Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Hvorfor refinansiere bolig

Å refinansiere boliglånet kan være en positiv økonomisk beslutning om du eier din egen bolig. Refinansiering betyr å erstatte det eksisterende lånet med et nytt lån som har bedre betingelser.

For deg med boliglån kan dette for eksempel bety lavere rente og lengre nedbetalingstid. Dette kan bidra til å redusere de månedlige betalingene og øke besparelsene over tid.

I denne artikkelen vil vi diskutere årsakene til hvorfor refinansiere bolig, hva du bør vurdere før du tar en beslutning, og hvordan du kan gå frem for å refinansiere lånet ditt.

Hvorfor refinansiere boliglån

Hvorfor refinansiere boliglån?

Det er mange grunner til å refinansiere boliglånet. Refinansiering kan være et godt valg hvis du har høy rente på det nåværende boliglånet, eller hvis du ønsker å forlenge lånets løpetid for å redusere månedlige utgifter.

Det kan også være lønnsomt å refinansiere boliglånet hvis du har en stor kontantstrøm, fordi du kan bruke den ekstra kontantstrømmen til å betale ned boliglånet raskere.

En annen grunn til å refinansiere boliglånet er å flytte det fra en annen bank. Dette kan være spesielt nyttig hvis det nåværende lånet har høy rente eller høye gebyrer. Refinansiering gir deg muligheten til å finne en bedre avtale hos en annen bank.

5 årsaker til hvorfor refinansiere bolig

1. Refinansiere gjeld i boliglån

Å slå sammen lån, spesielt dyr forbruksgjeld, er en vanlig årsak til hvorfor refinansiere lånet på boligen. Bankene liker å ha noe i sikkerhet for låna.

Ofte gir bankene bedre betingelser og lavere rente på lån med sikkerhet i bolig enn på lån hvor de ikke har pant i noe.

Du kan sjekke renter og betingelser på banker i Norge på Finansportalen.

2. Refinansiere og øke boliglån

Kanskje lurer du på å pusse opp boligen din, men har ikke penger nok til prosjektet. Da kan det være at det å refinansiere og øke boliglånet slik at du får utbetalt en sum til oppussing prosjektet kan være noe du ønsker å tenke på.

3. Du vil ha lavere rente

Kanskje vil du slå sammen alle låna dine. Kanskje har boligen din steget i verdi, men renta på lånet har stått stille selv om du nå har lavere belåningsgrad.

Uansett årsak, du er ikke fornøyd med renta og vil ha lavere rente. Du vet at det er mange penger å spare på å få lavest mulig rente og vurderer derfor å refinansiere boliglånet.

4. Nedbetale raskere

Ved å nedbetale raskere, vil lånet raskere bli innfridd. Underveis blir det mindre renter og avdrag.

5. Bytte bank

Er du ikke fornøyd med banken din, kan en løsning være å bytte bank. Det er mange banker å velge mellom.

I tillegg finnes det låneagenter og låneformidlere som kan hjelpe deg gjennom prosessen. Det er gratis å få hjelp av låneagentene og låneformidlerne da de får kompensasjon direkte fra banken.

Og har du betalingsanmerkning og/eller faller utenom de vanlige bank kunde kriteriene, så finnes det banker som Uno FInans og Zen Finans som kan hjelpe deg å bytte bank og forhandle frem for eksempel bedre lån og lavere månedlige utgifter.

Et eksempel på bytting av bank er kundene som har byttet fra Sbanken til Bulder Bank i forbindelse med DNB oppkjøpet. Bulder Bank har spesialisert seg på at du kan gjøre søknaden online, de henter inn infoen for deg, og gir deg rask tilbakemelding på tilbudet.

I artikkelen til VG om Bulder Bank, snakkes det om bank kunde lojalitet og det konstateres følgende:

Boliglånet er ofte husholdningens største utgift, men til tross for at et enkelt bankbytte kan medføre store besparelser, er nordmenn svært lojale mot banken sin.

VG

I dag kan du sjekke hvilken bank som er best, søke om å refinansiere hos en eller flere banker, sammenligne tilbudet/tilbudene, og refinansiere boligen din uten å ha gått ut døra.

Du kan spare for eksempel tjene inn neste ferietur om du har høyt boliglån om du ikke er lojal mot banken din.

Hva vil det si å refinansiere boliglånet?

Når du refinansierer boliglånet, betyr det at du tar et nytt lån for å betale det eksisterende boliglånet. Det nye lånet har vanligvis en lavere rente.

Refinansiering betyr at en låntaker foretar endringer i eksisterende gjeld. Ofte gjøres dette for å få bedre lånebetingelser som lavere rente og gebyrer og/eller en gunstigere nedbetalingsplan.

Store Norske Leksikon

Lavere rente gjør at du kan spare penger på månedlige utgifter. Refinansiering kan også gi deg muligheten til å endre lånets løpetid og betalingsplan.

Er det lønnsomt å refinansiere boliglånet

Er det lønnsomt å refinansiere boliglånet?

Refinansiering kan redusere månedlige utgifter og spare penger på lånets løpetid, men det kan også innebære at du betaler høyere gebyr og får tilbud om høyere renter og dårligere betingelser enn det du har i dag.

Det kan lønne seg å innhente flere tilbud og sjekke hvor mye lånet totalt vil koste totalt, effektiv rente, og månedlige kostnader. Og sammenligne det mot hva du har i dag.

Har du flere dyre forbrukslån og/eller kredittkort, så kan du samle disse sammen med boliglånet ditt når du refinansierer.

Om det er lønnsomt og hvor lønnsomt det kan være for deg å refinansiere boliglånet, kan du sjekke gratis ut selv med en refinansieringskalkulator.

Flytte boliglån fra annen bank

Refinansiering gir deg muligheten til å finne en bedre avtale hos en annen bank. Når du flytter boliglånet, kan eventuelle avgifter komme i tillegg.

Noen banker kan kreve betaling av et flyttetilbud eller et innføringsgebyr, så det er viktig å kartlegge alle utgiftene før du takker ja. Det er også viktig å passe på at du får de beste lånevilkårene, inkludert lånets løpetid, rente og gebyrer.

Oppsummering

Å refinansiere bolig gir en mulighet til å få bedre privatøkonomi. Det lar deg redusere månedlig betaling, øke låneperioden, og endre rentenivået. Refinansiering kan også gi fleksibilitet og økonomisk trygghet.

Det er mange som kan dra nytte av å refinansiere bolig, spesielt de som har et høyt gjeldsnivå og som ønsker å redusere månedlige utgifter eller øke låne for for eksempel å pusse opp.

En måte å refinansiere er å bytte bank på. Når renten går opp, er det mer penger på å passe på at du har de beste lånebetingelsene. Om du sliter økonomisk og har fått betalingsanmerkninger, finnes det lånemeglere som kan hjelpe deg som norske Mer Finans.

Mer Finans samarbeider med flere banker. Det er gratis å bruke dem. om du fyller ut en søknad på deres nettside, sender de den til bankene de samarbeider med for å innhente tilbud på å refinansiere lån.

Du kan selv i tabellen under se hvor mye det et lån vil koste. Tabellen er interaktiv. Det vil si den regner ut med en gang du drar i de grønne små ballene hva månedskostnaden blir og hvor mye lånet vil koste totalt.

For mer informasjon og for å søke, trykk på den grønne knappen det står ¨Søk her¨ på.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results