel: 300 000 kr over 7 år, nominell rente 8,34 %, effektiv rente 9,17 %, etableringsgebyr 0 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 99 995 kr, totalt 399 995 kr.Til Morrow Bank -> (annonselenke)
Motty refinansiering uten sikkerhet6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr å refinansiere forbrukslån uten sikkerhet (Morrow Bank hette før Komplett Bank). For full sammenligning, se forbrukslånoversikten.

I tillegg til å få en mer ryddig økonomi med kun en faktura i måneden, får du gjerne ned rentekostnadene når du tar opp et nytt kombilån.

Dessuten kan du få lengre tid å betale tilbake gjelden. Både banken Morrow Bank og låneagentene Långivere og Motty listet i tabellen over gir deg mulighet til å betale ned lånet i opptil 15 år.

Å betale tilbake lån over lengre tid kan gjøre at rentekostnaden øker totalt, selv om månedskostnadene blir lavere.

3. Refinansiering (bolig)

Et tredje alternativ til lån utenom å søke kredittkort på nett er å refinansiere kredittkort og annen gjeld via boligen. Måten dette fungerer på er at du samler et eller flere forbruksgjeldslån med pant i boligen.

Når du refinansierer boligen din får banken pant i din bolig. Med andre ord har banken sikkerhet for pengene de låner ut til deg.

Av den grunn er renten gjerne mye lavere enn på usikret gjeld som vi allerede har sett på ovenfor.

I tillegg til at kanskje banken du allerede har boliglån hos kanskje kan hjelpe deg her, finnes det låneagenter som kan hjelpe deg å finne et godt tilbud.

For eksempel kan følgende tre låneagenter gi deg tilbud på å refinansiere din gjeld med sikkerhet i boligen (alfabetisk listet):

Tabell: Oversikt over refinansiering (bolig)

Refinansiere med sikkerhetEff. renteEksempelGå videre
MER Finans refinansiering med sikkerhet3.5%-8%Låneeksempel: Ann. lån 2 mill o/25 år. Eff. rente 7,68%. Kost 2.379.341, totalt 4.379.341Til Mer Finans ->
(annonselenke)
Tjenestetorget Finans refinansiering med sikkerhet6.38%-13.4%Låneeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291Til Tjenestetorget Finans -> (annonselenke)
Uno Finans refinansiering med sikkerhet5.03%-24.4%Låneeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-.Til Uno Finans ->
(annonselenke)
Oversikt over tre låneformidlere som tilbyr å refinansiere med sikkerhet. For full sammenligning, se refinansieringsoversikten.

For å be om tilbud, trykker du på den blå lenken i tabellen over i kolonnen til høyre som starter med ¨Til …¨.

Når du refinansierer, kan du øke lånetiden til, for eksempel 30 år. Å undersøke, se på flere lånetilbud og sammenligne den effektive renten og vilkår før du signerer, kan gjøre at du spare mange penger.

Penger du kan bruke til å betale ned gjelden enda raskere og spare enda mer penger. Eller bruke noe koselig noe.

Eller rett og slett klare å betale regningene og ha penger til mat og få det hele til å gå rundt på en bedre økonomisk måte.

Tips:

Husbanken tilbyr både startlån og tilskudd om økonomien er stram.

Startlån kan gis til refinansiering dersom du står i fare for å miste boligen.

Husbanken[2]

I tillegg kan du få bostøtte om du har lav inntekt og høye boutgifter[3].

Refinansiere kredittkort med betalingsanmerkning

Refinansiere kredittkort med betalingsanmerkning?

Kan man refinansiere kredittkort med betalingsanmerkning? Ja, man kan få refinansiere kredittkortgjelden.

Om du har betalingsanmerkninger og spør banken din eller andre banker om å få refinansiere kort, kan det være du får nei.

Dette er ikke rettet mot deg spesifikt, men mange banker har som retningsregel at de ikke låner ut penger til folk med betalingsanmerkninger.

Derimot finnes det det nisjespesialister som kan hjelpe deg å få refinansiert kredittgjelden din. Dette gjør lånemeglerne gratis da de får betalt fra bankene de samarbeider med.

For eksempel kan du refinansiere kredittgjelden med sikkerhet (bolig eller refinansiere forbrukslånet uten at du trenger å pantsette boligen din.

Under finner du en oversikt over låneformidlere som kan hjelpe deg (alfabetisk listet):

Tabell: Refinansiere kredittkort med betalingsanmerkning oversikt

Aksepterer betalingsanmerkning lånEff. renteEksempelGå videre
MER Finans refinansiering med sikkerhet3.5%-8%Låneeksempel: Ann. lån 2 mill o/25 år. Eff. rente 7,68%. Kost 2.379.341, totalt 4.379.341Til Mer Finans ->
(annonselenke)
Motty forbrukslån6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Motty refinansiering uten sikkerhet6%-23%Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 krTil Motty ->
(annonselenke)
Tjenestetorget Finans refinansiering med sikkerhet6.38%-13.4%Låneeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291Til Tjenestetorget Finans ->(annonselenke)
Uno Finans refinansiering med sikkerhet5.03%-24.4%Låneeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-.Til Uno Finans ->
(annonselenke)
Oversikt over fem låneformidlere som aksepterer betalingsanmerkninger.

For å refinansiere kredittkortet og for å lese mer om tilbudet, trykk på den blå lenken som starter med ¨Til …¨. i høyre kolonne i tabellen ovenfor.

Det nye lånet vil erstatte kredittlånet og innfri det du skylder. Dermed forsvinner betalingsanmerkningen.

Når du refinansierer, lønner det seg å sammenligne lån før du tegner nytt lån slik at du får lavest rente og best betingelser.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi sett nærmere på følgende:

 • Kredittkort er en kreditt du kan søke hos banker og låneformidlere som låneagenter.
 • Når du søker kredittkort hos en bank er du direkte kontakt med utlåner
 • Søker du kredittkort via låneformidlere som en låneagent, kan du med en søknad få tilbud om flere kredittkort
 • Å ha flere kredittkortilbud kan gjøre det lettere å sammenligne og finne det beste kortet for deg
 • Kredittkort har ulik maksimums beløp. For eksempel kan du søke om både kr 100 000 og kr 150 000
 • Det et mulig å få kredittkort når man er 18 år.

Sammendrag av kredittkort:

KredittkortBank+ tilbudNOK≤≥ÅrEksempelGå videre
Financier logoRødt kryssGrønn hakekr 150 00023Låneeksempel: Nom. rente 14.9%, eff. rente 17.91% 50 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 607 kr, totalt 54 607 krFinancier ->
(annonselenke)
Finansiering.no logoRødt kryssGrønn hakekr 150 00023Låneeksempel: nom. rente 14.9%, eff. rente 15.87% 100 000 kr, o/1 år, kostnad: 8 208 kr, totalt 108 208 kr.Finansiering.no ->
(annonselenke)
Instapay logoGrønn hakeRødt kryss
kr 100 000
23Låneeksempel: Nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 krInstapay ->
(annonselenke)
Morrow Bank kredittkort logoGrønn hakeRødt krysskr 100 00020Låneeksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.Morrow Bank
->
(annonselenke)
Motty logoRødt kryssRødt krysskr 150 00023Låneeksempel: Nom. rente 14.9%, eff. rente 17.06% 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 3 957 kr, totalt 48 957 kr.Motty ->
(annonselenke)
Remember kredittkort black logoRødt kryssRødt krysskr 150 00018Låneeksempel: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.Re:member Black ->
(annonselenke)
Remember Gold kredittkort logoRødt kryssRødt krysskr 150 00018Låneeksempel: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.Re:member Gold
->
(annonselenke)
TF Bank kredittkortGrønn hakeRødt krysskr 150 00015Låneeksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337Til TF Bank ->
(annonselenke)
Tabell: Kredittkort oversikt

Sammendrag av kredittkort:

Kredittkortkr≥ÅrEksempelGå videre
Financier logo15000023Låneeksempel: Nom. rente 14.9%, eff. rente 17.91% 50 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 607 kr, totalt 54 607 krFinancier ->
(annonselenke)
Finansiering.no logo15000023Låneeksempel: nom. rente 14.9%, eff. rente 15.87% 100 000 kr, o/1 år, kostnad: 8 208 kr, totalt 108 208 kr.Finansiering.no ->
(annonselenke)
Instapay logo
100 000
23Låneeksempel: Nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 krInstapay ->
(annonselenke)
Morrow Bank kredittkort logo10000020Låneeksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.Morrow Bank
->
(annonselenke)
Motty logo15000023Låneeksempel: Nom. rente 14.9%, eff. rente 17.06% 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 3 957 kr, totalt 48 957 kr.Motty ->
(annonselenke)
Remember kredittkort black logo15000018Låneeksempel: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.Re:member Black ->
(annonselenke)
Remember Gold kredittkort logo15000018Låneeksempel: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.Re:member Gold
->
(annonselenke)
TF Bank kredittkort15000015Låneeksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337Til TF Bank ->
(annonselenke)
Tabell: Kredittkort oversikt

Kilder:
[1] «Kredittkort»no.wikipedia.org. Besøkt 17. juli 2023.
[2] «Kan jeg få startlån og tilskudd?»www.husbanken.no. Besøkt 19. juli 2023.
[] «Bostøtte»www.husbanken.no. Besøkt 19. juli 2023.

Først publisert:

Sist endret:

Adding Print Button

Spørsmål og svar andre også lurer på

Hva er forskjellen på Visa og Mastercard?

Hva er forskjellen på Visa og Mastercard

Forskjellen på Visa og Mastercard er hvor du kan bruke dem. Felles for begge er at Visa og Mastercard er betaling nettverk som bankene bruker for at pengetransaksjonene skal kunne foregå.

Noen nettsider og steder du handler har valgt Visa som betalingsnettverk, mens andre har valgt Mastercard. Derfor kan du noen steder bruke det ene kredittkortet, mens andre steder aksepteres kun det andre.

Det er ulike selskap som står bak Visa og Mastercard. I tillegg finnes American Express og Diners, som ikke har like mange steder i Norge du kan bruke kredittkortet på[1].

Oversikt over artikler om kredittkort

For ytterlige oversikt over artikler om å låne penger, sjekk ut sidekartet.

Mer om:

Forbrukslån ->

Sammenlign lån opptil kr 600 000

Refinansiering ->

Sammenlign tilbud på å samle lån opptil 50 mill. kr

Lånekalkulator ->

Sjekk hva lånet vil koste totalt og i måneden