Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Tjen ekstra penger på å rydde i boden

Jo fullere bod, jo mer å tjene penger på.

Tjen ekstra penger på å rydde i boden: Har du en overfylt bod du ikke har rørt på en stund? Visste du at du kan tjene ekstra penger på å rydde i boden og kvitte deg med ting du ikke lenger trenger? Det er mange måter å selge brukte gjenstander på, og det kan være overraskende hvor mye du kan tjene på ting du kanskje har glemt at du har.

I denne artikkelen vil vi utforske ulike måter å tjene ekstra penger ved å rydde i boden din på, og gi deg noen tips for å få mest mulig ut av salget ditt.

Planlegg hvordan rydde i boden
© Låneoversikten

Planlegg

Start gjerne et par dager i forveien med å planlegge operasjonen.

Før du begynner å rydde i boden din, er det lurt å sette deg mål for hva du ønsker å oppnå. Ønsker du å frigjøre plass, tjene litt ekstra penger eller kanskje begge deler? Det kan også være lurt å tenke på en tidsplan for når du ønsker å være ferdig med ryddingen.

Å sette et mål og ha en tidsplan hjelper å holde motivasjonen oppe. Dermed blir prosjektet lettere å gjennomføre.

To be prepared is half the victory.

Miguel de Cervantes

Jo mer forberedt du kommer til arbeidet, jo lettere blir det å fullføre. Gjør klar arbeidsklærne, forbered med mat, og finn frem søppelsekker og kasser til å putte ting i.

Sett av tid til jobben. Tenk over om du kanskje vil bruke helgen, ta noen dager fri eller om du vil benytte deg av ferien.

Start å tenke praktisk hvordan du vil ha det. Lag gjerne en skisse over hvordan du ønsker at boden din skal se ut.

Tøm boden skrevet i tekst og bilde av tralle
Tralle, vannflaske og arbeidshansker klar til arbeidsøkten en tidlig lørdag morgen. © Låneoversikten

Tøm boden

Før du kan begynne å få orden i boden og finne ting du kan tjene ekstra penger på å selge, anbefaler ekspertene at du først tømmer boden for alt innholdet.

Dette kan være en utfordrende oppgave, spesielt hvis du har en fullstappet bod. Men å tømme ut alt på én gang vil gi deg bedre oversikt over hva du har og gjøre det lettere å sortere tingene dine.

Du kan for eksempel sortere innholdet fra boden i hva du vil selge, beholde, kaste, gjenbruke, donere eller gi bort. Å plassere tingene du bærer ut fra boden i områder pr kategori, gjør det lettere å organisere oppryddingen senere.

Vask boden illustrert med bøtte og feiekost
© Låneoversikten

Vask

Når du har ryddet ut av boden, vil du sannsynligvis oppdage at gulvet og veggene er dekket av støv og skitt. Før du begynner å organisere tingene dine på nytt, er det lurt å gi boden en god vask.

Start med å fjerne alt støv og rusk med en kost eller støvsuger. Deretter kan du vaske gulvet med en mopp eller en klut og et passende rengjøringsmiddel.

Sørg for å vaske grundig i hjørner og langs veggene, da dette er steder hvor skitt og støv ofte samler seg.

Hvis det er flekker på gulvet som ikke vil forsvinne, kan du prøve å fjerne dem med et egnet rengjøringsmiddel eller flekkfjerner.

I tillegg til å vaske gulvet, kan det også være lurt å gi veggene og taket en grundig rengjøring. Dette kan gjøres ved å bruke en støvkost eller støvsuger for å fjerne støv og spindelvev fra hjørner og langs taket.

Når du er ferdig med å vaske, vil du oppleve at boden din ser mye renere og mer innbydende ut.

Organiser boden

Når du har tømt boden og gitt den en god rengjøring, er det på tide å organisere tingene dine på en måte som gir deg god tilgang og maksimal plassutnyttelse.

Først og fremst bør du vurdere å investere i noen smarte organisasjonsløsninger, som for eksempel hyller, opphengsstativer og plastkasser.

Er du kreativ eller har dårlig råd kan du også gjenbruke hva du har fra før for effektiv bod lagring.

Et godt system kan hjelpe deg å utnytte plassen på en smart måte. Tenk også på å bruke etiketter eller merkelapper for å merke hva som er i hver boks eller beholder.

Dette vil hjelpe deg å finne ting raskere og gjøre det enklere å holde boden ryddig og organisert på lang sikt.

Dermed er alt klart til du kan du plassere tingene dine tilbake i en ryddig og organisert bod.

Rydd i alt du tok ut fra boden

Når du har tømt boden og organisert alt utstyret ditt på en smart måte, gjenstår det å rydde i alt du har tatt ut fra boden. Dette kan være en utfordrende oppgave, men det kan også være veldig tilfredsstillende når du har fullført den.

En god strategi er å starte med å sortere tingene i bokser og beholdere etter kategori, for eksempel verktøy, hageutstyr, malingsutstyr, klær osv.

Rydd pr kategori tekst med bilde av klær
© Låneoversikten

Deretter kan du begynne å gå gjennom hver kategori og vurdere hvert enkelt element. Spør deg selv om du virkelig trenger det, om det er i god stand og om det har blitt brukt nylig. Hvis svaret er nei på noen av disse spørsmålene, kan det være lurt å donere, kaste eller selge elementet.

På denne måten vil du frigjøre plass i boden, redusere rotet, og få lagt ut gjenstandene dine på nettet slik at du kan starte å tjene ekstra penger på ryddingen.

Et annet tips er å vurdere om noen av tingene du har tatt ut fra boden, kan brukes på andre måter eller i andre rom i hjemmet ditt.

For eksempel kan en gammel hylle som du hadde tenkt å kaste, brukes som et oppbevaringssted i garasjen eller kjelleren. Eller en gammel stol som ikke lenger passer inn i hjemmets interiør, kan være perfekt til bruk i hagen eller på terrassen.

Ved å tenke kreativt, kan du finne nye og nyttige måter å bruke tingene dine på, samtidig som du reduserer rotet og frigjør plass i boden.

Rydd tilbake og marker boksen tekst og bilder av kasser foran boden
© Låneoversikten

Sett på plass

Etter at du har tatt deg tid til å sortere og rydde i alt du har tatt ut fra boden, er det viktig å sørge for at alt blir satt på plass på en ryddig og organisert måte. Dette vil gjøre det enklere å finne ting når du trenger dem, og sørge for at du får maksimal utnyttelse av plassen i boden din.

Husk å plassere ting i hyller eller kasser etter kategori, slik at du enkelt kan finne det du trenger senere. Hvis du har mange små ting, kan det være lurt å plassere dem i mindre beholdere eller bokser som kan stables på hverandre.

Hvis du har ting som ikke passer inn i bokser eller beholdere, kan du vurdere å henge dem opp på veggen eller i taket ved hjelp av kroker eller opphengsstativer.

Tunge ting bør plasseres nærme gulvet.

Alt du skal selge for å tjene ekstra penger, trenger du ikke flytte tilbake til boden.

Slappe av etter ryddejobben vist med bein opp og SPA bilde
Ta deg en velfortjent hvil og stell litt ekstra godt med deg selv etter ryddejobben © Låneoversikten

Når du er ferdig med å plassere alt tilbake i boden, kan du gi deg selv et klapp på skulderen for jobben du har gjort, og nyte godt av en ren, ryddig og funksjonell lagringsplass.

Hva kan man selge for å tjene penger?

Det er mange ting som du kan selge fra boden din for å tjene litt ekstra penger. Før du bestemmer deg for hva du skal selge, kan det være lurt å undersøke markedet for å se hva som er etterspurt og hva som kan selges til en god pris.

Det kan være alt fra gamle sportsutstyr og verktøy til kjøkkenutstyr og møbler. Ting som er i god stand og som fortsatt har en funksjon, vil ha større sannsynlighet for å selge enn ting som er ødelagt eller slitt.

Det finnes mange forskjellige plattformer som du kan bruke til å selge ting, for eksempel Finn.no, Tise og Bookis.

Selge bøker på Bookis

Bookis er en norsk app som gir deg muligheten til å selge og kjøpe brukte bøker. Appen fungerer ved at du legger ut bøkene du ønsker å selge, og potensielle kjøpere kan finne bøkene gjennom søk eller ved å bla gjennom kategorier.

For å selge bøker på Bookis må du først laste ned appen og opprette en profil. Deretter kan du legge til bøkene du ønsker å selge ved å søke etter dem i appen eller ved å scanne ISBN-koden med telefonens kamera.

Du kan også legge til egne bilder av boken og gi en beskrivelse av tilstanden på boken. Når bøkene er lagt til, er det viktig å være tilgjengelig og svare kjapt på henvendelser fra potensielle kjøpere.

Ved å selge bøker på Bookis kan du enkelt tjene noen ekstra kroner samtidig som du frigjør plass i boden.

Selge klær på Tise

Tise er en norsk app som lar deg selge og kjøpe brukte klær, sko og tilbehør. Appen fungerer som Bookis ved at du oppretter en profil, legger ut bilder og beskrivelse av produktet du ønsker å selge.

Når noen ønsker å kjøpe et produkt, kan de kontakte deg via appen for å avtale betaling og levering. Ved å selge klær på Tise kan du enkelt tjene noen ekstra penger samtidig som du frigjør plass.

Tise har også en miljøvennlig profil. Ved å selge brukte klær kan du bidra til å redusere miljøbelastningen som følger med produksjon av nye klær.

Tjen penger på Finn

Finn.no er en av Norges største markedsplasser på nett. Det er enkelt å selge brukte gjenstander og tjenester gjennom nettsiden. Du kan selge alt fra møbler og elektronikk til billetter og håndverkstjenester.

Ved å selge på Finn kan du enkelt tjene ekstra penger på alt du finner fra boden din du ikke vil ha. I tillegg bidrar du til en mer bærekraftig økonomi ved å gi brukte gjenstander et nytt liv.

Tjen ekstra penger på å rydde i boden salgtips

  • Legg til bilder av produktet i annonsen, og sørg for at de er av høy kvalitet og viser produktet fra flere vinkler.
  • Sett en pris på produktet som er rimelig og konkurransedyktig med andre lignende produkter på markedet.
  • Vær tydelig og ærlig om betalings- og leveringsmetoder i annonsen, for eksempel om du foretrekker å møte kjøperen i person eller om du sender produktet i posten.
  • Følg opp på spørsmål og forespørsler fra potensielle kjøpere så raskt som mulig, og vær villig til å forhandle om prisen hvis nødvendig.
  • Når du har funnet en kjøper, avtal betaling og leveringsmetode og følg opp med å sende produktet eller møte kjøperen i person.
  • Husk at det er viktig å være ærlig og nøyaktig i beskrivelsen av produktet, samt å følge opp på henvendelser fra potensielle kjøpere. På den måten kan du bygge opp en godt omdømme på Finn.no, og øke sjansene for å selge produktene dine til en god pris.
selg ekstra penger tekst og en Nespresso maskin
Tjen ekstra penger på å rydde i boden med å selge den ubrukte kaffemaskinen din. © Låneoversikten

Rydd, selg og tjen ekstra penger

Å tenke på at man skal rydde i boden kan få hvem som helst til å sukke. Men å gå frem som en strateg med plan, vaskebøtte, lyst på de ekstra pengene som er i boden, og få en hyggelig og innbydende bod er faktisk noe alle kan klare. Det handler bare om å ha en plan, og så gjennomføre planen.

Oppsummering: Alt som er i boden må ut. Så må boden feies og vaskes. Å sørge for smart innredning av boden når den er tom, med for eksempel hyller og kroker slik at ting skal ha sin faste plass, vil gjøre det mye lettere å holde boden rydding.

Og før ting går tilbake til boden, kommer du til det punktet som gjør at du kan tjene ekstra penger på boden. Gå gjennom alt du har og sorter på hva du skal selge, gi bort, gjenbruke, kaste, ta vare på og sette tilbake til boden.

A bruke gjennomsiktige bokser med lapp på for det som skal tilbake til boden samt selges og sortere pr kategori kan gjøre jobben lettere.

Rydd selg tjen ekstra penger
© Låneoversikten

Få penger på konto

Når ryddejobben er gjort, vil du sikkert bli overrasket over hvor mye du nå kan selge og få penger for. Og noe av det beste med å selge gjenstander på finn, er at faktisk kan folk komme hjem til deg og hente for eksempel lysekronen du solgte. Dobbelt vinn!

Og du kan fort få penger. Legger du ut for eksempel en Nespresso kaffemaskin, vil du kanskje allerede samme dag få et tilbud fra noen som vil kjøpe. Med andre ord kan du tjene ekstra penger på dagen.

Tjen enda mer på å refinansiere?

Har du bod har du kanskje også boliglån. Har du også kredittkort og annen dyr forbruksgjeld, er det kanskje enda mer penger på å tjene å få refinansiert lånet enn på hva du tjener ekstra ved å rydde i boden.

Om du ønsker å gratis innhente tilbud på refinansiering, kan låneagenten Mer Finans hjelpe deg.

Med en søknad undersøker de hos sine samarbeidspartnere hvem som kan gi deg det beste tilbudet. Det koster ikke noe å bruke dem og du trenger ikke takke ja til tilbudet.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results

Foretrekker du å sammenligne lånetilbydere som tilbyr refinansiering, finner du oversikt over andre lånetilbydere på refinansieringsoversikten.