Noen av lenkene nedenfor er annonselenker som betyr at om du trykker på dem kan dette medføre, uten at det koster deg noe, at Låneoversikten får provisjon for videreformidlingen.

Hvorfor refinansiere

Refinansiering er en vanlig måte å administrere gjeld på. Det kan være et nyttig verktøy for å slå sammen gjeld og spare penger på renter.

Refinansiering innebærer å betale ut eksisterende gjeld med et nytt lån som har lavere renter. Dermed betaler du mindre i lånekostnader. Dette kan hjelpe deg til å betale ned gjelden din raskere. I tillegg kan du få et lavere månedlig betalingsbeløp.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor refinansiere, inkludert fordelene med refinansiering og ulike typer refinansiering.

Hva betyr refinansiering?

Refinansiering betyr å erstatte eksisterende gjeld med en ny, ofte billigere gjeld. Det innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ut det gamle lånet eller flere lån slik at du sitter igjen med et nytt lån.

Målet med refinansiering kan være å redusere de månedlige utgifter, betale ned gjeld raskere, eller forlenge låneperioden.

Refinansiering kan gjøres med ulike typer lån, inkludert boliglån, forbrukslån, billån og kredittkortgjeld.

5 grunner til å refinansiere

5 grunner til hvorfor refinansiere

Målet med refinansiering er gjerne å få bedre betingelser. For eksempel kan det være du ønsker bedre rente, trenger mer penger og ønsker å låne mer, eller ønsker å bake dyr forbruksgjeld inn i boliglånet.

Nedenfor finner du 5 grunner til hvorfor refinansiere kan hjelpe til å gi bedre privatøkonomi.

 1. Redusere månedlige utgifter: Refinansiering kan føre til lavere månedlige utgifter.
 2. Spare penger på renter: Refinansiering kan gi lavere rente, noe som hjelpe på privatøkonomien allerede på neste månedlige faktura som da vil være mindre. I tillegg vil resten av fakturaene også være mindre.
 3. Endre lånebetingelser: Refinansiering kan gi muligheter for å endre lånebetingelser, for eksempel å bytte fra en justerbar rente til en fast rente eller endre nedbetalingstiden.
 4. Betale ned gjeld raskere: Refinansiering kan hjelpe deg med å betale ned gjeld raskere ved å redusere rentekostnader og øke dine månedlige betalinger.
 5. Bedre økonomisk situasjon: Refinansiering kan forbedre din økonomiske situasjon ved å gi deg mer penger til å spare eller investere, eller ved å gi deg en mer stabil økonomisk situasjon med lavere månedlige utgifter og enklere betalingsplaner.

For eksempel å refinansiere dyre smålån kan gjøre at du reduserer dine månedlige utgifter og sparer penger på lavere rente. Spesielt om du har har mye dyr forbrukslån og ønsker bedre økonomi kan det lønne seg å vurdere refinansiering.

Bedre rente på lånet

Refinansiering gir deg muligheten til å få bedre rentebetingelser, som vanligvis er lavere enn de du hadde på ditt originale lån. Dette kan hjelpe deg med å spare penger over tid, siden den lavere renten betyr mindre penger som går tapt til renter.

Det er til og med mulig å refinansiere boliglån om du har betalingsanmerkning. Det finnes banker og låneagenter som har spesialisert seg på å hjelpe akkurat denne kundegruppen.

Du trenger ikke være redd for å henvende deg til dem da låneagenter som Mer Finans, Uno Finans og Zen Finans daglig jobber med å hjelpe folk som har finansproblemer.

Betale ned lånet raskere

Å betale ned lånet raskere betyr å betale tilbake gjeld raskere enn opprinnelig avtalt. Dette kan gjøres ved å betale mer enn minimumsbetalingen hver måned eller ved å refinansiere lån med bedre betingelser.

Raskere nedbetaling kan bidra til å redusere gjeldsgraden raskere og spare penger på renter over tid, men kan også føre til høyere månedlige betalinger.

Med en refinansieringskalkulator kan du selv gratis sjekke hvor mye endring av renten eller lånetiden kan bety for deg. Du kan sjekke både hvor mye du kan spare totalt og pr måned.

Om du for eksempel ser at å samle låna gjør at du kan spare inn ferien gratis, så blir kanskje det å lure på hvorfor refinansiere soleklart.

Låne eller spare til oppussing

Låne eller spare til oppussing?

Når du vurderer å pusse opp hjemmet ditt, kan det være du ikke har penger til dette i banken. Kanskje må du ta opp et lån for å betale for oppussingen eller starte å spare penger over tid.

Å refinansiere oppussingen kan også være et alternativ for å finansiere prosjektet. Å pusse opp kan lett bli en dyr affære.

Derfor kan det lønne seg å finne frem kalkulatoren og gjøre noen beregninger og gjerne lage en plan for du setter i gang.

Forhandle på lånet

Refinansiering kan også hjelpe deg med å få fleksibilitet når du har flere lån. For eksempel, hvis du har flere lån du betaler på, kan du refinansiere de forskjellige lånene sammen for å få bedre rentebetingelser.

Dette kan også gi deg en lavere månedlig betaling, som gjør det enklere å betale ned gjelden din.

Uno Finans er en norsk låneagent som hjelper deg å samle flere lån under ett

Samle smålån og kredittlån i ett nytt lån

Å kvitte seg med smålån eller kreditt utenom boliglånet er også en vanlig måte å refinansiere på. 

Wikipedia

Refinansiering gir deg muligheten til å samle flere lån under ett. Dette betyr at du kan ta ut et større lån og bruke det til å betale ut alle dine eksisterende lån. Fordelene ved å samle flere lån inkluderer lavere rente og månedlige betalinger, færre gebyrer og administrasjonskostnader.

I tillegg blir det en enklere økonomisk situasjon med bare én betaling å håndtere.

Hvorfor får jeg ikke refinansiering?

Det er ikke alltid du får ja når du søker om refinansiering. Bankene har sine regler for hvem de vil ha som kunder. At du får nei fra en bank, betyr ikke at alle de andre bankene i Norge sier nei til deg.

Å få nei betyr fra banken betyr bare at du og den banken ikke er en match. Nedenfor finner du 7 årsaken til at banken sier nei til deg.

 1. Dårlig kredittvurdering: En av de vanligste årsakene til at du ikke får refinansiering, er at banken vurderer deg som en risiko på grunn av en dårlig kredittvurdering. Dette kan skyldes betalingsanmerkninger, forsinkede betalinger eller høy gjeldsgrad.
 2. Høy belåningsgrad: Hvis du allerede har høy belåning på boligen eller eiendommen din, kan banken være motvillig til å gi deg refinansiering. Dette skyldes at banken vil ha en sikkerhet i eiendommen dersom du ikke kan betale tilbake lånet.
 3. For lav inntekt: Banken vil også vurdere inntekten din når de vurderer om de skal gi deg refinansiering. Hvis inntekten din er for lav i forhold til den gjelden du allerede har, kan banken være motvillig til å gi deg refinansiering.
 4. Usikker økonomisk situasjon: Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har en uforutsigbar inntektssituasjon, kan banken være motvillig til å gi deg refinansiering. Dette skyldes at de vil ha en sikkerhet for at du vil være i stand til å betale tilbake lånet.
 5. Nylig tap av jobb eller inntekt: Hvis du nylig har mistet jobben din eller har hatt en reduksjon i inntekten din, kan banken være motvillig til å gi deg refinansiering. Dette skyldes at de vil se på din nåværende inntekt når de vurderer hvor mye du kan låne.
 6. Alder
 7. Nasjonalitet

Har du ikke fast jobb, er det likevel mulig å få refinansiering uten fast jobb. Før du sender søknaden din kan det lønne seg å sjekke om bankens lånekrav.

Flytte lånet til ny bank

Å flytte boliglånet til en ny bank kan være en gunstig økonomisk beslutning for å spare penger på renter og gebyrer. Dette kan gjøres ved å refinansiere boliglånet med en annen bank som tilbyr bedre vilkår og lavere rente.

Dette kan redusere de månedlige betalingene og øke besparelsene på lang sikt. Å søke råd fra en økonomisk rådgiver eller bankrådgiver kan hjelpe deg med å ta en informert beslutning. Du finner oversikt over renter og betingelser på Finansportalen.

Sammendrag

Hvorfor refinansiere: Refinansiering kan være en god måte å spare penger på. Ved å samle flere lån i ett, kan mange få redusert renten og spare penger på kort og lang sikt. Refinansiering kan også hjelpe deg med å tilpasse gjelden din til dine inntekter, og gjøre det lettere å betale tilbake.

Dette kan også være en god måte å få bedre privatøkonomi, da du kan bytte ut et lån med et annet med bedre vilkår. Refinansiering kan dermed være en god løsning for å utnytte de lånemulighetene som finnes.

Selv om du har fått nei fra en bank fordi du ikke passer banken kriterier som for eksempel lav inntekt eller alder, finnes det banker som har spesialisert seg på å hjelpe folk som har en økonomi som ikke er A4.

For eksempel har nisjespesialisten Mer Finans spesialisert seg på å hjelpe folk som ikke alltid passer inn i den vanlige målgruppen til bankene. Mer Finans kan hjelpe å stoppe lønnstrekk og bli kvitt betalingsanmerkninger og få en bedre økonomisk hverdag.

Nedenfor finner du en tabell som er interaktiv. Det vil si at du selv kan dra i de grønne ballene og endre renten og lånetiden.

Lånetabellen oppdateres automatisk og gir deg oversikt over hvor mye et nytt lån totalt sett kan koste. I tillegg viser den månedlige kostnader, slik at det blir litt lettere å se om du har råd til beløpet du ønsker å refinansiere.

For mer informasjon og for å søke, kan du trykke på den grønne knappen det står ¨Søk her¨ på.

Spar ekstra penger med Mer Finans

Beløp:
Nedbetalingstid:
Show more results